hero taustakuva

Espanjan tappava rotko on samalla maan kauneimpia paikkoja – matkailijoiden suosiossa hyytävästä pudotuksesta huolimatta

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Andalusiassa sijaitseva Rondan kaupunki on Espanjan kuvatuimpia kohteita.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 17.09.2019
facebook   whatsapp

Kauniilla sillalla on kohtalokas historia

Monet suomalaismatkailijat ovat vierailleet Espanjan Andalusiassa, missä sijaitsevat muun muassa matkailijoiden rakastamat Málagan, Fuengirolan ja Marbellan lomakaupungit. Alueella on kuitenkin monia muita vierailun arvoisia matkakohteita, jotka tekevät matkailijaan pysyvän vaikutuksen. Oletko kuullut esimerkiksi syvän rotkon halkaisemasta Rondan kaupungista?

Noin sadan kilometrin päässä Málagasta sijaitsevaa Rondan pikkukaupunkia on kehuttu yhdeksi koko Espanjan kauneimmista kohteista, mutta samalla kaupunki on myös maan vaarallisimpia paikkoja. Syy tähän on tappava rotko, joka on halkaissut kaupungin kahteen osaan.

Noin sadan metrin syvyinen El Tajo -rotko tuo Rondalle hyvin omintakeisen kaupunkimaiseman, mutta saa samalla korkean paikan kammoiset pidättelemään hengitystään. Rotkon reunalta on pahimmillaan 120 metrin pudotus, joka on koitunut myös monien kohtaloksi: Rotkon yli kulkeva silta romahti vuonna 1735, vain kuusi vuotta valmistumisensa jälkeen. Onnettomuudessa kuoli noin 50 ihmistä.

Nykyistä Puente Nuevoa eli uutta siltaa rakennettiin yli 40 vuoden ajan, ja se valmistui viimein vuonna 1793. Noin sata metriä pitkä silta sijaitsee rotkon syvimmässä kohdassa, ja sieltä avautuu majesteettinen näkymä Guadalevín-joen synnyttämään rotkoon. Erikoisen näkymästä tekee paitsi valtava rotko myös talot, jotka on rakennettu rotkon reunalle aivan korkean pudotuksen äärelle.

Silta jakaa rotkon kahteen osaan: kaupungin puoleinen osa on noin 500 metriä pitkä, ja sen kohdalla rotko on parhaimmillaan 68 metriä leveä. Sillan toisella puolella avautuu laaja kaaren muotoinen La caldera -rotko, joka jatkuu suureen laaksoon.

Katso kuvat Espanjan kuvatuimpien kohteiden joukkoon kuuluvasta Rondasta!

>> Lue myös: Vuoristo-Espanjan häkellyttävät maisemat – katso 15 kuvaa korkeuksista

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Kalliin ruudin säästämiseksi kuolemaan tuomittuja rikollisia pudotettiin Rondan sillalta kivikkoiseen rotkoon. Vuosia sitten matkustin sinne museojunalla “valkoisen kaupungin” kautta. Jäi mieleen hyytävinä mielikuvina.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.