Hyppää sisältöön

Luontomatkailua Coloradossa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 06.12.2009
Coloradosta löytyy kymmenen upeaa luonnonpuistoa, joista jokainen on omanlaisensa kokonaisuus.

Puistoja kerrakseen

Coloradon luonnonpuistoissa riittää tekemistä. Jokainen osavaltion puisto tarjoaa erilaisia ja toisistaan poikkeavia maisemia ja aktiviteetteja. Great Sand Dunes National Parkissa voi patikoida vaikka paljain jaloin ja Curecanti National Recreation Area puolestaan tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi purjelautailuun, vesihiihtoon, purjehtimiseen ja kalastukseen. Mesa Verdessä matkailija taas voi ihailla esimerkiksi ikivanhoja kalliopiirroksia ja patikoida mäntyjen keskellä.

Mielenkiintoisia kokemuksia tarjoaa myös Rocky Mountains National Park. Suuri luonnonpuisto kätkee sisälleen monia luonnon ihmeitä. Rocky Mountains –puistossa kävijän kannattaa pitää silmänsä auki muun muassa valkopäämerikotkien, hirvien, majavien ja muiden vuoristomaisemissa viihtyvien eläinten varalle. Monipuolinen puisto kestää useammankin vierailun ja aina löytyy jotakin uutta nähtävää ja pongattavaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kalliovuorten maisemia

Rocky Mountain National Park eli Kalliovuorten kansallispuisto on valtavan kokoinen alue, jonka piiriin kuuluu iso siivu Kalliovuorten luonnonmaisemaa. Yli sadantuhannen hehtaarin kokoisessa puistossa on vain muutama tie, eikä sen alueelta löydy ainuttakaan hotellia, ravintolaa, kauppaa tai muuta kaupallista rakennusta. Sen sijaan puistosta löytyy satojen ja taas satojen kilometrien verran patikointi- ja ratsastuspolkuja, sekä leirintäalueita. Kalliovuorten puistossa viihtyvät ne ihmiset, jotka kaipaavat lomaansa luonnon aitoa kauneutta, eivät ylimainostettuja ja ylikansoitettuja turistikohteita.

Rocky Mountain National Park On avoinna ympäri vuoden ja aktiviteetit sekä maisemat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Puiston suuria vetonauloja ovat patikointimahdollisuudet ja leirilomat, sekä vuorikiipeily. Puistossa leirilomaa voi viettää monien eri harrastusmahdollisuuksien parissa: tarjolla on patikoinnin lisäksi kalastusta, ratsastusta, vuoristopyöräilyä, hiihtoa, vuorikiipeilyä ja maisemakierroksia. Patikointipoluissa on valinnan varaa: lomalainen voi valita joko helppoja sunnuntaikävelyreittejä tai vaativia muutaman päivän patikointeja. Samoin vuorikiipeilymahdollisuudet ovat hyvät ja haastetta löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneille konkareille.

Rocky Mountain National Park sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Denveristä. Porttina puistoon toimii esimerkiksi Estes Parkin kylä, jonne pääsee Denveristä vuokra-autolla. Pieneksi turistirysäksi muodostuneessa kylässä sijaitsee monia hotelleja, ravintoloita ja muista lomaa helpottavia oheispalveluja. Estes Park onkin hyvä tukikohta hieman helpompaa lomaa kaipaavalle. Kylästä löytyy myös monia yrityksiä, joista voi vuokrata tarvittavia varusteita omalle puistovisiitilleen. Tarjolla on niin hevosia vuokraavia talleja kuin kiertokävelyjä järjestäviä yrityksiä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja