Kuva: iStockphoto
Barcelona tunnetaan Gaudin arkkitehtuurista

Barcelona vai Madrid – kumpi kaupungeista sopii lomakohteeksi sinulle?

Barcelona ja Madrid ovat matkakohteina kestosuosikkeja. Molemmilla Espanjan suurkaupungeilla on omat erityispiirteensä, jotka houkuttelevat matkailijoita paikan päälle. Vertaile kaupunkeja ja valitse suosikkisi!

Boheemi Barcelona: kaupunkihumua ja rantoja

Kenelle: kaupunkilomailijalle, rantalomailijalle, perheille
Suosituimmat nähtävyydet: Gaudin arkkitehtuuri, kaupunkirannat, Montjuïcin kukkula
Näin pääset perille: suorin lennoin Helsingistä

Barcelona on varsinainen kaupunkikohteiden kameleontti, sillä kaupungista löytyy tekemistä lähes kaikenlaisille matkailijoille. Yksi Barcelonan suosion ehdottomista syistä on se, että siellä voi yhdistää sekä kaupunki- että rantaloman.

Gaudin maailmankuulu arkkitehtuuri ja mielenkiintoiset museot pitävät huolen siitä, että kulttuurimatkailijalle riittää näkemistä Barcelonassa. Parc Güell -puisto on Gaudin Barcelona-klassikko, mutta kaupungin tunnetuin maamerkki on keskeneräinen Sagrada Familia.

Rantalomaa voi viettää Barcelonetan kaupunkirannalla, jonka kupeesta löytyvät täydet palvelut. Metro vie kätevästi perille.

Barcelonan boheemi tunnelma houkuttelee kaupunkiin myös espanjalaista yöelämää janoavia bilematkailijoita. Juhlat Barcelonassa jatkuvat aamun pikkutunneille saakka – illallinen saattaa hyvin päättyä vasta puoliltaöin, eikä yökerhoihin kannata suunnata ennen aamukahta.

Jalkapallon perässä matkaileville futisturisteille Barcelona on erinomainen kohde. FC Barcelona -joukkueen kotikentällä Camp Nou -stadionilla voi osallistua pelien lisäksi myös opastetulle kierrokselle.

Barcelona sopii myös lapsiperheille – kaupungissa voi kiivetä esimerkiksi Montjuïcin kukkulalle, jonka huipulla sijaitsee Tibidabon vanhanaikainen huvipuisto. Barcelonan akvaario on myös suosittu vierailukohde perheiden keskuudessa.

Barcelonaan voi matkustaa ympäri vuoden. Suosituinta matkustusaikaa on kevät, kesä ja syksy, mutta sää on leuto myös talvikuukausina.

Retkiä Barcelonasta

Barcelonasta on helppo tehdä päiväretkiä rannikkoa pitkin. Esimerkiksi Sitges on kesäkuukausina vilkas rantakaupunki, joka tunnetaan yöelämästään. Kohteesta löytyy hyvä yöelämä erityisesti seksuaalivähemmistöille.

Noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta sijaitseva Girona on historiallinen kaupunki, johon on helppo tehdä päiväretki.

Barcelonasta lähtee myös lauttoja Baleaarien saarille, mutta saaripyrähdyksiin tulee varata ainakin muutama päivä.

Sykkivä Madrid: ostoksia ja taidetta

Kenelle: kaupunkilomailijalle, shoppailijalle, taiteen ystävälle, kulinaristille
Suosituimmat nähtävyydet: Museo del Prado, Palacio Real, Puerta del Sol
Näin pääset perille: suorin lennoin Helsingistä

Espanjan pääkaupunki Madrid on tyylikäs kaupunkikohde, jossa Espanja näyttäytyy aidoimmillaan. Täällä ihaillaan komeaa arkkitehtuuria, kierrellään maailmanluokan museoissa ja tehdään ostoksia mielenkiintoisissa putiikeissa.

Kuva: IstockphotoMaisema Madridissa
Madrid sopii kohteeksi erityisesti kulttuurista, arkkitehtuurista ja taiteesta kiinnostuneelle matkailijalle.

Madridissa ei ole kaikkien tuntemia nähtävyyksiä samalla tavalla kuin Barcelonassa, mutta juuri se onkin pääkaupungin valttikortti. Madrid on vähän salaperäinen ja tuntematon – ja juuri siksi kiehtova.

Madrid sopii hyvin erityisesti kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle. Prado-museo on maailmankuulu kaikkien taiteen ystävien keskuudessa, ja kuninkaanlinna Palacio Real on puolestaan kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä.

Boheemimpi Madrid löytyy Malasanan kaupunginosasta, jossa on paljon kiinnostavia liikkeitä, baareja ja ravintoloita.

Barcelona ja Madrid ovat kilpakumppaneita erityisesti jalkapallossa. Madridissa pelejä jännitetään Real Madrid -joukkueen kotikentällä Santiago Bernabéu -stadionilla.

Madrid sijaitsee lähes Espanjan keskipisteessä, joten rantalomasta haavailevalle lomailijalle kohde ei sovi. Paras aika matkustaa Madridiin on keväällä ja syksyllä – keskikesällä sisämaakaupungissa on todella kuuma.

Retkiä Madridista

Madridista on hyvät junayhteydet lähialueelle, ja matkailu on raideliikenteessä vaivatonta ja kohtuuhintaista.

Päiväretkiä voi tehdä esimerkiksi Espanjan vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka tunnetaan historiallisesta keskustastaan linnoituksineen, katedraaleineen ja luostareineen.

Helppo päiväretkikohde Madridista on myös noin tunnin junamatkan päässä sijaitseva Segovia, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto

Päivitetty: 27.5.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 3,83 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

22 kommenttia

Ei kahta sanaa valinnan helppoudesta: Madrid!!!
Madrid on yhtä kuin Espanja.
Prado, Toledo, arkkitehtuuri – kaikki! Suhteessa vähemmän turisteja kuin Barcelonassa. Sen kokee kaikilla aisteilla ja minusta jopa turvallisemman tuntuinen (taskuvarkaat) kuin B.
Onhan Barcelonassakin upean arkkitehtuurin osia, museoita, Montserratin vuoristo/luostari, Freixenetin skumppatila jne ….mutta silti. Noissa muuten kannattaa käydä jos Barcelonaan menee! Silti – Madrid on Madrid.

Tibidabon huvipuisto sijaitsee Tibidabon vuorella. Montjuïcin kukkulalla on Castell de Montjuïc linnoitus, museoita ja Font Màgican suihkulähteet.

Madrid on mielenkiintoinen, se on espanjalainen. Pääkatujen varsilta helppo pujahtaa viihtyisiin kaupunginosiin keskustan tuntumassa. Ei tunnu isolta kaupungilta.

Molemmissa olen käyny kahdesti. Barcelona ehdoton suosikki! Lennot taas varattu kesäkuulle tytön 11 v. kanssa. Siis Barcelonaan tietty:)

Näiden esittelyiden jälkeen sittenkin Madrid. Kummassakaan en valitettavasti ole vielä käynyt.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *