Hyppää sisältöön

Haaveiletko surffauslomasta? Kolme kohdetta Espanjassa

  • Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.11.2023
Surffaamaan ei tarvitse lähteä kaukomaille - Espanjasta löytyy sopivia aaltoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harrastajille.

1. Pohjois-Espanjan tyrskyjä kohti

Pohjois-Espanja jää usein muiden lomakohteiden varjoon, mutta surffaajat suuntaavat juuri näitä villejä aaltoja kohti. Koko maan parhaina pidettyjä surffispotteja löytyy esimerkiksi Baskimaasta: kaikki harrastajat tuntevat Mundakan, Zarautzin ja San Sebastianin kaltaiset kohteet, joissa järjestetään myös monia alan kilpailuja.

Baskimaan kupeessa sijaitsevasta Cantabrian maakunnasta löytyy niin ikään surffaajien suosimia kohteita kuten Isla de Santa Marina, jota voi suositella lähinnä kokeneemmille harrastajille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki parhaat surffausrannat eivät välttämättä sovellu aloittelijoille vaativien aaltojensa takia, mutta kokemattomatkin nauttivat surffikaupunkien tunnelmasta ja huippuosaajien seuraamisesta. Pohjois-Espanjasta löytyy runsaasti surffikouluja, joissa taitojen hiomisen voi yhdistää osaksi lomaa.

2. Kanariansaarilla on ihanteellinen ilmasto

Kaikki suomalaiset tuntevat Kanariansaaret perinteisinä pakettimatkakohteina, mutta tiesitkö, että saarilla harrastetaan aktiivisesti surffausta? Tutut lomasaaret Lanzarote, Teneriffa ja Gran Canaria ovat mainioita paikkoja kokeilla uutta harrastusta.

Ensimmäistä kertaa lajia kokeilevalle paras tapa oppia on osallistua ohjatuille tunneille. Kanariansaarilla toimii useita surffikouluja, osa näistä surf camp -periaatteella tarjoten sekä opetuksen että majoituksen.

Kanarialla ilmasto on myös ihanteellinen: aloittelijakaan ei joudu kalisuttamaan hampaitaan hyytävissä vesissä. Aaltojensa puolesta Kanaria sopii myös kokemattomille surffaajille, sillä saarilta löytyy rauhallisia harjoittelupaikkoja. Kokeneemmat ja isompia aaltoja kaipaavat harrastajat voivat turhautua silloin, kun vesi pysyy turhan tyynenä.

Tuulisin Kanariansaari Fuerteventura puolestaan on erityisesti purjelautailijoiden suosiossa. Fuerteventuraa pidetään yhtenä Euroopan parhaista purjelautailukohteista, jossa järjestetään myös lajin kilpailuja. Purjelautailijoiden kannattaa majoittua Corralejoon, josta on helppo tehdä retkiä parhaille spoteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Andalusiassa on lempeät aallot aloittelijalle

Monelle suomalaismatkailijalle eteläisen Espanjan Andalusia on tuttua seutua: alueella on kierretty Costa del Solin lomakohteissa, vietetty kaupunkilomaa Malagassa tai tutustuttu kulttuuriaarteisiin Granadassa. Andalusian parhaat surffispotit löytyvät kuitenkin läheltä Portugalin rajaa Cadizin ja Tarifan kaupunkien välimaastosta.

Costa de la Luz eli valon rannikko edustaa Etelä-Espanjan surffauksen kermaa. Andalusia on kuitenkin erinomainen harjoittelupaikka aloittelijoille, sillä jättiaaltoja ei alueella juuri nähdä. Tarifa puolestaan on erityisesti purjelautailijoiden suosiossa – kohdetta kutsutaankin Euroopan purjelautailun pääkaupungiksi.

Parasta surffaussesonkia on Andalusian talvi, jolloin aallot ovat kuohkeimmillaan. Ilmasto on Etelä-Espanjassa leuto myös talvikuukausina. Surffauslomaan Andalusiassa on helppo yhdistää myös rentoa rantalomaa, flamencon sykettä ja kaupunkien yöelämää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja