Hyppää sisältöön

Lunta niskaan rantalomailijoille – tällaista Espanjaa et ole ennen nähnyt

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 09.12.2016
Monista Espanjan suosituista matkakohteista pääsee laskettelurinteille kesken ranta- tai kaupunkiloman.

Aurinkoinen laskettelukeskus lähellä suosikkikohteita

Euroopan eteläisin laskettelukeskus Sierra Nevada sijaitsee Espanjan Andalusiassa lähellä Granadan kaupunkia. Laskettelukeskus on yllättävän lähellä Aurinkorannikon tunnettuja lomakohteita, sillä esimerkiksi Málagasta on Sierra Nevadaan noin kahden tunnin ajomatka.

Sierra Nevadan laskettelukeskus jakautuu kahteen alueeseen, joissa on yhteensä yli 120 rinnettä. Pradollanon ja Borreguilesin alueet eivät juuri poikkea toisistaan, mutta erityisesti Borreguiles sopii aloitteleville laskijoille. Keskuksessa on runsaasti palveluja kuten välineiden vuokrausta ja lukuisia ravintoloita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laskettelukausi Sierra Nevadalla kestää jopa marraskuusta toukokuuhun, ja rinteillä pääsee nauttimaan Etelä-Espanjan auringosta peräti 300 päivänä vuodessa. Sierra Nevada on espanjalaisten suosima laskettelukohde, joten viikonloppuisin ja loma-aikoina rinteillä saattaa olla ruuhkaista.

Barcelonasta Pyreneiden vuoristoon

Barcelonasta ja muista Katalonian rannikon kohteista muutaman tunnin ajomatkan päässä sijaitsee lukuisia tunnettuja laskettelukeskuksia. Monet suuntaavat Barcelonasta Pyreneiden vuoristoon, jonka laskettelukeskuksiin kuuluvat esimerkiksi Baqueira-Beret, La Molina ja Masella.

Baqueira-Beret on Espanjan suurin laskettelukeskus, jossa on yli 150 kilometriä rinteitä. Laskettelukeskus muodostuu kolmesta alueesta, joista Baqueira on suurin ja monipuolisin. Baqueiran rinteitä yhdistellen jokainen voi muokata itselleen sopivan laskukokemuksen ja myös suurin osa majapaikoista sijaitsee kätevästi lähellä aluetta.

Flickr/Javier sastreLaskettelukeskus Espanjassa
Baqueira-Beretin laskettelukeskuksessa pääsee laskemaan Pyreneiden upeissa maisemissa.

Vajaassa kahdessa tunnissa pääsee Barcelonasta lähes vierekkäisiin La Molinan ja Masellan laskettelukeskuksiin. La Molina tarjoaa laskemiseen huippupuitteet, sillä keskuksessa on järjestetty useita kansainvälisiä kilpailuja. Siellä on myös Pyreneiden suurin halfpipe-kouru, ja aloitteleville laskijoille suunnattu oma alue. Masellan keskuksessa laskijoita palvelee yli 60 rinnettä, jotka sopivat kaikentasoisille laskettelijoille.

Pieniä laskettelukeskuksia ympäri maata

Vaikka Pyreneet ja Sierra Nevada ovat Espanjan tunnetuimpia laskukohteita, löytyy myös muualta maasta pieniä laskettelukeskuksia innokkaille laskijoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valdelinaresin laskettelukeskukseen voi suunnata esimerkiksi Valencian kaupungista tai maakunnan muista kohteista. Pikkuisessa keskuksessa on hiukan yli kymmenen rinnettä, joista suurin osa on helppoja ja aloittelijoille suunnattuja.

Navacerrada on maan pääkaupunkia Madridia lähinnä sijaitseva laskettelukeskus, jonne on matkaa noin 50 kilometriä. Keskuksen kahdesta alueesta toinen tarjoaa helppoja rinteitä, kun taas toisesta löytyy haastetta vaativimmille laskijoille.

Hieman tuntemattomampi kohde laskettelijoille löytyy Pohjois-Espanjan Asturian maakunnasta, jossa Valgrande-Pajaresin laskettelukeskus tarjoaa kymmeniä rinteitä eri tasoisille laskettelijoille.

>> Löydä halvat lennot Espanjaan Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/Javier sastre

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja