Hyppää sisältöön

Asturian salaiset rannat – löydä Pohjois-Espanjan helmet

Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 11.08.2015
Asturian rannikko pohjoisessa Espanjassa yllättää luonnonkauniilla rannoillaan.

Kokeile jotain uutta Espanjassa!

Pohjoisessa Espanjassa sijaitsevat Asturian maakunta on monelle suomalaiselle vielä tuntemattomampi matkakohde.

Tutustuminen tähän kauniiseen seutuun kannattaa: Asturiasta löydät aidon espanjalaisia kaupunkeja, kalastajakyliä ja upeita rantoja, joita massaturismi ei vielä ole täyttänyt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue neljä rantavinkkiä ja löydä jotain uutta Espanjasta!

1. Playa del Silencio

Läntisessä Asturiassa sijaitseva Playa del Silencio eli hiljaisuuden ranta lasketaan usein yhdeksi koko Espanjan kauneimmista rannoista. Sen pitkä ja suojaisa hiekkaranta kutsuu viettämään rentoa päivää vaikka koko perheellä.

2. Llanesin kolme rantaa

Llanesin kaupungin läheltä löytyy useita vierailun arvoisia rantoja: pieni mutta idyllinen 350-metrinen Playa La Ballota ja yhtä mukava Playa de la Franca, jossa on kesäisin myös leirintämahdollisuus.

Playa de la Huelgan komeat kalliot sopivat jylhän maiseman ystäville – hiekkakaistalekin täältä toki löytyy. Ulkoile, reippaile, nauti auringosta ja ota kaikki irti raikkaasta meri-ilmasta.

3. Gijonin kaupunkirannat

Gijonin keskusta on kätevästi kahden rannan välissä. Tämä viihtyisä asturialaiskaupunki sopii erinomaisesti esimerkiksi automatkailijan ohjelmaan muutaman päivän pysähdyspaikaksi. Seutu tunnetaan vehreistä kukkuloistaan, joilla omenapuut viihtyvät erinomaisesti. Asturian maine erinomaisen siiderin tuottajana on kiirinyt kauas. Tätä paikallista herkkua kannattaa matkailijankin maistella – maltilla totta kai.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gijon ei ole turistimassoilla pilattu paikka, vaan kyseessä on hyvinkin tavallinen pohjoisespanjalainen kaupunki. Juuri tästä syystä paikka on pysähdyksen arvoinen. Rantaelämää etsivän ei tarvitse lähteä kauas keskustasta. Biskajanlahdelle aukeava Gijonin Playa de San Lorenzo on hiekkaranta aivan ydinkeskustan kyljessä. Vastakkaiselta puolelta keskustaa löytyy Playa de Poniente, jossa aurinko paistaa yhtä lailla.

4. Playa de Torimbia

Playa de Torimbian saavuttaaksesi joudut kävelemään viimeisen kilometrin. Se onkin paikan salaisuus: moni ei vaivaudu tähän reippailuun, joten perillä on rauhallista.

Paikka osuu Santanderin ja Gijonin välisen rantareitin puoleenväliin, joten Playa de Torimbian voi hyvin ottaa autolomailijan välietapiksi näiden kahden kaupungin välillä.

Kuvat: Riikka Krenn ja Flickr / Guillenperez

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Mallorca

Mallorca ja Menorca on helppo sekoittaa keskenään – nämä ovat saarten 5 suurinta eroa

Mallorcan 15 parasta nähtävyyttä – tämä saari yllättää sinutkin monipuolisuudellaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja