Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tältä näyttää elämä Aurinkorannikolla – katso kuvat Málagasta

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Moni Aurinkorannikolle matkaava ohittaa Málagan kaupungin suunnatessaan suoraan lähistön hiekkarannoille. Nämä kuvat esittelevät Málagan ihanuudet!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 24.04.2017
facebook   whatsapp

Monipuolinen Málaga

Espanjan etelärannikon Málaga on taiteilija Pablo Picasson kotikaupunki. Kaupunki on täynnä kulttuuria ja arkkitehtuuria. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat katedraali, roomalainen teatteri ja nykytaiteen museo. Arabivallan ajasta muistuttavat Alcazaban linnoitus ja Gibralfaron linna.

Kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet muun muassa vaatteista ja laukuista paikallisiin käsitöihin. Rannalla voi viettää päivän auringonpaisteesta nauttien ja illalla tutustua kaupungin ravintoloihin ja baareihin.

Málagassa sijaitsee Aurinkorannikon lentokenttä, jota turistit käyttävät matkatessaan pienempiin rantakohteisiin. Málagaan on helppo tutustua päiväretkellä lähikylistä ja -kaupungeista tai yhtä lailla pysähtymällä kaupunkiin pariksi päiväksi ennen muihin kohteisiin siirtymistä.

1. Kaunis katedraali hallitsee maisemaa

Málagassa katedraali ei ole vain uskonnollinen rakennus, vaan myös kaupungin tärkeä maamerkki. Katedraalin arkkitehtuuri on sekoitus renessanssia ja goottilaisuutta.

2. Hetkessä kaupungista rannalle

Málagassa on vilkas satama ja kaupungin alueella on useita rantoja. Niitä löytyy heti keskustan tuntumasta, mutta myös rauhallisempia vaihtoehtoja on kauempana keskustasta. Tunnetuin kaupungin rannoista on la Malagueta.

3. Suussasulavia herkkuja

Málagan herkkuihin kuuluvat esimerkiksi meren antimet, joita tarjoavat useat rantaravintolat. Paikallinen ruoka yhdistelee perinteitä ja uusia trendejä. Ruoan raaka-aineina käytetään merenelävien lisäksi paljon lihaa ja kasviksia. Málagan provinssin alueella valmistetaan makeita viinejä.

4. Illan hämärtyessä suunnataan kaupungille

Auringon laskiessa kaupunki näyttäytyy uudessa valossa. Pimeän tultua voi nauttia Málagan vilkkaasta yöelämästä, joka keskittyy erityisesti keskustan kaduille. Tarjolla on erilaisia illanviettopaikkoja, joista osa on espanjalaiseen tyyliin auki auringonnousuun asti.

>>Lue lisää Málagasta Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Inka Khanji ja Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. En ole käynyt.mutta haluaisin.muissa maissa olen käynyt.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.