Hyppää sisältöön

Barcelona vai Madrid – kumpi kaupungeista sopii lomakohteeksi sinulle?

Elina Venttola Päivitetty: 26.09.2019
Barcelona ja Madrid ovat matkakohteina kestosuosikkeja. Molemmilla Espanjan suurkaupungeilla on omat erityispiirteensä, jotka houkuttelevat matkailijoita paikan päälle. Vertaile kaupunkeja ja valitse suosikkisi!

Boheemi Barcelona: kaupunkihumua ja rantoja

Kenelle: kaupunkilomailijalle, rantalomailijalle, perheille
Suosituimmat nähtävyydet: Gaudin arkkitehtuuri, kaupunkirannat, Montjuïcin kukkula
Näin pääset perille: suorin lennoin Helsingistä

Barcelona on varsinainen kaupunkikohteiden kameleontti, sillä kaupungista löytyy tekemistä lähes kaikenlaisille matkailijoille. Yksi Barcelonan suosion ehdottomista syistä on se, että siellä voi yhdistää sekä kaupunki- että rantaloman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gaudin maailmankuulu arkkitehtuuri ja mielenkiintoiset museot pitävät huolen siitä, että kulttuurimatkailijalle riittää näkemistä Barcelonassa. Parc Güell -puisto on Gaudin Barcelona-klassikko, mutta kaupungin tunnetuin maamerkki on keskeneräinen Sagrada Familia.

Rantalomaa voi viettää Barcelonetan kaupunkirannalla, jonka kupeesta löytyvät täydet palvelut. Metro vie kätevästi perille.

Barcelonan boheemi tunnelma houkuttelee kaupunkiin myös espanjalaista yöelämää janoavia bilematkailijoita. Juhlat Barcelonassa jatkuvat aamun pikkutunneille saakka – illallinen saattaa hyvin päättyä vasta puoliltaöin, eikä yökerhoihin kannata suunnata ennen aamukahta.

Jalkapallon perässä matkaileville futisturisteille Barcelona on erinomainen kohde. FC Barcelona -joukkueen kotikentällä Camp Nou -stadionilla voi osallistua pelien lisäksi myös opastetulle kierrokselle.

Barcelona sopii myös lapsiperheille – kaupungissa voi kiivetä esimerkiksi Montjuïcin kukkulalle, jonka huipulla sijaitsee Tibidabon vanhanaikainen huvipuisto. Barcelonan akvaario on myös suosittu vierailukohde perheiden keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Barcelonaan voi matkustaa ympäri vuoden. Suosituinta matkustusaikaa on kevät, kesä ja syksy, mutta sää on leuto myös talvikuukausina.

Retkiä Barcelonasta

Barcelonasta on helppo tehdä päiväretkiä rannikkoa pitkin. Esimerkiksi Sitges on kesäkuukausina vilkas rantakaupunki, joka tunnetaan yöelämästään. Kohteesta löytyy hyvä yöelämä erityisesti seksuaalivähemmistöille.

Noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta sijaitseva Girona on historiallinen kaupunki, johon on helppo tehdä päiväretki.

Barcelonasta lähtee myös lauttoja Baleaarien saarille, mutta saaripyrähdyksiin tulee varata ainakin muutama päivä.

Sykkivä Madrid: ostoksia ja taidetta

Kenelle: kaupunkilomailijalle, shoppailijalle, taiteen ystävälle, kulinaristille
Suosituimmat nähtävyydet: Museo del Prado, Palacio Real, Puerta del Sol
Näin pääset perille: suorin lennoin Helsingistä

Espanjan pääkaupunki Madrid on tyylikäs kaupunkikohde, jossa Espanja näyttäytyy aidoimmillaan. Täällä ihaillaan komeaa arkkitehtuuria, kierrellään maailmanluokan museoissa ja tehdään ostoksia mielenkiintoisissa putiikeissa.

IstockphotoMaisema Madridissa
Madrid sopii kohteeksi erityisesti kulttuurista, arkkitehtuurista ja taiteesta kiinnostuneelle matkailijalle.

Madridissa ei ole kaikkien tuntemia nähtävyyksiä samalla tavalla kuin Barcelonassa, mutta juuri se onkin pääkaupungin valttikortti. Madrid on vähän salaperäinen ja tuntematon – ja juuri siksi kiehtova.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Madrid sopii hyvin erityisesti kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle. Prado-museo on maailmankuulu kaikkien taiteen ystävien keskuudessa, ja kuninkaanlinna Palacio Real on puolestaan kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä.

Boheemimpi Madrid löytyy Malasanan kaupunginosasta, jossa on paljon kiinnostavia liikkeitä, baareja ja ravintoloita.

Barcelona ja Madrid ovat kilpakumppaneita erityisesti jalkapallossa. Madridissa pelejä jännitetään Real Madrid -joukkueen kotikentällä Santiago Bernabéu -stadionilla.

Madrid sijaitsee lähes Espanjan keskipisteessä, joten rantalomasta haavailevalle lomailijalle kohde ei sovi. Paras aika matkustaa Madridiin on keväällä ja syksyllä – keskikesällä sisämaakaupungissa on todella kuuma.

Retkiä Madridista

Madridista on hyvät junayhteydet lähialueelle, ja matkailu on raideliikenteessä vaivatonta ja kohtuuhintaista.

Päiväretkiä voi tehdä esimerkiksi Espanjan vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka tunnetaan historiallisesta keskustastaan linnoituksineen, katedraaleineen ja luostareineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helppo päiväretkikohde Madridista on myös noin tunnin junamatkan päässä sijaitseva Segovia, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

>> Lue lisää matkavinkkejä Espanjaan!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja