Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tunnetko Kanarian tärkeimmät nähtävyydet? Katso jokaisen saaren ykköskohde

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kanarialla jokaisella saarella on vähintään yksi kohde, jota ei voi jättää väliin. Tutustu tärkeimpiin nähtävyyksiin!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.02.2022
facebook   whatsapp

1. Teneriffan Teide – Espanjan korkein huippu

Koko Espanjan korkein huippu Teide on Teneriffan ylivoimaisesti suosituin ja tunnetuin nähtävyys. Suuri osa matkailijoista tekee lomallaan päiväretken Teiden kansallispuistoon katsomaan 3 718 metriä korkeaa tulivuorta. Teidellä voi tehdä erilaisia vaelluksia, kiertää autolla kansallispuistossa tai nousta vuoren huipulle gondolihissillä.

Teneriffan MatkailuTeneriffan suosituin nähtävyys
Teneriffalla on monta tapaa nähdä tulivuori Teide.

Jos haluat kokea Teidellä jotain erilaista, jää yöksi Parador del Teide -hotelliin. Kun retkibussit illalla häviävät, ei alueella liiku muita ihmisiä kuin hotellin asukkaat. Vuoristossa voit nähdä esimerkiksi poikkeuksellisen kirkkaan tähtitaivaan.

Teide sijaitsee Teneriffan keskiosassa, joten siellä on helppo vierailla sekä etelän että pohjoisen lomakohteista käsin. Teiden-retkelle kannattaa varata mukaan lämmintä vaatetta, sillä vuoristossa on oma mikroilmasto. Talvikuukausina siellä saattaa jopa sataa lunta.

Katso myös: Halvimmat äkkilähdöt Kanariansaarille

2. Gran Canarian Las Palmas on saarten tunnetuin kaupunki

On lähes vaikea valita, mikä Gran Canarian nähtävyys on yli muiden. Saarelta löytyy muun muassa Roque Nublon kalliolle vieviä vaellusreittejä, Maspalomasin hiekkadyynit ja Kanarian Venetsiaksi kutsuttu Puerto de Mogán. Gran Canarialla ei kuitenkaan voi ohittaa koko Kanariansaarten kuuluisinta kaupunkia Las Palmasia, joka oli aikoinaan yksi suomalaisten ensimmäisistä etelänlomakohteista.

Las Palmasissa kannattaa nähdä ainakin Vegueta eli kaupungin vanha osa, jossa on komeita aukioita, rakennuksia ja katedraali. Playa de Las Canteras on puolestaan Las Palmasin pääranta. Jos haluat majapaikan ripauksella historiaa, yövy saaren vanhimmassa hotellissa Santa Catalinassa. Hotelli on toiminut vuodesta 1890 saakka.

ShutterstockGran Canarian nähtävyydet
Las Palmasin katedraali sijaitsee Veguetan vanhassa kaupunginosassa.

Las Palmas sijaitsee Gran Canarian pohjoisosassa, ja siellä toimii myös saaren ainoa lentokenttä. Etelän eri lomakohteisiin on pääkaupungista noin 50–70 kilometrin matka. Las Palmasissa on helppo vierailla vuokra-autolla tai bussilla.

Muista myös: Gran Canarian parhaat nähtävyydet – katso 7 vinkkiä

>> Matkat Gran Canarialle

3. Lanzaroten kuumaisemia Timanfayan kansallispuistossa

Lanzaroten länsirannikolla sijaitseva Timanfayan kansallispuisto on saaren ehdoton ykköskohde. Tulivuorenpurkausten jäljiltä kansallispuisto muistuttaa tummaa, kuivaa kuumaisemaa. Puistossa on vaellusreittejä, mutta siellä voi liikkua myös autolla. Montañas del fuego – kirjaimellisesti tulivuoret – on suosittu alue kansallispuistossa.

ShutterstockTimanfayan kansallispuisto
Timanfayan kansallispuisto tunnetaan vaikuttavista maisemista.

Kansallispuistoon on 12 euron suuruinen sisäänpääsymaksu, ja vilkkaan matkustuskauden aikana sen portille saattaa muodostua autojonoja. Tarjolla on myös opastettuja retkiä. Älä myöskään jätä väliin puiston vierailukeskusta, jonka on suunnitellut saaren ilmeestä vastaava arkkitehti César Manrique.

Muista myös: Kanarian turkoosi helmi – Lanzaroten kauneimmassa uima-altaassa on uiminen kielletty

>> Matkat Lanzarotelle

4. Fuerteventuran hiekkadyynit

Kanariansaarten parhaista rannoista tunnetun Fuerteventuran maisemaa määrittävät valtavat hiekkadyynit Corralejon luonnonpuistossa. Fuerteventuralla ei voi käydä ilman, että on nähnyt saaren erityispiirteen. Näissä maisemissa on kuvattu myös Hollywood-tuotantoa Wonder Woman 1984.

ShutterstockFuerteventuran hiekkadyynit
Fuerteventura tunnetaan hiekkadyyneistään.

Hiekkadyyneillä kulkee autotie FV-1a, jota pitkin auton vuokranneet lomailijat voivat tehdä retken dyynimaisemiin. Corralejoon tehdään pakettimatkoja Suomesta.

Muista myös: Oletko nähnyt Kanarian oudoimman rannan? Täällä loikoilet popcornilta näyttävien korallien päällä

>> Matkat Fuerteventuraan

5. La Gomeran Unesco-kohde Garajonay

Monet matkailijat ovat tehneet Teneriffalta päiväretken naapurisaari La Gomeralle. Pienempi saari sopii myös loman varsinaiseksi kohteeksi – jos matkan pääasiallinen tarkoitus ei ole nauttia rannoista. La Gomeran vahvuudet löytyvät nimittäin muualta.

La Gomeralta tunnetaan muun muassa paikkana, jossa Kristoffer Kolumbus pysähtyi ennen Amerikan-valloitustaan. Saaren uniikein nähtävyys on kuitenkin Garajonayn kansallispuisto, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Alueella kasvaa laakeripuumetsää, jonka yllä leijuu lähes aina pilviä ja sumua. Vihreä maisema ja kostea ilma eroaa selvästi tunnetuimpien saarten kuivasta maastosta.

ShutterstockGarajonayn kansallispuisto
Garajonayn kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde.

Garajonayn metsä on suosittu patikointikohde. Kansallispuiston sanotaan saaneen nimensä nuorten rakastavaisten Garan ja Jonayn mukaan. Koska nuorten vanhemmat eivät hyväksyneet suhdetta, päättivät he riistää henkensä metsässä.

La Gomeralle tehdään jonkin verran pakettimatkoja Suomesta. Saarelle matkustetaan lautalla Teneriffan kautta – matka kestää alle tunnin. Matkanjärjestäjät tarjoavat opastettuja retkiä Teneriffalta La Gomeralle.

Muista myös: Kanarian lasipohjainen näköalapaikka saa polvet notkahtamaan – joko olet kävellyt tämän maiseman yläpuolella?

>> Matkat La Gomeralle

6. El Hierron majakka ja entinen nollapituuspiiri

Pikkuinen El Hierro on tuliperäinen saari, jossa isoista turistivirroista ei ole kuultukaan. Moni matkailija ei varmasti edes ole kuullut Kanariansaaresta nimeltä El Hierro. Rantalomalle El Hierrolle ei kannata lähteä, mutta se sopii hyvin seikkailunhaluisille matkailijoille, jotka haluavat nähdä Kanariansaarten toisen puolen.

Nähtävyyksistä kannattaa kokea ainakin Orchillan majakka: samalla olet lähellä paikkaa, jossa kulki entinen nollapituuspiiri ennen kuin se siirrettiin Britannian Greenwichiin. Majakan liepeiltä löytyy nollapituuspiirille omistettu monumentti. Toinen kiinnostava paikka El Hierrolla on Charco Azulin laavaluola-allas.

IstockphotoOrchillan majakka
Orchillan majakka sijaitsee lähellä entistä nollapituuspiiriä.

El Hierrolle ei tehdä pakettimatkoja, mutta sinne voi matkustaa omatoimisesti. Oletko ikinä haaveillut saarihyppelystä Kanarialla?

Lue myös: On olemassa yksi Kanariansaari, josta harva tietää mitään – 10 faktaa tuntemattomasta El Hierrosta

7. La Palman valtti on vaellusmaastot

Vihreäksi saareksi kutsuttu La Palma ei ole paikka, jonne lähdetään nähtävyyksien perässä. Saaren suosituin vierailukohde on Caldera de Tabuerienten kansallispuisto, jossa on paljon erilaisia vaellusreittejä. Voit odottaa näkeväsi kraatterin, kallionjyrkänteitä sekä havumetsää.

Inka KhanjiCaldera de Taburienten kansallispuisto
La Palman saari sopii aktiivilomailijoille.

La Palman saarelle matkustetaan omatoimisesti. Lentoja lähtee isommilta Kanariansaarilta kuten Teneriffalta ja Gran Canarialta. Lisäksi Kanarialla liikennöi lauttoja saarten välillä.

8. La Graciosa – kun et kaipaa lainkaan nähtävyyksiä

Uusin Kanariansaari on Lanzaroten kupeessa sijaitseva La Graciosa, josta tuli virallisesti saariryhmän kahdeksas jäsen vuonna 2018. Alle tuhannen asukkaan saari on suurelta osin luonnontilassa. Siellä ei esimerkiksi ole asfaltoituja teitä – eikä juuri nähtävyyksiäkään. Saarella voi kuitenkin käydä tutustumassa sen puhtaisiin ja rauhallisiin rantoihin kuten Playa de las Conchasiin.

La Graciosa on yleinen päiväretki Lanzarotelta, mutta siellä on myös jonkin verran majoitusta. Lauttamatka saarten välillä kestää alle puoli tuntia.

Lue myös: Mikä saari sopii sinulle? Näin valitset lomakohteen Kanarialla

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Teneriffan matkailu

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.