Hyppää sisältöön

Espanjan tappava rotko on samalla maan kauneimpia paikkoja – matkailijoiden suosiossa hyytävästä pudotuksesta huolimatta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.12.2022
Andalusiassa sijaitseva Rondan kaupunki on Espanjan kuvatuimpia kohteita.

Kauniilla sillalla on kohtalokas historia

Monet suomalaismatkailijat ovat vierailleet Espanjan Andalusiassa, missä sijaitsevat muun muassa matkailijoiden rakastamat Málagan, Fuengirolan ja Marbellan lomakaupungit. Alueella on kuitenkin monia muita vierailun arvoisia matkakohteita, jotka tekevät matkailijaan pysyvän vaikutuksen. Oletko kuullut esimerkiksi syvän rotkon halkaisemasta Rondan kaupungista?

Noin sadan kilometrin päässä Málagasta sijaitsevaa Rondan pikkukaupunkia on kehuttu yhdeksi koko Espanjan kauneimmista kohteista, mutta samalla kaupunki on myös maan vaarallisimpia paikkoja. Syy tähän on tappava rotko, joka on halkaissut kaupungin kahteen osaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Noin sadan metrin syvyinen El Tajo -rotko tuo Rondalle hyvin omintakeisen kaupunkimaiseman, mutta saa samalla korkean paikan kammoiset pidättelemään hengitystään. Rotkon reunalta on pahimmillaan 120 metrin pudotus, joka on koitunut myös monien kohtaloksi: Rotkon yli kulkeva silta romahti vuonna 1735, vain kuusi vuotta valmistumisensa jälkeen. Onnettomuudessa kuoli noin 50 ihmistä.

Nykyistä Puente Nuevoa eli uutta siltaa rakennettiin yli 40 vuoden ajan, ja se valmistui viimein vuonna 1793. Noin sata metriä pitkä silta sijaitsee rotkon syvimmässä kohdassa, ja sieltä avautuu majesteettinen näkymä Guadalevín-joen synnyttämään rotkoon. Erikoisen näkymästä tekee paitsi valtava rotko myös talot, jotka on rakennettu rotkon reunalle aivan korkean pudotuksen äärelle.

Silta jakaa rotkon kahteen osaan: kaupungin puoleinen osa on noin 500 metriä pitkä, ja sen kohdalla rotko on parhaimmillaan 68 metriä leveä. Sillan toisella puolella avautuu laaja kaaren muotoinen La caldera -rotko, joka jatkuu suureen laaksoon.

Katso kuvat Espanjan kuvatuimpien kohteiden joukkoon kuuluvasta Rondasta!

>> Lue myös: Vuoristo-Espanjan häkellyttävät maisemat – katso 15 kuvaa korkeuksista

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Miten sangria keksittiin?

Sinäkin tilaat Espanjassa sangriaa, mutta et ehkä tunne sen tarinaa – näin klassikko syntyi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja