Hyppää sisältöön

Gran Canarian teemapuistoissa viihtyy koko perhe – lue vinkit ja valitse suosikkisi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.10.2019
Rantalomaan on mukava yhdistää myös aktiivista tekemistä lasten kanssa. Lue esittely viidestä Gran Canarian teemapuistosta, jotka tarjoavat viihdettä koko perheelle – vaikka loman jokaisena päivänä!

1. Villin lännen tunnelmaa: Sioux City

Tiesitkö, että Gran Canaria on toiminut lukuisien lännen elokuvien kuvauspaikkana? Maisemat muistuttavat paikoin erehdyttävästi villiä länttä, mistä syystä lomasaari on ollut helppo valinta teemaelokuvien kuvauspaikaksi.

Jos haluat ottaa kaiken irti villin lännen tunnelmasta, suuntaa Sioux City -teemapuistoon, joka on kuin suoraan länkkärielokuvasta: kadun varrelta löytyy näyttävä saluuna, juuri sopivasti ränsistyneitä rakennuksia, seriffin toimipiste sekä tietysti teemaan kuuluvia herkkuja tarjoilevia ravintoloita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

San Agustinissa sijaitsevassa teemapuistossa pääset eläytymään villin lännen tunnelmiin ja seuraamaan cowboy-esityksiä sekä osallistumaan rivitanssiin. Esityksiä järjestetään maanantaita lukuun ottamatta päivittäin, ja ohjelma vaihtelee viikonpäivän mukaan.

>> Lue lisää Sioux Cityn verkkosivuilta

2. Palmuja ja krokotiilejä Palmitos Parkissa

Maspalomasissa sijaitseva Palmitos Park on eläinpuisto, jossa voi katsella eksoottisia lintuja, perhosia ja kaloja palmujen koristamassa puutarhassa. Palmitos Parkissa on myös koko Kanariansaarten suurin orkideakokoelma sekä kaktuspuisto, joka koostuu paitsi kaktuksista myös aloe vera -kasveista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puiston yhteydessä toimii myös eläintarha, mutta Palmitos Parkin parasta antia ovat ehdottomasti alueen kasvihuoneet.

Palmitos Park on Gran Canarian suosituimpia teemapuistoja, ja siellä järjestetään myös delfiiniesityksiä sekä uintiretkiä delfiinien kanssa. Ennen aktiviteetteihin ryhtymistä matkailijan on syytä huomioida, miten lomailijoiden huvitteluvälineinä olevia eläimiä kohdellaan kulissien takana.

>> Tutustu puistoon Palmitos Parkin verkkosivuilla

3. Vesihirmujen valinta: Aqualand Maspalomas

Palmitos Parkin naapuri Aqualand tarjoaa vesiliukumäkiä ja uintimahdollisuuksia joka makuun suurikokoisella alueella, jossa riittää nähtävää. Valikoimassa on myös minigolfia ja muita aktiviteetteja.

Tekemistä riittää eri-ikäisille aina perheen pienimmistä teini-ikäisiin ja aikuisiin. Adrenaliinia rakastavat matkailijat voivat nauttia jyrkistä vesiliukumäistä ja rauhallisemmasta menosta nauttivat pääsevät keinumaan laineille tai poreammeisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Aqualandin verkkosivuilta

4. Todenmukaiseen strategiataisteluun: Hangar 37

Gran Canarian eteläosassa sijaitseva Hangar 37 tarjoaa 10 000 neliömetrin kokoisen taistelutantereen, jossa joukkueet pääsevät ottamaan toisistaan mittaa. Suosituista Call of Duty ja Battlefield -peleistä inspiraatiota saanut taistelukenttä tarjoaa vaihtelevaa maastoa ja useita esteitä: alueella on muun muassa kellareita, tunneleita, lentokone, laiva ja tankki.

Taisteluteemainen kenttä haastaa osallistujat taktiseen ajatteluun ja joukkuepeliin, mistä syystä se sopii erinomaisesti kaveriporukoille, työyhteisöille ja perheille. Teemapuistoon ei ole ikärajaa, mutta 12–16-vuotiaille on omat rajatut ajat, jolloin pelikentälle pääsevät vain lapset ja nuoret.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Tutustu teemapuistoon Hangar37:n verkkosivuilla!

5. Riemukkaisiin leikkihetkiin: Angry Birds Activity Park

Saaren eteläosassa Puerto Ricossa sijaitseva Angry Birds Activity Park tarjoaa nimensä mukaisesti aktiviteetteja Angry Birds -teemaan sopien. Tekemistä riittää koko päiväksi, ja vauhdikkaat aktiviteetit vievät perheen pienimmät mukanaan.

Puistossa on muun muassa jättikeinu, pallomeri, riippusilta, polkuautoja, vaijeriliukuja, kiipeilyseinä sekä erilaisia pelikenttiä. Lisäksi trampoliini, potkulautapuisto ja parkourkenttä tuovat tekemistä myös vanhemmille lapsille. Kun haluat viettää aktiivisen lomapäivän Gran Canarialla, suuntaa Angry Birds Activity Park -puistoon.

>> Lue lisää vinkkejä Angry Birds Activity Park -puiston sivuilta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Nippelitiedot Gran Canariasta

Voiko Gran Canaria yllättää? 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Gran Canarian salatut helmet

Gran Canarian salatut paikat – näe muutakin kuin turistikohteet

Puerto de Mogan on Gran Canarian kauneimpia lomakohteita

“Kanarian Venetsiaksi” kutsuttu lomakohde on ihanan värikäs – täällä kesä ei lopu koskaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja