Hyppää sisältöön

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.04.2024
Helsingin ja Tallinnan välisen merimatkan voi taittaa monin eri tavoin. Haluatko tehokkaan päiväristeilyn, joustavan reittimatkan vai risteily- ja hotellipaketin?

1. Päiväristeilyt

Suosituin tapa käydä Tallinnassa on päiväristeily Helsingistä. Kaikki Suomen ja Viron välillä liikennöivät yhtiöt tarjoavat päiväristeilyjä: etelänaapurissa pääsee käymään Tallink Siljan, Viking Linen ja Eckerö Linen aluksilla. Laivoja lähtee sekä Helsingin länsisatamasta että Katajanokan satamasta.

Päiväristeilyillä aikatauluihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä Tallinnassa vietetyssä ajassa on eroja. Jos haluat maksimoida tunnit Tallinnassa, voit valita mahdollisimman myöhäisen paluun Helsinkiin. Perillä kohteessa aikaa on 3,5 tunnista aina 9 tuntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päiväristeilyllä ehdit käydä lounaalla, tehdä ostoksia tai kiertää pari nähtävyyttä. Jonkinlainen suunnitelma kannattaa kuitenkin tehdä etukäteen, sillä tunnit kuluvat perillä yllättävän nopeasti sokkona harhaillessa.

Inka KhanjiPäivä Tallinnassa
Jos mielessäsi on jokin tietty ravintola Tallinnassa, kannattaa päiväristeilyä varten tehdä pöytävaraus.

Samana päivänä lähtevien ja palaavien risteilyjen hinnat alkavat 15–20 eurosta. Kyseessä on siis edullinen ja hauska tapa viettää viikonloppua. Päivän päätteeksi tuntuu, kuin olisit käynyt jossain kauempana.

2. Viihderisteilyt – 22 tunnin reissu

Helsingistä tehdään Tallinnaan 22 tunnin risteilyjä, joita saatetaan kutsua myös viihderisteilyksi. Merimatka Tallink Siljan Victoria-laivalla alkaa kuuden aikaan illalla, ja matkustajat viettävät laivalla yön hytissä. Maihin pääsee nousemaan aamukahdeksasta eteenpäin.

Nopea risteily sopii parhaiten helppoa irtiottoa kaipaaville. Ehkä haluat vain vaihtaa maisemaa, syödä hyvin laivalla ja tehdä vähän ostoksia. Aluksen tanssiravintolassa järjestetään myös suomalaisartistien keikkoja.

Tallink Silja22 h risteily Tallinnaan
Yö laivassa saa Tallinnan-reissun tuntumaan pidemmältä.

Perillä Tallinnassa aikaa on neljä tuntia. Se on sopivasti pikaisten ostosten tekemiseen, aamiaiseen tai lounaaseen, mutta kovin huolettomasti kaupungissa ei ehdi liikkua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingistä pääsee Tallinnaan myös iltaristeilylle, ostosristeilylle tai miniristeilylle. Näillä tarkoituksena ei ole kuitenkaan poistua laivasta ollenkaan.

3. Päivä Tallinnassa -risteilyt

Aivan kuten Tukholmaankin, myös Tallinnaan pääsee risteilylle, jossa vietetään koko päivä maissa.

Päivä Tallinnassa -risteilyillä menomatkalla yövytään laivalla, jonka jälkeen vietetään kokonainen päivä Tallinnassa ennen iltapaluuta Helsinkiin.

Inka KhanjiViru-keskus
Monien päivään Tallinnassa kuuluu ostosten tekeminen.

Päivä Tallinnassa -risteilyn etu on se, että päivän pääsee aloittamaan aikaisemmin kuin lähtemällä aamulla Helsingistä. Voit vaikka kävellä suoraan laivasta aamiaiselle Tallinnassa. Yöpymisen laivalla sisältäviä päivä Tallinnassa -risteilyjä tarjoaa tällä hetkellä Viking Line.

4. Risteily- ja hotellipaketit

Monet suomalaiset ovat tottuneet kokoamaan Tallinnan-matkansa omatoimisesti varaamalla risteilyliput ja majoituksen erikseen. Kannattaa vilkaista myös laivayhtiöiden ja matkatoimistojen kaupittelemia valmiita paketteja, joihin sisältyvät matkat ja hotellimajoitus. Saatat löytää paremman diilin pakettina.

Paketteihin voi olla mahdollista saada myös bussikuljetus Helsinkiin omasta kotikaupungista.

Tallink SiljaRisteily- ja hotellipaketti Tallinnaan
Risteily- ja hotellipakettien joukosta voi löytyä hyviä tarjouksia Tallinnaan.

Risteily- ja hotellipaketit sisältävät tyypillisesti 1–3 yön majoituksen Tallinnassa valitsemassasi hotellissa. Toisin kuin hotellivaraussivustoilla, valmiiden pakettien hintaan kuuluu yleensä aamiainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki Tallinnaan liikennöivät risteily-yhtiöt ja esimerkiksi matkatoimistot IMT ja Matkapojat tarjoavat risteily- ja hotellipaketteja.

5. Reittimatkat

Reittilippu Tallinnaan sopii matkailijoille, jotka haluavat viipyä kaupungissa pidempään. Tällöin valitset itse meno- ja paluulippujen päivämäärät ja kellonajat. Pelkän yhdensuuntaisen lipun ostamalla voit halutessasi päättää matkan keston vaikka vasta paikan päällä.

Reittilippuja Helsingin ja Tallinnan välillä myyvät Tallink Silja, Viking Line ja Eckerö Line. Nopeimmillaan Suomenlahti ylitetään kahdessa tunnissa. Yhdensuuntaistan lippujen hinnat alkavat noin 15 eurosta.

Inka KhanjiRisteilyt Tallinnaan
Jos aikaa on käytettävissä enemmän, voi paluumatkan ostaa vasta perillä Tallinnassa kun on valmis lähtemään kotiin.

Muistathan, ettei meno- ja paluulippua tarvitse välttämättä ostaa samalta yhtiöltä. Voit siis vertailla vaikka kaikkien toimijoiden aikataulut ja hinnat.

Jos paluupäivä on tiedossa, voi meno-paluulipun ostaminen tulla edullisemmaksi kuin kahden yhdensuuntaisen lipun.

Nämä laivat liikennöivät Tallinnaan

Eckerö Linen ja Tallink Siljan laivat lähtevät Tallinnaan Helsingin Länsisataman terminaalista 2, joka sijaitsee Jätkäsaaressa lyhyen raitiovaunumatkan päässä keskustasta. Satamaan pääsee raitiovaunuilla numero 7 ja 9.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viking Line puolestaan liikennöi Katajanokan terminaalista Helsingin keskustan kupeesta. Suoraan satamaan pääsee raitiovaunulla 5. Myös raitiovaunu 4 vie lyhyen kävelymatkan päähän terminaalista.

Eckerö Linella on lisäksi rahtialusreitti Helsingin Vuosaaresta Tallinnan Muugaan.

  • Eckerö Line: M/S Finlandia, M/S Finbo Cargo (rahtialus)
  • Tallink Silja: MyStar, Megastar, Victoria
  • Viking Line: Viking XPRS

Lue myös: 15 kiinnostavinta nähtävyyttä Tallinnassa – ota kaikki irti lyhyestäkin vierailusta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja