Hyppää sisältöön

Suunnitteletko talvilomaa Pohjois-Amerikassa? Tässä viisi upeaa lumikohdetta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 24.11.2015
Suunnitteletko lumilomaa ulkomailla? Katso nämä viisi hiihtokeskusta Pohjois-Amerikassa ja lähde matkaan!

1. Aspen, Yhdysvallat

Coloradon osavaltiossa Yhdysvalloissa sijaitseva tunnettu Aspen sijaitsee neljän vuoren alueella ja tarjoaa matkailijalle laskuelämyksiä neljän hiihtokeskuksen muodossa. Yhdellä hissilipulla voi tutustua kaikkiin kohteisiin, ja niiden välillä voi liikkua helposti hyvien bussiyhteyksien voimin.

Eri vuorilla sijaitsevat hiihtokeskukset poikkeavat toisistaan merkittävästi. Keskusten välillä ei ole hissiyhteyttä, joten hiihtokeskukset pysyvät erilaisina. Aspenissa riittää laskemista, sillä alueella on yhteensä 332 rinnettä. Kohde tarjoaa lumimatkailijalle myös Yhdysvaltojen suurimman laskettavan korkeuseron, 1 340 metriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Whitewater, Kanada

Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa sijaitseva Whitewaterin hiihtokeskus hemmottelee laskijoita 78 rinteellä. Perinteisen hiihtokeskuksen valtti on yksinkertaisuus, sillä Whitewaterissa on tarjolla peruspalvelut, mutta ei merkittäviä erikoisuuksia.

Hiihtokeskuksen korkeuserot ovat noin 400 metriä, mikä tarjoaa mukavasti laskettavaa. Puuteriparatiisissa on loistavat mahdollisuudet laskea myös rinteiden ulkopuolella.

3. Big Sky, Yhdysvallat

Montanan osavaltion Big Sky -hiihtokeskus hemmottelee laskijoita upeilla maisemilla, sillä hiihtokeskus sijaitsee Yellowstonen kansallispuistossa. Suuressa hiihtokeskuksessa on huikeat 155 rinnettä, joten laskemista riittää.

Kärsimättömälle laskijalle Big Sky on mainio kohde, sillä suuressa keskuksessa ei ole juuri ruuhkia. Hyvän rinnevalikoiman lisäksi keskuksessa on hyvät mahdollisuudet laskea rinteiden ulkopuolella.

4. Mont Tremblant, Kanada

Laurentidien vuoristossa Quebecissa olevassa Mont Tremblantin hiihtokeskuksessa on itäisen Kanadan suurin hissialue. Laskettelukeskus on erityisesti lumilautailijoiden suosiossa. Keskus sopii erityisesti hyviä palveluja arvostaville laskijoille, sillä tästä hiihtokeskuksesta ei nykyaikaisia tai viimeisimpiä villityksiä puutu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Alyeska, Yhdysvallat

Alaskalainen hiihtokeskus tarjoaa kävijöille loputtomasti lunta, sillä sijainti takaa, ettei laskukauden aikana tarvitse kärsiä lumettomista rinteistä. Lunta sataakin Alyeskan alueella hurjat 16,5 metriä vuodessa.

Hiihtokeskuksen yhdeksän hissiä kuljettavat kävijät kätevästi keskuksen kaikille 76 rinteelle.

>> Lue lisää vinkkejä Yhdysvaltojen hiihtokeskuksiin Lumipallosta!

Lähde: Lumipallo
Kuva: Flickr / Aspen Snowmass

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja