hero taustakuva

Huippusuositun ravintolan pöydät varataan joka päivä puoliltaöin – 5 vinkkiä makuelämyksiin Barcelonassa

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Barcelona on rikas ravintolakaupunki, josta ei ole vaikea löytää makunystyröitä hemmottelevia ravintoloita. Lue vinkit viiteen erilaiseen ravintolaan Barcelonassa.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 11.07.2019
facebook   whatsapp

Trendikäs: El Nacional

Barcelonan sydämessä sijaitseva El Nacional on yksi kaupungin ravintolamaailman trendikkäimpiä paikkoja. Se väittää olevansa Barcelonan ensimmäinen ravintola, joka on jaettu alueisiin ruokalajin mukaan – yhden ravintolan sijaan El Nacionalissa voi siis valita neljästä ravintola-alueesta ja neljästä baarista.

La Braseria tarjoaa ravintolan liharuoat ja La Llotja kalaruoat. Jos etsii periespanjalaisia tapaksia, voi mennä syömään La Taperian alueelle, jossa tarjoillaan El Nacionalin tapakset ja riisiruoat. Neljäs alue, La Parada, tarjoilee välipalaa ja nopeaa purtavaa kuten voileipiä, salaatteja ja leivonnaisia.

Ravintolan baarit jakautuvat nekin neljään osioon: olutbaariin, cocktailbaariin, viinibaariin sekä osteribaariin, jossa cava-viinin lisäksi tarjoillaan myös merellisiä ruokalajeja.

El Nacional
Passeig de Gràcia, 24 Bis

Hittiravintola: Tickets

Tickets on kiistämättä yksi Barcelonan suosituimmista tapas-ravintoloista, minkä vuoksi sinne kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin. Joka päivä puolilta öin avautuu mahdollisuus varata pöytä kahden kuukauden päähän. Jos siis suunnittelet matkaa kuukausia etuajassa ja tiedät jo, että haluat maailmanluokan tapaksia, tee varaus Ticketsiin heti, kun voit.

Ravintola ammentaa veljesten Ferran and Albert Adriàn taidoista, ja se on yksi Barcelonan parhaita tapas-ravintoloita. Vuonna 2019 The World’s 50 Best Restaurants -arviointiraati valitsi ravintolan maailman 50 parhaan joukkoon. Myös hinnat ovat maailmanmaineen mukaiset.

Ticketsin ruokalista jakautuu neljään osaan: mereneläviä sisältäviin tapaksiin, grillattuihin tapaksiin, makeisiin tapaksiin ja irrotteleviin, uusia makuja yhdistäviin tapaksiin. Esimerkkejä yllättävistä valinnoista ovat muun muassa mustekala mantelitahnan kanssa ja grillattu vesimeloni.

Tickets
Avinguda del Paral·lel, 164

Paras pizza: NAP Mar

Vain kivenheiton päässä suositusta Barcelonetan rannasta sijaitsee rantalomailijan paras pizzeria: NAP eli Neapolitan Authentic Pizza. Halvimmat pizzat saa helposti alle 10 eurolla, ja ne pyritään tekemään alkuperäiseen napolilaiseen tyyliin.

NAP-ketjulla on kaksi ravintolaa Barcelonassa. Rannan Mar-sivutoimipisteen lisäksi herkullisista pizzoista voi nauttia myös NAP Anticissa Santa Caterinan kaupunginosassa.

NAP Mar
Avinguda Francesc Cambó, 30 y Carrer Baluard, 69

Terveellinen: Honest Greens

Honest Greens on kolmen ystävyksen perustama ravintola, joka pyrkii tarjoamaan asiakkailleen terveellistä ja eettistä ruokaa. Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Katalonian aukiota. Ravintola ei ota vastaan varauksia, vaan sinne voivat kävellä sisään kaikki alueella liikkuvat ruokatietoiset asiakkaat.

Honest Greens muuntelee ruokalistaansa vaihtuvien vuodenaikojen mukaan ja pyrkii tarjoamaan enemmän vihanneksia, täysjyvää ja siemeniä. Kyseessä ei kuitenkaan ole täysin kasvisruokiin keskittyvä ravintola, vaan sen listalta löytyy myös maukkaita liharuokia.

Lisäksi tarjolla on aamiaisia, joihin sisältyy muun muassa voileipiä, pannukakkuja, jogurttia ja kaurapuuroa. Ravintolasta saa myös gluteenitonta ruokaa.

Honest Greens
Rambla de Catalunya 3

Pieneen nälkään: Narciso Barcelona

Barcelonan kuuluisassa goottilaiskorttelissa on ravintola, jossa tiukalla budjetilla matkustava lomalainen saa vatsansa täyteen edullisesti. Narciso erikoistuu italialaisiin schiacciata-voileipiin, jotka muistuttavat hiukan focaccia-leipiä. Ravintola tekee lähes millaisen leivän tahansa asiakkaan maun mukaan, ja rennossa ravintolassa saa helposti pienen nälän taltutettua.

Edullisimmat voileivät saa alle viidellä eurolla, ja listalla on myös kasvisvaihtoehtoja.

Narciso
Calle Princesa 9

>> Valitsitko espanjalaisen ravintolan, muttet tiedä, mitä tilata? Lue espanjalaisen ruoan ABC ja poimi lautaselle Välimeren parhaat herkut

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.