Hyppää sisältöön

Tällainen on Espanjan GP – katso formulavinkit Barcelonaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.04.2022
Toukokuussa ajettava F1-osakilpailu kerää formulafanit Katalonian aurinkoiseen Barcelonaan.

Moottorirata sijaitsee lähellä Barcelonaa

Espanja toimii Formula 1 -osakilpailujen kisanäyttämönä kerran kaudessa, kun Espanjan osakilpailu ajetaan Kataloniassa Barcelonan radalla. Noin neljä ja puoli kilometriä pitkän radan virallinen nimi on Circuit de Catalunya eli Katalonian moottorirata. Rata otettiin Formula 1 -kisojen käyttöön vuonna 1991.

Rata sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Barcelonasta Montmelóssa. Katalonian moottorirata ei ole ainoastaan Formula 1 -kilpailujen käytössä, sillä sitä käytetään myös muun muassa Moto GP -kilpailuissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kauden 2022 Espanjan osakilpailu ajetaan 22. toukokuuta. Osakilpailutapahtuma kestää kolme päivää: perjantaina käydään harjoitukset, lauantaina aika-ajot ja sunnuntaina itse osakilpailu.

Matkusta katsomoon omatoimisesti tai pakettimatkalla

Espanjan osakilpailu on suomalaisille varsin helppo tapa päästä osaksi bensiininkatkuista Formula 1 -kisahuumaa, sillä Barcelonan-lennot ovat edullisia ja majoitus Espanjassa suomalaisittain halpaa. Hinnat toki nousevat hieman suositun kilpailun vuoksi, mihin on syytä varautua matkabudjetissa. Paikan päälle kisakentälle voikin lähteä joko omatoimisesti tai pakettimatkalla, sillä lukuisat matkatoimistot järjestävät formulamatkoja Espanjaan.

Inka KhanjiFormula 1 Barcelonassa
Näkymät vaihtelevat istumapaikan mukaan. Katsomopaikat ovat keskihintaisia, sillä halvimmalla lipulla on pääsy vain nurmialueille.

Matkatoimistojen formulamatkat sisältävät tavallisesti paitsi matkat ja majoituksen myös kuljetuksen hotellilta kilpailuradalle sekä suomenkielisen oppaan paikan päällä. Liput tapahtumaan voi ostaa joko matkatoimiston avustuksella tai itsenäisesti. Formulamatkoja Espanjaan järjestävät muun muassa Matka-Agentit, Matkapojat ja Lehtimäen matkat.

Espanjan osakilpailun pääsylippuja voi ostaa verkosta joko suomalaisista verkkomatkatoimistoista tai Formula 1 -kilpailujen virallisesta verkkokaupasta englanniksi. Lippuja on saatavilla useassa eri hintaluokassa ja halvimmat liput maksavat reilut 60 euroa. Seuraavan kauden liput tulevat tavallisesti myyntiin kesä–heinäkuun aikana, ja liput myydään yleensä loppuun useita viikkoja ennen osakilpailua, joten ne kannattaa ostaa heti lipunmyynnin alettua.

Erilaiset lipputyypit takaavat monenlaiset kokemukset

Formula 1 -osakilpailuihin on myynnissä monen eri tason lippuja, ja kilpailua voikin seurata joko peruslipulla tai luksuspuitteista nauttien. Halvimman hintaluokan lippuun sisältyy pääsy kentän nurmialueille, joista käsin kisoja on mukava katsella. Jos kuitenkin kaipaat perinteistä istumapaikkaa, varaa Grandstand-lippu, joka oikeuttaa pääsyyn katsomoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parhaimmat katsomopaikat ovat peruskatsomolippuja kalliimpia, mutta parhaat paikat löytyvät varikon yläpuolella sijaitsevista loungeista. Paddock club -lipun hankkivat kävijät pääsevät nauttimaan erinomaisista paikoista, hyvästä palvelusta ja kiinnostavasta ohjelmasta.

Inka KhanjiFormula 1 Barcelonassa
Paddick club -tason lipulla pääsee näkemään varikon toimia lähietäisyydeltä.

Lippujen välillä on suuria hintaeroja. Halvimmillaan kolmen päivän sisäänpääsy nurmipaikoille maksaa noin 160 euroa, kolme päivää katsomopaikalla taas 270–500 euroa. Jos haluat Paddock club -tason lipun, nousee sen hinta kolmelle päivälle jo lähemmäs 5 000 euroon.

Varaa matka ajoissa

Kataloniassa järjestettävät Formula 1 -osakilpailut ovat äärimmäisen suosittu tapahtuma, ja vaikka Montmelóssa ja Barcelonassa on tarjolla runsaasti majoitusvaihtoehtoja, kannattaa majapaikka varata hyvissä ajoin, sillä lähialueen hotellit täyttyvät nopeasti innokkaista Formula 1 -kisaturisteista. Jos siis haluat varmista hyvätasoisen majapaikan järkevään hintaan myös formulamatkalla, varaa majoitus heti matkan ajankohdan varmistuttua.

Inka KhanjiFormula 1 Barcelonassa
Katsomoista avautuu hyvä näkymä suoraan ajoradalle.

Espanjan osakilpailu näkyy myös lentolippujen hinnassa, ja edullisten lentojen saamiseksi liput kannattaa varata samalla majoituksen ja osakilpailulippujen ostamisen yhteydessä.

Myös valmista formulamatkaa ostaessasi ennakointi on valttia, sillä erityisesti Euroopassa järjestettävät osakilpailut houkuttelevat suomalaisia kisaturisteja. Matka kannattaakin varata mahdollisimman hyvissä ajoin.

>> Lue Espanjasta lisää Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Miten sangria keksittiin?

Sinäkin tilaat Espanjassa sangriaa, mutta et ehkä tunne sen tarinaa – näin klassikko syntyi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja