Hyppää sisältöön

Perhematkailijan Costa Blanca – katso viisi vinkkiä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.07.2017
Costa Blancan rannikko Espanjassa pitää lapsiperheen vauhdissa lukuisine huveineen.

1. Rannat pitävät kaikenikäiset tyytyväisinä

Monelle suomalaismatkailijalle vielä tuntemattomampi Costa Blancan rannikko on erityisesti rantalomailijan valinta. Alueella riittää valinnanvaraa – halusi sitten paistatella päivää Torreviejan rauhallisessa rantakohteessa tai Benidormin tornitalojen kupeessa.

Vaihtelua rantapäivään saa poikkeamalla vauhdikkaissa vesipuistoissa, joissa kahlausleikit voi vaihtaa liukumäkiin ja vesipyörteisiin. Vesipuistoja löytyy muun muassa Torreviejasta, Benidormista ja Alicantesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Torreviejan satamassa kannattaa poiketa myös kahdessa kelluvassa museossa, yleisölle avoimissa sukellus- ja poliisiveneissä. Molemmat museot kiinnostavat jännittävine härveleineen ja vempaimineen myös lapsia.

2. Teemapuistot ovat varma valinta

Costa Blancan suurin huvipuisto on Benidormissa sijaitseva Terra Mitica. Vuoristoradat, karusellit ja kieputtimet – täällä jos jossain lapset viihtyvät aamusta iltaan. Terra Miticassa järjestetään myös erilaisia show-esityksiä, ja alueelta löytyy 5D-teatteri.

Huvipuistoon pääsee Benidormin keskustasta helposti bussilla tai taksilla, ja esimerkiksi Torreviejasta matka taittuu kätevästi bussilla tai omalla vuokra-autolla.

Terra Mitica

3. Päivä eläinpuistossa lasten kanssa

Eläintarhassa viihtyvät lasten lisäksi myös vanhemmat – päivä Benidormissa sijaitsevassa Terra Natura -eläinpuistossa kuuluukin monen Costa Blancalla lomailevien lapsiperheen ohjelmaan. Puistossa on yli 1 500 eri lajia tiikereistä apinoihin ja elefantteihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisen jännittävän visiitistä tekee se, ettei eläinten ja kävijöiden välillä ole näkyviä aitoja – otuksille pyritäänkin antamaan puistossa mahdollisimman autenttiset olosuhteet.

Eläintarha sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Benidormin keskustasta, ja sinne pääsee oman auton lisäksi helposti myös taksilla tai bussilla. Vaihtoehtoja Terra Naturalle ovat esimerkiksi Benidormin Mundomar sekä Vergelin Safari Park.

Terra Natura

4. Saariseikkailu koko perheelle

Torreviejasta on helppo tehdä veneretki Tabarcan pikkuruiselle saarelle. Alle sadan asukkaan viehättävä saari sijaitsee reilun tunnin venematkan päässä Torreviejasta – jo merireissu maisemineen on pikkuväelle jännittävä elämys.

Paikan päällä odottaa saariseikkailu koko perheelle. Perinteisen rantapäivän lisäksi Tabarcalla voi esimerkiksi laskeutua uimaan salaperäisiin poukamiin ja luoliin.

Vaikka vajaan kahden kilometrin mittainen saari onkin pikkuinen, löytyy sieltä ravintoloita ja pari kauppaa lounastarpeita ja jäätelöostoksia varten. Pienen kokonsa ansiosta koko saaren kiertäminen onnistuu myös lasten kanssa.

Maritimas Torrevieja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Suklaamuseo sopii herkkusuille

Costa Blancalla lomailevat ovat todennäköisesti jo törmänneet supermarketissa Valorin suklaaseen – ehkä sitä on pitänyt ostaa myös omaan hotellihuoneeseen kolottavaa herkkuhammasta varten. Hauska ohjelmanumero koko perheelle onkin Valorin suklaatehtaalla vierailu.

Villajoyosan kylässä sijaitseva Valorin suklaamuseo esittelee tehtaan ja suklaan historiaa 1800-luvun rakennuksessa. Opastetulla kierroksella kävijät pääsevät kurkistamaan espanjalaistehtaan suklaanvalmistusprosessiin. Yksikään suklaahiiri ei varmasti lähde museosta tyhjin käsin.

Toinen vaihtoehto herkkusuille on Museo del Turron – espanjalaiselle nougatherkulle turronille omistettu museo Jijonassa Alicanten kupeessa. Täältä voit hankkia samalla makeat tuliaiset kotijoukoille.

Museo del Chocolate

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Flickr / Jean van der Sluijs

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja