Hyppää sisältöön

Shoppailijan vinkit Barcelonaan – nämä ovat kaupungin parhaat paikat ostoksille

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 30.09.2022
Barcelona on shoppailijan paratiisi, sillä laukut saa täytettyä niin ketjuliikkeissä, pikkuputiikeissa kuin vilkkailla toreilla. Katso vinkit kaupungin parhaille ostospaikoille ja tee löytöjä lomallasi!

Kauppakaduilta ostoskeskuksiin

Barcelona on erinomainen shoppailukohde, sillä kaupungista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja eri budjeteille. Kaupungissa on useita vilkkaita kauppakatuja, joiden varsilla sijaitsevat suositut kansainvälisten ja espanjalaisten brändien liikkeet. Hieman Barcelonan keskustan ulkopuolella on myös ostoskeskuksia, jos mieluummin ostaa kaiken saman katon alta.

Ostoskaduista suosituimpiin kuuluvat Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya ja Avinguda del Portal de l’Àngel. Kaikki näistä sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan ja lähellä monia kiinnostavia nähtävyyksiä. Esimerkiksi espanjalaisten ketjujen Zaran, Mangon, Massimo Duttin ja Bershkan liikkeitä on kaduilla lukuisia. Passeig de Gràcialla on myös kalliimpien merkkien, kuten Diorin, Chanelin ja Louis Vuittonin, liikkeet. Merkkivaatteita löytyy myös vuonna 1843 perustetusta Santa Eulalia -putiikista. Poikkea myös espanjalaismerkkien Desigualin ja Bimba Y Lolan myymälöissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostoskeskuksista Arenas de Barcelona ja Diagonal Mar ovat hyviä vaihtoehtoja. Diagonal Marin liikevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi Bershka, Stradivarius, Zara, Mango ja Primark. Arenas de Barcelonan valikoima on keskittynyt vaatemuotia enemmän kosmetiikkaan ja asusteisiin, kuten koruihin. Arenas de Barcelonaa lähinnä sijaitseva metroasema on Plaça d’Espanya, kun taas Diagonal Marin pysäkki on linjalta neljä löytyvä El Maresme/Fòrum. Molemmat kauppakeskukset ovat auki maanantaista lauantaihin.

Krista Ahonen
Rambla de Catalunya -ostoskadun varrella on myös ravintoloita, joissa voi levähtää shoppailun lomassa.

Löydä paikalliset merkit

Barcelonassa on lukuisia paikallisia brändejä sekä liikkeitä, joista saa barcelonalaisten suunnittelijoiden tuottamia vaatteita, laukkuja ja sisustustavaroita.

Colmillo de Morsa -merkki panostaa kestävämpään muotiin ja merkin vaatteet valmistetaankin Barcelonassa. Merkin liikkeestä löytyy myös muiden paikallisten suunnittelijoiden ja merkkien vaatteita. Laadukkaita, paikallisten suunnittelijoiden vaatteita ja asusteita voi shoppailla myös Ivori-putiikissa. Kiinnostavia barcelonalaisia laukkumerkkejä ovat esimerkiksi ajattomia nahkalaukkuja valmistava Iriarte Iriarte sekä räväkämpi Pinzat, joka valmistaa kierrätysmateriaaleista graffitien inspiroimia laukkuja.

La Nostra Ciutat -liikkeestä löytyy muun muassa lahjatavaroita, julisteita ja piirroksia sekä asusteita. Tuotteet on toteutettu yhteistyössä paikallisten suunnittelijoiden kanssa, ja ne myös valmistetaan mahdollisuuksien mukaan Barcelonassa.

Shoppaile valtavassa El Corte Inglésissä

Tavarataloketju El Corte Inglés on varmasti tuttu Espanjassa usein lomailleille. Tavaratalosta voi hankkia yhdellä kertaa esimerkiksi naisten, miesten ja lasten vaatteet ja asusteet, kosmetiikkaa, elektroniikkaa, sisustusesineet, lelut ja urheiluvälineet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Barcelonan Plaça de Catalunyan laidalla sijaitseva valtava tavaratalo on ketjun lippulaiva, joten valikoimaa on valtavasti. Tavaratalon tiloista löytyvät myös esimerkiksi kosmetiikkaketju Sephoran myymälä, kampaamo ja ravintoloita.

Vieraile tunnelmallisissa kauppahalleissa

Barcelona on herkuttelijan paratiisi ja matkailijan kannattaakin tutustua kaupungin kauppahalleihin, joita on omansa monissa eri kaupunginosissa. Kauppahalleissa pääsee testaamaan paikallisia ruokia ja niistä voi myös ostaa ruokatuliaisia. Vaikka ei suunnitelmissa olisikaan ostaa mitään, ovat kauppahallit kiinnostavia vierailukohteita usein tunnelmansa ja osa myös arkkitehtuurinsa vuoksi.

Krista Ahonen
Barcelonan kauppahalleista voi ostaa herkkuja heti syötäväksi tai tuliaisiksi.

Kaupungin tunnetuin kauppahalli on La Boqueria, joka sijaitsee La Ramblan varrella. La Boquerian kojuissa myydään esimerkiksi tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, lihaa ja kalaa sekä pähkinöitä ja makeisia. Toinen suosittu kauppahalli on Sant Antoni, jonka sisätiloista löytyvät elintarvikkeet ja ulkoalueella myydään esimerkiksi vaatteita ja kodin käyttöesineitä.

Edullisia löytöjä outletissa

Jos haluat löytää merkkituotteita edullisesti, on Barcelonan ulkopuolella sijaitseva La Rocan outlet-kylä juuri sinua varten. Kylästä voi löytää alennettuun hintaan esimerkiksi vaatteita, laukkuja ja urheiluvarusteita. La Rocassa on yli 100 liikettä, joiden joukosta löytyvät monet suositut merkit. Outlet-kylässä on esimerkiksi Guccin, Pradan, Burberryn ja Guessin myymälät.

Outlet-kylä on avoinna päivittäin aamukymmenestä iltakymmeneen. Kylään pääsee esimerkiksi autolla, junalla tai keskustan ja kylän välillä liikennöivällä bussilla. Autolla matka kestää noin 40 minuuttia, kun taas junalla pääsee 30 minuutissa Granollersin kaupungin juna-asemalle, josta matkaa täytyy jatkaa taksilla tai paikallisbussilla.

>> Lue myös: Kuusi asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Barcelonassa – varaudu näihin

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Krista Ahonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja