Kuva: Istockphoto
Gijon, Espanja

Asturian salaiset rannat – löydä Pohjois-Espanjan helmet

Asturian rannikko yllättää luonnonkauniilla rannoillaan.

Kokeile jotain uutta Espanjassa!

Pohjoisessa Espanjassa sijaitsevat Asturian maakunta on monelle suomalaiselle vielä tuntemattomampi matkakohde.

Tutustuminen tähän kauniiseen seutuun kannattaa: Asturiasta löydät aidon espanjalaisia kaupunkeja, kalastajakyliä ja upeita rantoja, joita massaturismi ei vielä ole täyttänyt.

Lue neljä rantavinkkiä ja löydä jotain uutta Espanjasta!

1. Playa del Silencio

Läntisessä Asturiassa sijaitseva Playa del Silencio eli hiljaisuuden ranta lasketaan usein yhdeksi koko Espanjan kauneimmista rannoista. Sen pitkä ja suojaisa hiekkaranta kutsuu viettämään rentoa päivää vaikka koko perheellä.

2. Llanesin kolme rantaa

Llanesin kaupungin läheltä löytyy useita vierailun arvoisia rantoja: pieni mutta idyllinen 350-metrinen Playa La Ballota ja yhtä mukava Playa de la Franca, jossa on kesäisin myös leirintämahdollisuus.

Playa de la Huelgan komeat kalliot sopivat jylhän maiseman ystäville – hiekkakaistalekin täältä toki löytyy. Ulkoile, reippaile, nauti auringosta ja ota kaikki irti raikkaasta meri-ilmasta.

3. Gijonin kaupunkirannat

Gijonin keskusta on kätevästi kahden rannan välissä. Tämä viihtyisä asturialaiskaupunki sopii erinomaisesti esimerkiksi automatkailijan ohjelmaan muutaman päivän pysähdyspaikaksi. Seutu tunnetaan vehreistä kukkuloistaan, joilla omenapuut viihtyvät erinomaisesti. Asturian maine erinomaisen siiderin tuottajana on kiirinyt kauas. Tätä paikallista herkkua kannattaa matkailijankin maistella – maltilla totta kai.

Gijon ei ole turistimassoilla pilattu paikka, vaan kyseessä on hyvinkin tavallinen pohjoisespanjalainen kaupunki. Juuri tästä syystä paikka on pysähdyksen arvoinen. Rantaelämää etsivän ei tarvitse lähteä kauas keskustasta. Biskajanlahdelle aukeava Gijonin Playa de San Lorenzo on hiekkaranta aivan ydinkeskustan kyljessä. Vastakkaiselta puolelta keskustaa löytyy Playa de Poniente, jossa aurinko paistaa yhtä lailla.

4. Playa de Torimbia

Playa de Torimbian saavuttaaksesi joudut kävelemään viimeisen kilometrin. Se onkin paikan salaisuus: moni ei vaivaudu tähän reippailuun, joten perillä on rauhallista.

Paikka osuu Santanderin ja Gijonin välisen rantareitin puoleenväliin, joten Playa de Torimbian voi hyvin ottaa autolomailijan välietapiksi näiden kahden kaupungin välillä.

Kuvat: Riikka Krenn ja Flickr / Guillenperez

Päivitetty: 11.8.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 4,60 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia