hero taustakuva

Barcelonan parhaat nähtävyydet – koe ainakin nämä kuusi kohdetta

artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Barcelonan kiehtovat nähtävyydet hurmaavat kauneudellaan ja tarkoilla yksityiskohdillaan. Katso, mitä kohteita ei kannata jättää väliin kaupunkilomalla!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.08.2018
facebook   whatsapp

1. Parc Güell

Psykedeelinen ja värikäs Parc Güell -puisto on ehdoton kohde Barcelonan-matkalla. Suuri puistoalue sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella, mutta on varmasti vierailun väärti.

Näyttävä puisto on rakennettu Barcelonaa ympäröiville kukkuloille, ja sen värikkäät mosaiikkikoristelut, kasvit ja Gaudílle tyypilliset erikoiset arkkitehtoniset ratkaisut tarjoavat lähes loputtomasti nähtävää. Puisto on parhaimmillaan kauniina kesäpäivänä, mutta sopii loistavasti päiväretken kohteeksi minä vuodenaikana tahansa.

Parc Güell yhdistää luonnon ja taiteen mielenkiintoisella tavalla. Suuressa puistossa on monia nähtävyyksiä, joista kuuluisin sijaitsee aivan puiston pääsisäänkäynnin lähistöllä. Kukkuloilta avautuu myös upea näkymä Barcelonan kaupunkiin.

Barcelona
Parc Güell on kohde, jota ei kannata jättää välistä Barcelonassa.

2. Sagrada Família

Eixamplen kaupunginosassa sijaitseva, ehkä koko Barcelonan tunnetuin rakennus Sagrada Família on keskeneräiseksi jäänyt kirkko, jonka rakennustyöt ovat kestäneet jo yli sata vuotta. Antoni Gaudín suunnittelema kirkko herättää huomiota jugendrakennusten keskellä, ja siitä onkin vuosien aikana muotoutunut koko Barcelonan symboli.

Kirkko on hyvin erikoisen näköinen ulkoa, ja sisällä voi vierailla rakennustöistä huolimatta. Sagrada Famílian edessä luikerteleekin tavallisesti pitkä jono matkailijoita. Sisäpuolella riittää mielenkiintoisia arkkitehtonisia yksityiskohtia, sillä Gaudín suureelliset suunnitelmat kattavat kirkon jokaisen pinnan. Kirkossa pääsee vierailulle myös torneihin, joista käsin voi katsella Barcelonaa lintuperspektiivistä.

Kaunis arkkitehtuuri ja tarkat yksityiskohdat tekevät Sagrada Famíliasta kiehtovan kohteen, ja sisällä rakennuksessa on helppo unohtaa olevansa kirkossa.

3. La Rambla

Barcelonan La Rambla on tunnettu katu, joka tarjoaa kävijälle ostosmahdollisuuksia ja hulppeita katuperformansseja. Katu alkaa Plaça de Catalunyalta ja päättyy 1,2 kilometrin päähän Kristoffer Kolumbuksen muistomerkille Barceloneta-rannan tuntumaan.

ShutterstockBarcelona
La Rambla on suosittu ajanviettopaikka Barcelonassa.

Barcelonan keskustassa sijaitseva katu on hyvin suosittu erityisesti matkailijoiden joukossa, ja valitettavasti kadulla on myös toinen puoli. La Rambla tunnetaankin toisaalta pahamaineisena katuna, joka vilisee turistihuijareita ja taskuvarkaita. Omasta omaisuudesta onkin syytä pitää erityisen hyvää huolta La Ramblalla.

4. Gaudín casat

Barcelonan tärkeimmät nähtävyydet rakentuvat hyvin pitkälti Antoni Gaudín erikoisten rakennusten ympärille, ja niitä sijaitsee ympäri kaupungin keskustaa. Matkailijoiden suosimalla Passeig de Gràcia -ostoskadulla sijaitsevat Casa Milà ja Casa Batlló ovat vierailun arvoisia, ja näyttävät komeilta sekä sisältä että ulkoa.

Casa Milàssa on nähtävillä kaikki Gaudílle ominaiset merkit kuten erikoinen katto sekä aaltoileva julkisivu. Matkailijan huomio kiinnittyy myös talon katolla oleviin ritarin kypärää muistuttaviin patsaisiin, jotka tarkkasilmäinen matkailija näkee jo kadulta.

ShutterstockBarcelona
Antoni Gaudín suunnittelemat rakennukset kuuluvat Barcelonan tunnetuimpiin maamerkkeihin.

Noin puolen kilometrin päässä, saman kadun vastapäisellä puolella sijaitseva Casa Batlló erottuu katukuvassa värikkäiden mosaiikkiensa avulla, sillä julkisivu ja sen erikoiset parvekkeet eivät edusta tavanomaista arkkitehtuuria. Rakennuksen sanotaan kuvaavan Pyhää Yrjänää surmaamassa lohikäärmettä.

5. Barceloneta-ranta

Barcelonan kaupungin ylpeys on niin matkailijoiden kuin paikallistenkin suosima Barceloneta-ranta. Kyseessä on koko kaupungin vanhin ranta, joka tarjoaa vierailijoille varsin mainiot palvelut: rannalla vartioi kesäkuukausina hengenpelastaja, jonka lisäksi Barceloneta on varusteltu suihkuin, vessoin sekä monin ravintoloin.

IstockphotoBarcelona, Espanja
Barcelonan edustalla sijaitseva Barceloneta-ranta on hyvin suosittu.

Barcelonetalla riittää tekemistä, sillä rannalla voi harrastaa monia vesiaktiviteetteja, esimerkiksi leijasurffausta. Noin 20 minuutin kävelymatkan päässä kuuluisalta La Rambla -kadulta sijaitseva ranta on helppo vierailukohde.

6. Montjuïc

Barcelonan keskustan lounaispuolella sijaitseva Montjuïcin kukkula tarjoaa loistavat maisemat kaupunkiin, ja on myös mielenkiintoinen vierailukohde. Korkealle kukkulalle voi nousta funikulaarilla tai köysiradalla, joten jo matka Montjuïcille on mielenkiintoinen kokemus.

ShutterstockBarcelona
Montjüicin kukkulalta aukeaa hienot näkymät kaupunkiin.

Perillä voi tutustua useisiin mielenkiintoisiin museoihin tai vierailla vuoden 1992 kesäolympialaisten näyttämöllä Barcelonan olympistadionilla.

>> Lue lisää vinkkejä Barcelonaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.