Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Ibizalla – lue vinkit onnistuneeseen perhelomaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2018
Bilesaarena tunnettu Ibiza sopii lomakohteeksi myös perheille, sillä saarella riittää niin rantoja kuin aktiviteetteja. Poimi tästä vinkit perheloman suunnitteluun!

Ibiza sopii myös lapsiperheille rantakohteeksi

Baleaarien saariryhmään kuuluva Ibiza on monelle tuttu erityisesti bilesaaren maineestaan, mutta saarella viihtyvät myös lapsiperheet. Ibizan upeat rannat ja lämmin ilmasto tarjoavat puitteet rantalomaan, josta myös perheen pienimmät nauttivat. Saaren rannoilla aallokko on usein rauhallista, joten lapset pääsevät nauttimaan vesileikeistä ja vesipedot pulahtamaan Välimeren kirkkaisiin vesiin.

Yksi perheiden suosimista rannoista Ibizalla on Cala Llenyan hiekkaranta, joka on niin matkailijoiden kuin paikallisten tuntema. Ranta jatkuu matalana pitkään, minkä vuoksi se on turvallinen myös pienille vesipedoille. Cala Llenyalla rantapäivään voi yhdistää piknikin rantaa ympäröivien mäntypuiden varjossa. Muita lapsiperheille sopivia rantoja saarella ovat esimerkiksi Talamancan ja Cala Vadellan rannat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantalomaa Ibizalla suunnitellessa kannattaa muistaa, että kuumimpina kesäkuukausina lämpötilat saarella voivat kohota 30 asteen tuntumaan. Siksi loma lasten kanssa voi olla parasta ajoittaa alkukesään tai alkusyksyyn, jolloin pääsee nauttimaan myös vähemmän ruuhkaisista rannoista. Ibizalle on Suomesta suorat lennot kesäkuusta elokuun puoleen väliin, ja muina aikoina saarelle pääsee lentämään yhdellä vaihdolla.

ShutterstockIbiza
Ibizalla on helppo viettää onnistunut rantapäivä yhdessä koko perheen kanssa.

Aktiviteetteja koko perheen voimin

Upeiden rantojen lisäksi Ibizalta löytyy puitteet myös aktiivilomailuun ja reippailuun kauniin luonnon keskellä. Saarella voi harrastaa esimerkiksi patikointia, pyöräilyä ja vesiurheilua, kuten SUP-lautailua ja sukeltamista.

Vaihtelua rantapäiviin voi hakea myös päiväretkillä. Ibizalla järjestetään veneretkiä, joilla pääsee tutustumaan saaren kauniisiin rannikkoalueisiin ja päiväretken voi tehdä esimerkiksi pienelle Formenteran saarelle, joka on tunnettu kuvankauniista rannoista. Myös saaren pääkaupunki Eivissa on kiinnostava vierailukohde, josta löytyy Unesco-kohteisiin kuuluva, muurien ympäröimä Dalt Vilan kylä sekä hyvät shoppailumahdollisuudet.

Vesipuistot kuuluvat lasten kesälomasuosikkeihin ja myös Ibizalla voi viettää vauhdikkaan lomapäivän esimerkiksi Aguamar-vesipuistossa, joka sijaitsee hieman Eivissan ulkopuolella.

ShutterstockIbiza
Rantojen lisäksi Ibizalta löytyy myös muuta nähtävää, kuten saaren pääkaupunki Eivissa.

Valitse kohde oikein

Koska Ibizalta löytyy myös bileitä ja railakasta yöelämää, kannattaa perheloman kohde valita huolella. Ibizan rauhallisempiin lomakohteisiin kuuluu Santa Eulalia, jonka alueelta löytyy niin perheystävällista majoitusta kuin ravintoloita. Myös kaupungista pohjoiseen sijaitseva Es Canar ja eteläpuolella sijaitseva Cala Llonga soveltuvat perheille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomakohteen valinnan lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota myös hotelliin ja sen sijaintiin. Ennen varaamista kannattaa tarkistaa esimerkiksi, onko hotellin lähellä suosittuja baareja tai yökerhoja, joista voi kantautua juhlijoiden ääniä yöunia häiritsemään. Muita hotellin valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat hotellin etäisyys rannasta ja palveluista, kuten ravintoloista, sillä lyhyet välimatkat helpottavat lomailua erityisesti pienten lasten kanssa.

Myös huvilan vuokraaminen on lapsiperheelle mainio vaihtoehto majoittua Ibizalla. Omassa huvilassa tilaa on enemmän kuin hotellihuoneessa ja osan aterioista voi valmistaa itse. Monissa huviloissa on myös lapsien iloksi oma uima-allas.

>> Lue lisää vinkkejä Ibizalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja