Ruokaa Gran Canarialla

Mitä Kanarialta kannattaa ostaa? Katso vinkit parhaisiin tuliaisiin kaikilta saarilta

Kanarian jokaisella saarella on omaleimainen ruokakulttuuri ja kuuluisia elintarvikkeita. Lue, mitä ruokatuliaisia kultakin saarelta kannattaa hankkia.

Gran Canarian omaa rommia

Gran Canarian saarella valmistetaan monia omaleimaisia tuotteita, joista yksi on hunajarommi. Rommiin lisätään normaalin valmistusprosessin jälkeen hunajaa, josta se saa ainutlaatuisen makean makunsa ja kultaisen värinsä. Hunajarommia valmistavat eri tuottajat, mutta esimerkiksi Guajiro-merkin rommit ovat suosittuja.

Herkuttele Teneriffan perunoilla

Papas antiguas tarkoittaa perunalajikkeita, joita on viljelty Kanariansaarilla jo 1500-luvulta lähtien. Erityisesti Teneriffalla nykyisin viljeltävät lajikkeet, joista osa on punaisen ja violetin värisiä, ovat erottamaton osa saarten ruokakulttuuria. Niillä voi herkutella joko paikan päällä tai napata muutaman mukaan ja valmistaa kotona vaikkapa tätä kuuluisaa kanarialaista reseptiä.

Pullo viiniä Lanzarotelta

Lanzarote on viininviljelyaluetta, jonka tummaa ja tuliperäistä maata pitkin kiemurtelevat viiniköynnökset ovat monelle saarella kävijälle tuttu näky. Saaren kuuluisimmat viinit tehdään malvasia-rypäleestä. Siitä valmistetaan sekä kuivia että makeita viinejä, joista kuivat viinit sopivat esimerkiksi juustojen ja merenelävien kanssa, kun taas makeita nautitaan jälkiruoan seurana.

Viiniä Lanzarotella
Pullo paikallista viiniä on suosittu tuliainen Lanzarotelta.

Maukasta juustoa Fuerteventuralta

Fuerteventuralta herkkusuiden ostoskoriin tarttuu usein pala paikallista vuohenmaidosta valmistettua juustoa, joka on nimeltään queso majorero. Juuston maun voimakkuus riippuu kypsytysajasta, joka vaihtelee noin viikosta pariin kuukauteen. Juustoa on saatavilla myös maustettuina versioina, esimerkiksi paprikan tai savun makuisena.

La Palman hienoa suolaa

La Palman saarella tuotetaan suolankukkaa, joka tunnetaan Suomessa yleisemmin nimellä sormisuola. Sormisuolaa ei valmisteta keinotekoisesti, vaan sitä saadaan keräämällä meriveden pinnalle muodostuvia muodoltaan kukkamaisia suolakiteitä. Sormisuolaa käytetään valmiin ruoan viimeistelyyn, sillä se ei sovellu kuumennettavaksi.

Makeaa siirappia La Gomeralta

La Gomeran tunnetuin elintarvike on palmujen maitiaisnesteestä valmistettava palmusiirappi, jota myös matkailijan kannattaa ostaa pullo kotiinviemisiksi. Voimakkaan makuista siirappia käytetään esimerkiksi leivonnaisten ja juomien valmistuksessa.

El Hierron kuuluisat leivonnaiset

Quesadilla del Hierro tai quesadilla herreña on tyypillinen makea leivonnainen El Hierron saarella. Se valmistetaan paikallisesta juustosta ja kananmunista, ja seokseen lisätään sokeria ja mausteita. Saaren kuuluisimmat quesadillat saa Adrián Gutiérrez e Hijas -leipomosta, joka on valmistanut herkkuja jo vuodesta 1900 alkaen.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto, Flickr/Ronald Van Der Graaf

Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat Kanariansaarille >>

Päivitetty: 26.12.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia