Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Herkutteluloma Madridissa – viisi kiinnostavaa ravintolavinkkiä Espanjan pääkaupunkiin

Istockphoto artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Madrid on mainio kohde herkuttelulomalle, sillä Espanjan pääkaupungissa on laaja ravintolatarjonta ja valittavana on lukuisten eri ruokakulttuurien herkkuja. Halusitpa sitten tuttuja espanjalaisia herkkuja tai uusia makuelämyksiä, Madridista löytyy sopiva vaihtoehto - katso ravintolavinkit tästä!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 15.10.2017
facebook   whatsapp

Taberna el Sur

Loistava hinta-laatusuhde, rento ilmapiiri ja ystävällinen palvelu ovat tehneet Taberna el Sur -ravintolasta suositun ruokapaikan niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Ravintolan ruokalistalta löytyy monipuolinen kattaus niin tapaksia kuin perinteisiä espanjalaisen keittiön annoksia, joista on helppo koota kaikille pöytäseurueen jäsenille sopivia vaihtoehtoja ja vieläpä yllättävän edulliseen hintaan.

Ravintolaan on reilun 10 minuutin kävelymatka Madridin suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvalta Museo del Prado -taidemuseolta. Lähellä sijaitsee myös Atochan asema. Suosittuun ravintolaan kannattaa saapua ajoissa, sillä muuten voi joutua odottelemaan vapautuvaa pöytää pidemmän aikaa.

Taberna el Sur

Kuoco 360 Food

Pienen ja tunnelmallisen Kuoco 360 Food -ravintolan ideana on tarjoilla annoksia, joihin on etsitty vaikutteita ja raaka-aineita eri puolilta maailmaa. Sen vuoksi ravintolassa pääsee kokemaan yllättäviä makuelämyksiä, ja eksoottiseltakin kuulostavia annoksia kannattaa kokeilla rohkeasti. Ravintolalla on myös laaja viinilista, josta löytyy eri puolilla Espanjaa tuotettuja viinejä. Ravintolan asiantunteva henkilökunta tarjoaa mielellään suosituksia ruoan ja viinien suhteen asiakkaan mieltymykset huomioiden.

Kuoco 360 Food sijaitsee Chuecan alueella lähellä Calle de Fuencarral -ostoskatua. Ravintolaan on suositeltavaa tehdä pöytävaraus, sillä asiakaspaikkoja suositussa ravintolassa on melko vähän.

Kuoco 360 Food

Yakitoro

Ravintola Yakitoro on espanjalaisen kokin Alberto Chicoten luomus, joka on saanut vaikutteita perinteisistä japanilaisista yakitori-ruokapaikoista. Ravintolalla on laaja ruokalista, joka koostuu pääasiassa tapastyylisistä pikkuannoksista, joiden makumaailmassa yhdistellään espanjalaisia ja japanilaisia makuja. Näiden lisäksi listalla on esimerkiksi japanilaisesta ruokakulttuurista tuttuja ramen-annoksia. Pienistä tapaksista on helppo koota maistuva illallinen koko pöytäseurueen kesken jaettavaksi, ja annoksia voi tilata lisää pitkin ruokailua oman mielen mukaan.

Yakitoro sijaitsee lähellä Madridin tunnetuimpiin kuuluva Edificio Metrópolis -rakennusta. Erittäin suosittuun ravintolaan kannattaa tehdä pöytävaraus, erityisesti jos mielii syömään ravintolaan viikonloppuiltana.

Yakitoro

Takos al Pastor

Tekeekö mielesi meksikolaisia makuja tai etsitkö edullista ruokapaikkaa? Takos al Pastor tarjoaa herkullisia tacoja pikkurahalla, joiden lisäksi ravintolassa voi kokeilla myös esimerkiksi quesadilloja ja meksikolaisia virvoitusjuomia.

Suositussa ravintolassa kannattaa varautua jonottamaan, sillä maistuva ruoka ja halvat hinnat houkuttelevat paikalle monia herkullisen ruoan ystäviä. Takos al Pastor -ravintolaan voi poiketa vaikkapa shoppailuhetken päätteeksi, sillä ruokapaikkaan on lyhyt matka Gran Vía -kadun varrella sijaitsevista kaupoista ja El Corte Inglés -tavaratalosta.

Takos al Pastor

La Manzana

Hesperia Madrid -luksushotellin yhteydessä sijaitseva valoisa ja tyylikkäästi sisustettu La Manzana -ravintolassa pääsee nauttimaan sesongin tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkullisia annoksia. Ravintolassa on tarjolla kuuden ruokalajin maistelumenu, jota saa sekä lounas- että illallisaikaan. Ravintolalla on myös a la carte -lista, josta löytyy alkuruoaksi esimerkiksi perinteisiä gazpacho ja salmorejo-keittoja, kun taas pääruoaksi on valittavana monipuolisesti lihasta tai merenelävistä valmistettuja annoksia.

Ravintola on hieman Madridin keskustan ulkopuolella lähellä kaupungin luonnonhistoriallista Museo Nacional de Sciencias Naturales -museota. Vielä hienompaa ruokailuelämystä kaipaavan kannattaa suunnata samasta hotellista löytyvään Santceloni-ravintolaan, jolla on kaksi Michelin-tähteä.

La Manzana

Lue myös: Koe Madrid paikallisen tavoin – 5 vinkkiä onnistuneelle kaupunkilomalle

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.