Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä jumiudu rannalle! Viisi kiinnostavaa päiväretkikohdetta Espanjan aurinkoisesta Benidormista

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Pitkistä rannoista tunnettu Benidorm ei ole vain auringonpalvojien paratiisi, sillä lyhyen matkan päässä kaupungin ulkopuolella sijaitsee useita kiinnostavia kohteita. Lue, mihin matkan aikana kannattaa tehdä päiväretkiä!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 17.10.2018
facebook   whatsapp

1. Vieraile kuvankauniissa Altean pikkukaupungissa

Noin kymmenen kilometrin päässä Benidormista sijaitseva Altean valkea kaupunki on kuvankaunis matkakohde, missä vierailu on ehdottomasti vaivan arvoinen. Valkoisten, tiilikattoisten talojen täyttämä vanhakaupunki kapeine katuineen on oiva maisemapaikka, sillä sieltä avautuu hulppea näkymä rantakadulle ja merelle.

Inka KhanjiPäiväretkikohteet Benidormista
Altean tunnelmallinen vanhakaupunki on päiväretken arvoinen kohde.

Pienet kadut ovat täynnä tunnelmallisia pikkuputiikkeja, ravintoloita ja kahviloita, joten esimerkiksi periespanjalaisten tapasten tai kylmän juoman nauttiminen kaupunkipäivän aikana onnistuu Alteassa helposti. Vaikka maisema on kuin postikortista, on Altean pikkukaupunki onnistunut välttämään turistirysän tunnelman.

Alteaan on helppo matkustaa Benidormista, sillä välimatka taittuu autolla noin 15 minuutissa ja bussilla reilussa puolessa tunnissa. Bussiyhteys Benidormista Alteaan liikennöi tunnin välein. Kymmenen kilometrin matka taittuu näppärästi myös esimerkiksi polkupyörällä.

2. Tee päiväretki Alicanteen

Alicanten maakunnan pääkaupunki Alicante on noin 330 000 asukkaan suuruinen kaupunki, joka tarjoaa suurkaupungin tunnelmaa sitä kaipaaville. Alicante sijaitse noin 45 kilometrin päässä Benidormista, ja välimatka tulee useimmille tutuksi jo ensimmäisenä matkapäivänä, sillä valtaosa Benidormin-matkailijoista lentää Alicanten lentoasemalle.

ShutterstockPäiväretkikohteet Benidormista
Alicantessa riittää rantaviivaa, mutta kaupungissa on myös esimerkiksi mainiot shoppailumahdollisuudet.

Alicante on matkailukaupunki, joka on monipuolinen sekoitus ranta- ja kaupunkitunnelmaa. Siinä missä Benidormin shoppailumahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, on Alicante kaupunki, johon kannattaa suunnata muhkean budjetin kanssa. Aktiviteettitarjonta kattaa muun muassa vesipuiston, näyttävän Santa Bárbaran linnoituksen sekä rutkasti vesiurheilumahdollisuuksia.

Matka Benidormista Alicanteen taittuu näppärästi vuokra-autolla, jolla matkaan kuluu vain reilu puoli tuntia. Bussimatka kaupunkiin kestää noin tunnin, ja yhteyksiä on tarjolla parin tunnin välein.

3. Viinitilaretki sopii viinin ystäville

Espanja on tunnettu herkullisista viineistään, ja Benidormin-loman aikana on helppo vierailla paikallisella viinitilalla. Hyvä vaihtoehto on noin 15 minuutin ajomatkan päässä L’Alfàs del Pin kylässä sijaitseva Bodegas Mendoza -viinitila, missä järjestetään kierroksia ja maisteluja myös englannin kielellä.

Inka KhanjiPäiväretkikohteet Benidormista
Enrique Mendozan viinitilalla pääsee maistelemaan useita eri viinejä.

Viinitilan perustanut Enrique Mendoza on tuttu näky tilalla, vaikka tilan hallinta onkin virallisesti siirtynyt jo seuraavalle sukupolvelle. Vierailun aikana kävijät pääsevät näkemään paitsi osan Mendozan viinitarhasta myös kiertelemään viinikellareissa ja kuulemaan, kuinka Mendozan viini valmistuu. Kierroksen kruunaa maistelu, jossa esitellään tilan viinejä monipuolisesti.

Viinitilakierrokset ovat helppo tapa tutustua paikallisiin viineihin ja espanjalaisiin viinintuottajiin. Kierrokset ovat edullisia, sillä esimerkiksi Bodegas Mendozalla tutustumiskierros sekä seitsemän viinin maistelu maksaa noin 20 euroa. Vierailut tulee varata etukäteen.

4. Seikkailunhaluisen loman kruunaa jeeppiretki

Benidormin sijainti aivan rannan ja vuoriston välissä takaa monipuoliset mahdollisuudet lomalle. Vuoristoseikkailut omatoimisesti tuovat vapautta, mutta aiheuttavat usein myös päänvaivaa muun muassa reittivalinnan ja turvallisuuden näkökulmasta. Parhaat paikat ja tiet tunteva opas helpottaa alueeseen tuntemista.

Inka KhanjiPäiväretkikohteet Benidormista
Vuoristoretki katosta avoimen Jeepin kyydissä on unohtumaton elämys.

Jeeppiretkille on nouto yleensä suoraan hotellista, mikä on matkailijan kannalta varsin kätevää. Retket räätälöidään kävijöiden toiveiden mukaisesti, mutta hyviä maisemapaikkoja avautuu esimerkiksi kaupungin pohjoispuolelta sisämaasta, jossa sijaitsee muun muassa näyttävä Guadalestin kaupunki turkoosine patoaltaineen.

Osaavan oppaan kyydissä vauhdikas päivä onnistuu turvallisesti, ja jeepin takaosassa voi keskittyä nauttimaan maisemista. Benidormin lähialueilla jeeppiretkiä tarjoaa muun muassa Marco Polo Expediciones.

5. Pyöräilyretki keskustan ulkopuolelle

Pyöräily on helppo tapa tutustua lähialueisiin, ja pyörän vuokraaminen on suositeltavaa myös Benidormissa. Saatavilla on niin tavallisia polkupyöriä kuin sähköpyöriäkin, jotka helpottavat erityisesti mäkisessä maastossa.

Inka KhanjiPäiväretkikohteet Benidormista
Sähköpyörä helpottaa liikkumista paitsi rannikolla myös erityisesti vuoristoisessa maastossa.

Hyviä pyöräilykohteita on Benidormin ympärillä useita. Noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevat Altean ja La Vila Joiosan pikkukaupungit ovat mainioita kohteita kevyelle pyöräretkelle. Jos kaipaat näyttäviä maisemia, on aivan Benidormin ulkopuolella sijaitseva Serra Geladan luonnonpuisto majakoineen erinomainen vaihtoehto.

Sähköpyöriä vuokraa esimerkiksi Benidormin rannan tuntumassa sijaitseva Tao Bikes.

>> Lue lisää vinkkejä Benidormiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.