Hyppää sisältöön

Ostosmatkalla New Yorkissa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 04.12.2010
New Yorkin kaupungissa shoppailu ei ole vain ostosten tekoa, se on enemmänkin kestävyysurheilua.

Shoppailu on newyorkilaisten rakkaimpia harrastuksia ja kaupunki pursuaa tavarataloja, ostoskatuja, pieniä putiikkeja ja erikoiskauppoja. Varsinkin nyt, kun dollarin kurssi on shoppailijalle suosiollinen, kannattaa lähteä tuhlaamaan tähän ostosparatiisien pääkaupunkiin. Kuten paikalliset sanovat: Shop ´till you drop!

New Yorkin tavaratalot

Tavarataloissa kaikki tarpeellinen ja tarpeeton löytyy saman katon alta. Tavaratalojen ystävän kannattaa suunnata Macy’sille, joka on New Yorkin suurin ja tunnetuin tavaratalo. Upeassa rakennuksessa Herald Squarella sijaitseva Macy’s on kymmenkerroksinen ostosparatiisi, josta löytyy kaikkea – ja usein vielä sopuhintaan. Valikoimiin kuuluu muotia niin miehille, naisille kuin lapsille, sekä sisustustavaroita, meikkejä ja koruja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen tunnettu tavaratalo New Yorkissa on Macy’s-tavarataloa kalliimpi ja trendikkäämpi Bloomingdale’s.

Monet New Yorkin parhaista tavarataloista sijaitsevat legendaarisella Viidennellä Avenuella eli Fifth Avenuella. Kadun verralta löytyy esimerkiksi kuuluisa Saks Fifth Avenue, joka tarjoaa eleganttia päälle pantavaa naisille ja miehille. Lisäksi Saksilta saa myös koruja, lastentarvikkeita ja sisustus- sekä keittiötavaraa.

Todella edullisia löytöjä voi tehdä Century 21-tavaratalosta, joka sijaitsee World Trade Centerin entisten kaksoistornien vieressä. Siellä merkkitavaroiden hinnat on poljettu pohjalukemiin.

New Yorkin muotikatuja

Varsinainen muotikatu New Yorkissa on Madison Avenue, jonka varrelta löytyy jokaisen varteenotettavan amerikkalaisen, eurooppalaisen ja japanilaisen muotisuunnittelijan oma putiikki. Ostoksia voi tehdä niin Giorgio Armanin, Oscar de la Rentan kuin Coco Chanelin kaupoissa. Madison Avenue ei ole heikkohermoisille sopiva ostospaikka, sillä hinnat voivat olla todella huimia.

Toinen kallis, mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen ja legendaarinen ostospaikka on Tiffanyn koruliike. Manhattanilla Fifth Avenuen ja 57th Streetin kulmassa sijaitsevan upean ja ylellisen koruliikkeen valikoimiin kuuluu koruja, timantteja ja kelloja niin naisille kuin miehille, sekä lahjatavaroita, kattausastioita ja ruokailuvälineitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiffanylta romanttiset lomalaiset voivat hankkia esimerkiksi kihlat tai merkkipäivälahjan, mutta erikoisen hienosta lahjasta joutuu usein maksamaan erikoisen paljon.

Vaikka New York voi olla kallis, osaa se olla myös edullinen. New Yorkin Downtownilla sijaitsee Daffy’s, joka mainostaa itseään miljonäärien alennusliikkeeksi. Daffy’s tarjoaa huippusuunnittelijoiden vaatteita edulliseen hintaan. Daffy’s on penkojan paratiisi, jossa voi tehdä todellisia löytöjä vain murto-osalla siitä hinnasta, jonka vaatekappaleesta olisi joutunut muualla maksamaan.

New Yorkin katumuotia ja tavarapaljoutta

SoHo on New Yorkin trendikäs taiteilijakaupunginosa, jossa mikään ei ole liian outoa. SoHon pääkadun varrelta löytyy gallerioita, ravintoloita ja erikoisia liikkeitä, ja SoHo on myös pullollaan vaatekauppoja.

Toinen mielenkiintoinen kaupunginosa New Yorkissa on East Village, jonka pääkadun St. Mark’s Placen varsi on täynnä kauppoja. East Villagen puodeissa myydään paljon kaikenlaista t-paidoista ja aurinkolaseista koruihin ja kelloihin. Ei kuitenkaan kannata uskoa myyjää, joka kiven kovaan väittää myymiään kelloja aidoiksi Rolexeiksi. Samoin ei kannata luottaa myyjään, joka lupaa toimittaa ostetun taulutelevision perille Suomeen – liiallinen sinisilmäisyys voi käydä kalliiksi ja käteen jää vain arvoton ostokuitti.

Elektroniikan lisäksi New Yorkista löytyy todella upea valikoima levyjä ja CD:itä myyviä kauppoja, joista paras on Tower Record. DVD-levyjä ei New Yorkista kannata kotiin tuoda, sillä alueellisten jakojen vuoksi amerikkalaiset levyt eivät toimi europpalaisissa DVD-soittimissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja