Hyppää sisältöön

Autonvuokraus Lanzarotella – kierrä Kanarian tulivuorisaari päästä päähän

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.07.2017
Autolomailu Lanzarotella on helppoa ja edullista. Lue Rantapallon vinkit autonvuokraukseen ja ota lomastasi kaikki irti.

Autoilu Lanzarotella on edullista – vuokra-auto alle satasella viikoksi

Autoilu Lanzarotella eroaa monesta muusta lomakohteesta vaivattomuudellaan, joka voi yllättää muissa Espanjan tai Kanarian kohteissa autoilleen täysin. Saari on noin 850 neliökilometrin kokoinen ja asukkaita on noin 140 000. Helppo laskutoimitus kertoo, että tungosta tämän saaren maanteillä ei juurikaan ole. Tämä näkyy myös käytännössä: autoilu on leppoisaa ja stressitöntä. Vain suurimmissa kaupungeissa ja erikoistapahtumien yhteydessä syntyy ruuhkia tai parkkeerausongelmia.

Vuokra-autojen hinnat ovat kaikkialla Kanarialla varsin edulliset ja tarjontaa on runsaasti. Helpointa on hoitaa asia jo ennakkoon ja varata vuokra-auto ennen lomaa. Auton voi noutaa suoraan saapumisen yhteydessä lentoaseman vuokrauspisteestä. Hinnoissa on kokoluokista ja kausivaihteluista johtuvia eroja, mutta tyypillinen viikkohinta tavalliselle henkilöautolle on noin 50–100 euroa ja kaikkein pienemmille kokoluokille jopa alle 50 euroa. Paikalliset vuokraamot ovat usein edullisempia kuin kansainväliset ketjut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Autonvuokraukseen vaaditaan yleensä 21 tai 24 vuoden ikä ja ajokortin on oltava ollut voimassa vähintään vuoden. Ajokortin tulee olla aina autoillessa mukana.

Tarkkuus noutohetkellä säästää huolilta

Muista tarkistaa sopimus huolellisesti kun vuokraat autoa. Varmista, että vakuutusturva on toivomallasi tasolla. Fiksuinta on ottaa kaiken kattava vakuutus vaikka se olisikin osittaista hieman kalliimpi. Selvitä mahdollisten lisävarusteiden kokonaiskustannukset etukäteen ja tarkista auton kunto ennen kuin lähdet liikkeelle.

Vuokra-autosta kannattaa aina ottaa ennen- ja jälkeen-kuvat, jotta voit tarvittaessa todistaa millaisessa kunnossa otit auton vastaan ja millaisessa kunnossa palautit sen. Valokuvat ovat tärkeää todistusaineistoa jos sinulta yritetään jälkikäteen periä maksuja kolhuista, joita et ole aiheuttanut.

Lanzaroten maantiet ovat leveitä ja hyväkuntoisia, mutta pienemmillä teillä tai vuoristossa vastaan voi tulla jotain aivan muuta: kivistä, mutkaista ja kapeaa. Lanzarotella pätee sama kuin muissakin vastaavissa lomakohteissa, eli pieni auto on usein viisaampi valinta kuin suuri.

Liikennekulttuuri yllättää rauhallisuudellaan

Kanariansaarten liikennesäännöt ovat hyvin samankaltaiset kuin Suomessa. Lanzarotella autoilua ei tarvitse arastella tai pelätä vaikka et olisi aiemmin ajanut ulkomailla. Tämän saaren liikennekulttuuri on suurimpia keskuksia lukuunottamatta hyvin helppo ja rauhallinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkaupungissa Arrecifessä liikkuminen vaatii hieman enemmän vaivannäköä kuin muualla saarella. Arrecifen liikenne saattaa ajoittain ruuhkautua ja kaupungissa on paljon yksisuuntaisia katuja hankaloittamassa navigointia. Parkkipaikan löytäminen voi olla keskusta-alueella vaikeaa, mutta pienellä kärsivällisyydellä tilaa kyllä yleensä löytyy sieltäkin.

Lanzaroten nopeusrajoituksissa on useita eri luokkia. Yleiset nopeusrajoitukset ovat moottoriteillä 110 kilometriä tunnissa, kaksisuntaisilla teillä 100 kilometriä tunnissa ja maanteillä 90 kilometriä tunnissa. Taajamissa rajoitus on 50 kilometriä tunnissa ja asuinalueilla erikseen 40 kilometriä tunnissa.

Lanzaroten teiden kunto vaihtelee suuresti

Lanzaroten maantiet ovat hyväkuntoisia ja tasaisia. Paikasta toiseen liikkuminen on yleensä nopeaa ja helppoa. Vuoristossa ja pienissä kylissä tilanne voi olla täysin toinen, ja hiekkateitäkin on edelleen paljon. Korkealle nousevilla kapeilla vuoristoteillä ei juurikaan ole kaiteta ja vastaantulijan osuessa kohdalle ainoa vaihtoehto saattaa olla varovainen peruuttelu kunnes tiestä löytyy riittävän leveä kohta, jossa turvallinen ohitus on mahdollinen.

Suunnistaminen navigaattorin tai kännykän avulla on helppoa, mutta aina kannattaa pitää myös paperikartta varmuuden vuoksi mukana. Kartan saa yleensä ilmaiseksi autonvuokrauksen yhteydessä. Kyltit ja opasteet ovat Lanzaroten pääteillä ja kaupungeissa pääsääntöisesti erittäin selkeitä, mutta syrjäisimmissä paikoissa niissäkin saattaa olla puutteita.

Minne mennä Lanzarotella?

Kompaktin kokonsa ansiosta Lanzarote on helppo kiertää vaikka päivässä ympäri. Viikon loman aikana ehtii tehdä jo monta autoretkeä. Suurin osa matkailijoista majoittuu Puerto del Carmenissa tai Costa Teguisen alueella. Helppoja päiväretkiä näistä kohteista ovat esimerkiksi Jameos del Agua, Mirador del Rio ja Tíasin kaupunki.

Lanzarotelta käsin voi tehdä päiväretken myös suuremmalle naapurisaarelle Fuerteventuralle ja palata helposti illaksi takaisin omaan hotelliin. Kiinnostava käyntikohde on myös pieni Isla Graciosa, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Lanzaroten pohjoiskärjestä. Lautat Fuerteventuralle lähtevät Playa Blancasta ja Graciosalle Órzolan kylästä.

>> Aloitko jo haaveilla matkasta Lanzarotelle? Löydä edullinen loma Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti ja kuva: Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Töihin Kanarialle

Haluaisitko töihin Kanarialle? Näitä ammatteja sinäkin voit kokeilla lomasaarilla

Amadoresin ranta Gran Canarialla

Mikä saari sopii sinulle? Näin valitset lomakohteen Kanarialla

Mitä Kanarialta saa edullisesti?

Onko Kanarialla edullista? 10 asiaa, jotka saat reilusti halvemmalla kuin Suomessa

Lanzarote, Espanja

Ota kaikki irti lomasta Kanarialla: nämä ovat Lanzaroten viisi parasta elämystä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja