Hyppää sisältöön

Näitä matkailijat eivät ole vielä löytäneet – viisi kaupunkia, jotka tarjoavat vaihtoehdon Barcelonalle ja Madridille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.01.2023
Suosittujen suurkaupunkien lisäksi Espanjassa on lukuisia kiinnostavia matkakohteita. Lue esittelyt viidestä vielä suurelle yleisölle tuntemattomasta espanjalaiskaupungista ja löydä uusi kohde lomallesi!

1. Cordoba

Espanjan Andalusiassa sijaitseva Córdoballa on yli tuhatvuotinen historia, mikä näkyy kaupungissa kiinnostavana sekoituksena erilaisten kulttuurien vaikutteita. Guadalquivir-joen varrelle levittäytyvän Córdoban historiallinen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Córdoba on upean arkkitehtuurin keskus ja kaupungin alueella on lukuisia vierailemisen arvoisia palatseja ja moskeijoita, jotka ovat jäänne arabivallan ajasta. Kaupungin tärkein maamerkki on valtava La Mezquitan entinen moskeija, joka myöhemmin muutettiin kristilliseksi kirkoksi. Muita suosittuja nähtävyyksiä ovat Madinat al-Zahran raunioalue sekä Alcázar de los Reyes Cristianos -palatsi kauniine puutarhoineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockEspanjan kaupungit
Córdoban tunnetuin maamerkki on mahtava La Mezquitan moskeija.

Kesäaikaan lämpötilat Córdobassa kohoavat helposti lähelle 40 astetta, joten paras aika vierailulle on kevät tai syksy. Córdobaan ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta sinne pääsee junalla esimerkiksi Málagasta ja Madridista, joihin molempiin on suora reitti Helsingistä.

2. San Sebastián

Pohjois-Espanjassa Baskimaan alueella sijaitseva San Sebastián on kuuluisa erityisesti herkullisesta ruoasta ja mainiosta ravintolatarjonnasta. Kaupunkia pidetäänkin Baskimaan ruokapääkaupunkina, mikä tekee siitä mainion kohteen hyvän ruoan ystävälle.

ShutterstockSan Sebastián, Espanja
Vajaan 200 000 asukkaan San Sebastián tarjoaa paitsi erinomaisen ravintolavalikoiman myös upean pitkän rannan.

San Sebastiánissa, joka tunnetaan baskin kielellä nimellä Donostia, voi helposti yhdistellä ranta- ja kaupunkilomaa. Kaupungin edustalla on noin 1,5 kilometrin pituinen vaaleahiekkainen La Concha -ranta, joka täytyy kesäpäivinä niin paikallisista kuin matkailijoista. Kaupungin suosituin vierailukohde on vilkas vanhakaupunki, joka alueella on niin historiallisia rakennuksia kuin lukuisia pintxo-annoksia tarjoilevia baareja.

San Sebastián sopii matkakohteeksi ympäri vuoden, sillä sää on viilentävän Atlantin valtameren vaikutuksesta miellyttävä myös kesäkuukausina. Helpoiten San Sebastiániin pääsee lentämällä yhden vaihdon kautta tai junalla Barcelonasta tai Madridista.

3. Granada

Granada tunnetaan yhtenä Espanjan kauneimmista kaupungeista, jossa on arabivaikutteiden jäljiltä upeaa arkkitehtuuria. Granadan tunnetuin nähtävyys on upea Alhambran palatsi, joka kohoaa kaupungin yläpuolelle. Mikäli haluaa tutustua koristeelliseen palatsiin ja sen upeaan puutarha-alueeseen tulee liput varata hyvissä ajoin, sillä päivittäin sisään pääsee vain rajoitettu määrä vierailijoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockGranada, Espanja
Alhambran palatsi hallitsee Granadan kaupunkikuvaa.

Myös herkuttelijat viihtyvät Granadassa, sillä kaupungissa on rikas tapaskulttuuri. Tapaspaikkoja löytyykin ympäri kaupunkia ja usein tapaksia voi saada myös kaupan päälle, jos tilaa jotain juotavaa. Maistelemisen arvoisia ovat esimerkiksi Granadan maakunnan alueella valmistetut juustot sekä erilaiset makkarat.

Granada sopii mainiosti päiväretkikohteeksi Aurinkorannikolla lomaileville matkailijoille, sillä Málagasta on vain reilun 1,5 tunnin automatka Granadaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kesäkuukausina sisämaassa sijaitsevassa Granadassa voi olla jopa tukalan kuuma.

4. Salamanca

Historiallinen Salamancan kaupunki sijaitsee Tormes-joen varrella melko lähellä Portugalin rajaa. Salamancan historia ulottuu yli kahden tuhannen vuoden päähän ja kaupungissa on yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista. Salamancan vanhat alueet kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin ja kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovatkin historialliset kirkot, palatsit ja sillat. Matkakohteena Salamanca on vielä melko tuntematon, minkä takia kaupungissa pääsee nauttimaan aidosta espanjalaisesta tunnelmasta.

ShutterstockEspanjan kaupungit
Salamanca on tunnelmallinen kaupunkikohde.

Salamanca on Castilla y Leonin maakunnan pääkaupunki, ja kaupungista onkin helppo tehdä retkiä maakunnan pikkukaupunkeihin ja kauniille luontoalueille. Salamancaan pääsee kätevimmin lentämällä Madridiin ja jatkamalla sieltä matkaa junalla.

5. Zaragoza

Ebro-joen rannalla sijaitseva Zaragoza on historiallisesti kiinnostava kohde, sillä kaupungissa näkyvät monien eri kulttuurien vaikutteet. Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat barokkityylinen Nuestra Señora del Pilar -kirkko sekä maurien ajalta peräisin oleva Aljaferían linnoitus.

ShutterstockZaragoza, Espanja
Espanjan pisin joki Ebro halkoo Zaragozan.

Zaragoza on eläväinen espanjalaiskaupunki, jossa järjestetään paljon tapahtumia, kuten festivaaleja, konsertteja ja näyttelyitä. Kaupungin lukuisissa baareissa ja yökerhoissa pääsee nauttimaan myös vilkkaasta yöelämästä.

Zaragozan kaupunki sijaitsee suunnilleen Barcelonan ja Madridin puolivälissä, ja Zaragozaan onkin hyvät yhteydet molemmista kaupungeista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Espanjaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Miten sangria keksittiin?

Sinäkin tilaat Espanjassa sangriaa, mutta et ehkä tunne sen tarinaa – näin klassikko syntyi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja