Hyppää sisältöön

Näin pääset Tallinnaan – millainen risteily sopii sinulle parhaiten?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.11.2022
Helsingin ja Tallinnan välisen merimatkan pääsee taittamaan monin eri tavoin.

1. Päiväristeilyt

Suosituin tapa käydä Tallinnassa on päiväristeily Helsingistä. Kaikki Suomen ja Viron välillä liikennöivät yhtiöt tarjoavat päiväristeilyjä: etelänaapurissa pääsee käymään Tallink Siljan, Viking Linen ja Eckerö Linen aluksilla. Laivoja lähtee sekä Helsingin länsisatamasta että Katajanokan satamasta.

Päiväristeilyillä aikatauluihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä Tallinnassa vietetyssä ajassa on eroja. Jos haluat maksimoida tunnit Tallinnassa, voit valita mahdollisimman myöhäisen paluun Helsinkiin. Perillä kohteessa aikaa on 3,5 tunnista aina 9 tuntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päiväristeilyllä ehdit käydä lounaalla, tehdä ostoksia tai kiertää pari nähtävyyttä. Jonkinlainen suunnitelma kannattaa kuitenkin tehdä etukäteen, sillä tunnit kuluvat perillä yllättävän nopeasti sokkona harhaillessa.

Inka KhanjiPäivä Tallinnassa
Jos mielessäsi on jokin tietty ravintola Tallinnassa, kannattaa päiväristeilyä varten tehdä pöytävaraus.

Samana päivänä lähtevien ja palaavien risteilyjen hinnat alkavat 10 eurosta. Kyseessä on siis edullinen ja hauska tapa viettää viikonloppua. Päivän päätteeksi tuntuu, kuin olisit käynyt jossain kauempana.

2. Viihderisteilyt – 22 tunnin reissu

Helsingistä tehdään 22 tunnin risteilyjä Tallinnaan, joita saatetaan kutsua myös viihderisteilyksi. Merimatka Silja Europalla alkaa kuuden aikaan illalla, ja matkustajat viettävät laivalla yön hytissä. Maihin pääsee nousemaan aamukahdeksasta eteenpäin.

Nopea risteily sopii parhaiten helppoa irtiottoa kaipaaville. Ehkä haluat vain vaihtaa maisemaa, syödä hyvin laivalla ja tehdä vähän ostoksia. Aluksen tanssiravintolassa järjestetään myös suomalaisartistien keikkoja.

Tallink Silja22 h risteily Tallinnaan
Yö laivassa saa Tallinnan-reissun tuntumaan pidemmältä.

Perillä Tallinnassa aikaa on neljä tuntia. Se on sopivasti pikaisten ostosten tekemiseen, aamiaiseen tai lounaaseen, mutta kovin huolettomasti kaupungissa ei ehdi liikkua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingistä pääsee Tallinnaan myös iltaristeilylle, ostosristeilylle tai miniristeilylle. Näillä tarkoituksena ei ole kuitenkaan poistua laivasta ollenkaan.

3. Päivä Tallinnassa -risteilyt

Aivan kuten Tukholmaankin, myös Tallinnaan pääsee risteilylle, jossa vietetään koko päivä maissa. Päivä Tallinnassa -risteilyillä menomatkalla yövytään laivalla, jonka jälkeen vietetään kokonainen päivä Tallinnassa ennen iltapaluuta Helsinkiin.

Päivä Tallinnassa -risteilyn etu on se, että päivän pääsee aloittamaan aikaisemmin kuin lähtemällä aamulla Helsingistä. Voit vaikka kävellä suoraan laivasta aamiaiselle Tallinnassa. Yöpymisen laivalla sisältäviä päivä Tallinnassa -risteilyjä tarjoavat Viking Line ja Tallink Silja.

4. Risteily- ja hotellipaketit

Monet suomalaiset ovat tottuneet kokoamaan Tallinnan-matkansa omatoimisesti varaamalla risteilyliput ja majoituksen erikseen. Kannattaa vilkaista myös laivayhtiöiden ja matkatoimistojen kaupittelemia valmiita paketteja, joihin sisältyvät matkat ja hotellimajoitus. Joskus saat paremman diilin pakettina.

Tallink SiljaRisteily- ja hotellipaketti Tallinnaan
Risteily- ja hotellipakettien joukosta voi löytyä hyviä tarjouksia Tallinnaan.

Risteily- ja hotellipaketit sisältävät tyypillisesti 1–3 yön majoituksen Tallinnassa valitsemassasi hotellissa. Toisin kuin hotellivaraussivustoilla, valmiisiin paketteihin kuuluu aamiainen. Kaikki Tallinnaan liikennöivät yhtiöt tarjoavat risteily- ja hotellipaketteja.

5. Reittimatkat

Reittilippu Tallinnaan sopii matkailijoille, jotka haluavat viipyä kaupungissa pidempään. Tällöin valitset itse meno- ja paluulippujen päivämäärät ja kellonajat. Pelkän yhdensuuntaisen lipun ostamalla voit halutessasi päättää matkan keston vaikka vasta paikan päällä.

Eckerö LineLaivojen lounget
Laivamatkaan voi lisätä mukavuutta ostamalla sisäänpääsyn loungeen.

Reittilippuja Helsingin ja Tallinnan välillä myyvät Tallink Silja, Viking Line ja Eckerö Line. Nopeimmillaan Suomenlahti ylitetään kahdessa tunnissa. Yhdensuuntaistan lippujen hinnat alkavat noin 14 eurosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muistathan, ettei meno- ja paluulippua tarvitse välttämättä ostaa samalta yhtiöltä. Voit siis vertailla vaikka kaikkien toimijoiden aikataulut ja hinnat.

Lue myös: Kymmenen kiinnostavinta nähtävyyttä Tallinnassa – ota kaikki irti lyhyestäkin vierailusta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji, Tallink Silja, Eckerö Line

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinnan hotellit, joissa on uima-allas

Tallinnan parhaat uima-altaat – 12 hotellia, joissa pääset uimaan

Via Baltican reitin parhaat palat

Via Baltican kiinnostavimmat paikat – 8 syytä lähteä legendaariselle automatkalle

Lapsiperheen vinkit Tallinnaan

Lasten kanssa Tallinnassa: lue vinkit onnistuneeseen matkaan

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja