Hyppää sisältöön

Viisi vinkkiä Barcelonan yöhön

Kirjoittajan oletuskuva
Anni Moilanen Päivitetty: 14.08.2013
Barcelonassa ei mennä nukkumaan ennen uutta aamua. Kaupunki elää kiihkeimmillään iltaisin ja öisin.

Usein klubit ovat auki kello kuuteen. Viikonloppuisin ei siis kannata ihmetellä, jos vielä yhden aikaan yökerhot ovat hiljaisia. Ilta kannattaakin aloittaa tunnelmallisesta tapas-ravintolasta tai etsiytyä paikallisten suosimiin baareihin ja siirtyä klubeille vasta pikkutunneilla.

1. Uniikki baari aloittaa illan

Barcelonan vanhastakaupungista goottilaisen korttelin kapeilta kujilta löytyy paikka, jonka seiniä peittävät VHS-kasetit ja 80-luvun elokuvajulisteet. Polaroid Barin (Carrer dels Còdols, 29) vessojen yllä riippuu valtava kuu ja pyörä, jolla E.T. tekee ikuista kotimatkaa. Kitchillä kuorrutettu sisustus ja halvat drinkit tekevät pikkuisesta Polaroid Barista suositun illan aloituspaikan, jossa viihtyvät niin paikalliset kuin turistitkin. Polaroidin omalaatuisesta tunnelmasta huolehtivat espanjalaiset rock- ja pop-klassikot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen hyvä vaihtoehto illan aloitusbaariksi on 7Sins (Carrer de Muntaner, 7) särmikkäässä Ravalin kaupunginosassa, jonne ravintolasta burlesque-paikaksi tai tiskijukkien villitsemäksi tanssilattiaksi muuntautuva baari on omiaan.

2. Trenditietoisen unelmaklubit

Barcelonan muodin ja glamourin yöajan mekka on Sutton Club (Carrer de Tuset, 13). Klubi sijaisee syrjässä turistikaduilta, ja sen edessä jonottavat kaupungin varakkaimmat ja kauneimmat tyyliniekat keskiviikosta sunnuntaihin.

Sutton Clubin värikoodatut huoneet ja tyylikkäät ihmiset kokeakseen kannattaa nähdä hieman vaivaa: tiukat ovimiehet voivat käännyttää pois sopimattomien kenkien tähden. Pue siis ylle tyylikkäimmät lomavaatteesi, ilmoittaudu klubin Facebook-sivuilla kutsuvieraslistalle ja varaudu tanssimaan aamuun asti!

Barcelonan parhaimman klubin tittelistä kamppailee myös kaupungin tunnetuin yökerho, valtava Sala Razzmatazz (Carrer dels Almogàvers 122), joka koostuu viidestä erilaisesta klubista omine musiikkityyleineen ja esiintyjineen. Sala Razzamatazzissa ovat esiintyneet maailmanluokan tähdet Coldplaysta Kanye Westiin.

3. Taiteilijoiden ja akateemikkojen trendikellari

Jokaiselle matkalle kuuluvat vähintään yhdet kellaribileet. Ainakin, jos paikka on täytetty pop-taiteella, valkeilla sohvilla ja pulpettipöydillä, sekä tulvii groove- ja funk-säveliä. MauMau Undergroundissa (Carrer d’En Fontrodona 35) taiteilijat, opiskelijat ja nuoret akateemikot tilailevat vintage-drinkkejä ja järjestävät muun muassa konsertteja ja elokuvailtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MauMauhun mielivän kannattaa katsoa paikan nettisivuilta mitä Barcelonan trendikellarissa on parhaillaan meneillään.

4. Yöelämän keskittymä La Ramblan kupeessa

Aivan La Ramblan kupeessa sijaitsee yksi kaupungin tunnusomaisimmista aukioista. Aukiota reunustavissa kauniissa rakennuksissa on useita ravintoloita ja baareja, ja yön tullessa Placa Reial täyttyykin juhlakansasta.

Placa Reialin tunnetuin klubi on Jamboree (Placa Reial, 17). Jamboree on perinteikäs jazz-klubi, jossa on livemusiikkia joka päivä. Viikonloppuöisin tunnelmallinen kellariklubi muuttuu suosituksi yökerhoksi.

5. Rannalla yötä päivää

Jos Barcelonan kuumat päivät ja yöt tuntuvat äkillisesti tukalilta, omanlaisensa vaihtoehdon tarjoaa Ice Bar (Carrer de Ramon Trias Fargas 2). Satamassa sijaitsevassa baarissa kaikki on tehty jäästä drinkkilaseja unohtamatta. Ice Barissa pääsee hengailemaan kotoisassa toppatakissa jäisen Sagrada Familia -kirkon ja jääkarhujen kanssa.

Yksi Kaupungin suurimmista klubeista, Opium Mar (Passeig Maritim 34), löytyy Port Olimpicin satama-alueelta, jonne on keskittynyt rento nuorta ja ruskettunutta rantakansaa palveleva klubikulttuuri.

Lounge-tyylisellä musiikillaan ja DJ-vierailla Opium Mar hurmaa monen maan kävijöitä, kuten myös rannan toinen kuuluisa yökerho CatWalk (Carrer de Ramon Trias Fargas 2-4). Satama-alueen baareissa tunnelma on kansainvälinen ja bileet voivat jatkua luontevasti rannalla sulkemisajan jälkeen. Ehkä päädyt hiekalle kuuntelemaan espanjalaista kitaraa ja katsomaan uuden päivän ensimmäisten auringonpalvojien esiinmarssia.

Teksti: Maija Tamminen, Anni Moilanen
Kuva: Flickr / Papalars

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja