Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Voisitko asua risteilyaluksella? Newyorkilaiset pakenevat kalliita vuokria muuttamalla luksusristeilijälle

Istockphoto artikkelin kuva
Uutiset
New Yorkissa asuminen on jo niin kallista, että luksusristeilijälle muuttaminen on työssäkäyville kilpailukykyinen vaihtoehto.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 31.05.2017
facebook   whatsapp

Etätöitä laivalta käsin

Moni New Yorkissa asuva on tuskastunut kovaan hintatasoon ja löytänyt ratkaisun laivoilta. Jos etätyön tekeminen on vain mahdollista, voi risteilyaluksella eläminen olla samanhintaista tai jopa halvempaa kuin kaupungissa.

Esimerkiksi kustannusalalla työskentelevä Samantha Martin viettää suuren osa vuodesta puolisonsa kanssa risteilyaluksilla, ja tekee koko ajan myös töitä. Toimistoon saa otettua etäyhteyden, ja konferenssipuhelut helpottavat neuvotteluja. Martinin mukaan laivalla asumalla voi säästää rahaa ja parantaa samalla myös elämänlaatuaan: vapaa-aikaa on laivalla enemmän kuin kaupungissa. Kun työt on tehty, on helppo suunnata saman tien uima-altaalle ottamaan aurinkoa, eikä aikaa tarvitse käyttää kaupungin ruuhkissa.

Kaksi makuuhuonetta käsittävän asunnon keskivuokra New Yorkissa on lähes 4 000 euroa kuussa. Yötä kohden tämä tekee lähes 125 euroa. Hyvätasoisella laivalla risteileminen puolestaan maksaa noin 133 euroa päivässä, ja hintaan kuuluvat esimerkiksi ruoat, kuntosalimaksut sekä monenlaista ohjelmaa. Laivalle muuttamalla voi tehdä jopa voittoa vuokraamalla oman asunnon risteilyn ajaksi.

Risteilyalukset houkuttavat jopa lapsiperheitä, ja vanhemmat hoitavat itse lastensa opetuksen risteilyaluksilla. Risteilylaivat houkuttelevat yhä nuorempia matkustajia, koska niille on tullut paljon heihin vetoavia aktiviteetteja ja matkojen hinnat ovat laskeneet.

Lähde: New York Post
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.