Hyppää sisältöön

Yhdistä rantalomaan shoppailupäivä Gran Canarialla – katso parhaat ostospaikat

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 23.12.2019
Gran Canarian saarella on monipuoliset ostosmahdollisuudet aina suurista ostoskeskuksista pieniin paikallismarkkinoihin.

Paljon valinnanvaraa shoppailijalle

Kanariansaariin kuuluvalta Gran Canarialta löytyy ostosmahdollisuuksia ympäri saarta, mutta suurimmat keskittymät ovat pääkaupunki Las Palmasin ympärillä sekä saaren etelärannikon lomakohteiden lähettyvillä. Saaren vuoristoiselta länsirannikolta ja sisämaasta löytyy vähemmän ostospaikkoja.

Suosituissa rantakohteissa aivan rannan lähistölle levittäytyneet kaupat myyvät rantatarvikkeita kuten uima-asuja, pyyhkeitä ja aurinkorasvaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostospaikka saarella kannattaa valita sen mukaan mitä tarvitsee. Kansainvälisiä ketjuja etsivä suuntaa suurin kaupunkeihin ja ostoskeskuksiin, matkamuistoja saa lomakohteista ja perinteiset käsityöt voi hankkia pikkukaupunkien käsityöläisiltä.

Gran Canarialla ovat edustettuina tunnetuimmat espanjalaiset ja kansainväliset ketjuliikkeet, jotka myyvät muun muassa vaatteita ja asusteita. Espanjalaista alkuperää ovat monet Suomessakin tunnetut liikkeet kuten Mango ja Zara. Samantyylisiä espanjalaisia vaatekauppaketjuja on Gran Canarialla useita, joten myös itselle tuntemattomammissa vaatekaupoissa kannattaa vierailla, niin saat vaihtelua tuttujen kauppojen tarjontaan.

Yksi edullisia ostoksia etsivien shoppailijoiden suosikkiliikkeistä on irlantilaisketju Primark, joka myy todella edullisesti esimerkiksi vaatteita ja kenkiä naisille, miehille ja lapsille. Primarkilla on Gran Canarian saarella kaksi myymälää.

Suosittujen rantakohteiden lähellä on pieniä kauppoja, jotka myyvät esimerkiksi aurinkorasvaa ja muita rantatarvikkeita.

Ostosparatiisi Las Palmas

Las Palmas on Gran Canarian paras shoppailukohde. Jos lomailet saaren eteläpuolen suosituissa lomakohteissa kuten Playa del Inglésissä tai Puerto Ricossa, pääset Las Palmasiin ostoksille kätevästi vuokra-autolla tai bussilla. Yhden päivän shoppailureissulla ehtii hyvin poimia kaupungin ostostarjonnasta parhaat palat ja löytää kaiken tarvitsemansa.

San Telmon puiston vierestä alkaa Triana-kävelykatu, jolta löytyy paljon kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Trianalla on esimerkiksi barcelonalaisen vaatekauppaketju Desigualin myymälä. Suomessakin suosittu Desigual on persoonallisesta tyylistä ja värikkäistä, kuviollisista tuotteista tunnettu brändi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Avenida José Mesa y López-katu on monipuolinen ostosalue. Kadun varrelta löytyy muun muassa espanjalainen El Corte Inglés -tavaratalo. El Corte Inglésin valikoimaan kuuluu useita eri tuoteryhmiä kuten vaatteita ja sisustustavaroita sekä merkkituotteita Stockmannin tyyliin. Lisäksi José Mesa y Lopez-kadulla on useita laadukkaita espanjalaisia ja kansainvälisiä liikkeitä kuten Massimo Dutti ja Benetton sekä Marks and Spencer -tavaratalo.

José Mesa y Lópezilta voi jatkaa Las Arenas -ostoskeskukseen, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä. Ostoskeskuksesta löytyy toinen saaren Primark-myymälöistä ja suosituista vaatekauppaketjuista esimerkiksi Zara, Mango ja Stradivarius.

Shutterstock
Saaren parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Las Palmasista.

Las Palmasissa on useita kauppahalleja, jotka myyvät tuoreita elintarvikkeita. Vanhin kauppahalleista on Mercado Vegueta, joka on suojellussa Veguetan kaupunginosassa. Mercado Altavista tarjoaa suuren valikoiman laadukkaita paikallisia tuotteita, jonka lisäksi kauppahallista saa myös ruoka-annoksia.

Kauppakeskusten kattava liikevalikoima

Gran Canarian saarella on useita suuria kauppakeskuksia, joista saa hankittua kaiken tarvitsemansa. Suurimmissa ostoskeskuksissa on kaikissa melko samat perusliikkeet. Monissa kauppakeskuksissa on myös ruokakauppoja ja ravintoloita.

Hiukan Las Palmasin ulkopuolella on El Mirador -ostoskeskus, jossa on suuri valikoima vaatekauppoja kuten Springfield ja Cortefiel. Springfield myy laadukkaista materiaaleista valmistettuja vaatteita nuorille miehille ja naisille. Cortefiel tarjoaa tyylikkäitä ja mukavia perusvaatteita.

Jos lomailet saaren eteläosissa ja Las Palmas tuntuu liian kaukaiselta, on Vecindarion kaupungissa suuri Atlántico-niminen ostoskeskus. Atlántico sijaitsee aivan moottoritien vieressä lähellä Gran Canarian lentokenttää. Ostoskeskuksessa on paljon parkkitilaa ja sen viereen kulkee myös busseja. Atlánticossa on myös elokuvateatteri ja ilmainen wifi, jos ostoksista vähemmän innostuneet kaipaavat muuta viihdykettä seuralaisia odotellessaan.

Matkailijoiden suosimissa rantakohteissa on matkailijoille suunnattuja ostoskeskuksia, joista löytyy pääasiassa pienempiä yksittäisiä liikkeitä. Monet näistä ostoskeskuksista ovat enemmän keskittyneet ravintoloihin ja baareihin, mutta myös niissä voi tehdä löytöjä. Tarjolla on ainakin matkamuistoja, vaatteita, kosmetiikkaa ja elektroniikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikallisia käsitöitä markkinoilta

Paikallisia käsitöitä ja elintarvikkeita etsivän kannattaa suunnata pienempiin kaupunkeihin ja kyliin. Näitä tuotteita kaupataan matkailijoille myös lomakohteissa, mutta perinteikkäissä kylissä on tarjolla paljon persoonallisia tavaroita omaan käyttöön ja tuliaisiksi.

Tunnettuja kanarialaisia tuotteita ovat esimerkiksi kirjaillut pöytäliinat ja upeasti koristellut veitset.

Saaren eri kaupungeissa ja kylissä pidetään markkinoita, joista saa ostettua paikallisia tuotteita. Yleisin markkinapäivä on sunnuntai, jolloin markkinat ovat avoinna aamusta iltapäivään.

Shutterstock
Viehättävässä Terorin kylässä voi vierailla perinteisillä markkinoilla.

Gran Canarian pohjoisosassa sijaitsevassa Terorin pikkukaupungissa on markkinat joka sunnuntai Basilica de la Virgen del Pino -kirkon aukiolla. Terorin markkinoilla myydään esimerkiksi korituotteita, tekstiilejä ja ompelutöitä.

Telden ja Agüimesin kaupungeissa voi vierailla työpajoissa, joissa valmistetaan perinteisiä käsitöitä. Näistä saa ostettua tuotteita suoraan niiden valmistajilta.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Nippelitiedot Gran Canariasta

Voiko Gran Canaria yllättää? 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Gran Canarian salatut helmet

Gran Canarian salatut paikat – näe muutakin kuin turistikohteet

Puerto de Mogan on Gran Canarian kauneimpia lomakohteita

“Kanarian Venetsiaksi” kutsuttu lomakohde on ihanan värikäs – täällä kesä ei lopu koskaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja