Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Tallink Siljan uudistunut buffet – tarjolla yli 100 ruokalajia

Mia Pennanen Päivitetty: 06.06.2024
Tallink Siljan uudistuneessa buffetissa maistuvat rakastetut klassikot, mutta myös trendikkäät uutuudet. Buffet on suunniteltu asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Piknik-tunnelmaa merellä

Tallink Siljan risteilyaluksilla tarjoiltava buffet on uudistunut. Uudistuneessa menussa on yhtiön mukaan pyritty toteuttamaan asiakkaiden toiveita.

Buffet sisältää 124 ruokalajia, joista 75 sopii kasvissyöjälle. Noin 30 prosenttia ruokalajeista on täysin vegaanisia. Laajempi kasvisruokavalikoima on lähtöisin asiakkaiden toiveista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Luodessamme uutta buffet-valikoimaa kysyimme ensin asiakkailtamme, mitä ruokalajeja he haluaisivat nauttia merellä risteillessään. Asiakkaamme toivoivat ennen kaikkea laajaa kala- ja äyriäisvalikoimaa sekä laajempaa valikoimaa lämpimiin kasvipohjaisiin ruokiin, sanoo Tallink Gruppin Creative Head Chef Joonas Maunula.

Tallink SiljaAlkupalat
Liharuokien rinnalle on tuotu entistä enemmän kasvisruokia.

Nyt tehty laaja buffetin uudistus toteutetaan Tallink Siljalla kerran vuodessa. Buffetiin kuuluvat pienemmät teemapöydät uusitaan neljästi vuodessa.

Vaihtuvissa teemapöydissä maistuvat kunkin sesongin tuotteet, ja kesän ajan teemana on piknik. Kesäisen piknik-pöydän valikoimaan kuuluu esimerkiksi salaatteja, lihapullia, hot dogeja sekä minimuffinsseja. Piknik-pöytä on tarjolla 6.8.2024 asti.

2,4 miljoonaa ruokailijaa vuosittain

Monelle laivamatkan kohokohta on ruokailu buffetissa. Tallink Siljan alusten buffeteissa syökin vuosittain noin 2,4 miljoonaa ihmistä.

Koska makuja on monia, vaatii uuden menun suunnittelu tarkkuutta. Buffet-elämyksen taustalla on pitkä valmistelutyö, sillä uudistus kestää kaikkiaan vuoden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Tallink SiljaMenu ja lautanen
Uusi menu on sekoitus eri maiden keittiöitä.

Nyt uudistetun menun ovat luoneet yhteistyössä Silja Serenaden, Siljan Symphonyn ja MyStarin keittiötiimit. Suunnittelutyössä on pelattu kunkin keittiötiimin vahvuuksilla. Esimerkiksi kalabuffet on Silja Symphonyn keittiön suunnittelema, sillä kalaruoat ovat ruotsalaisten erityisalaa.

Uudistetussa menussa perinteisten buffet-ruokien rinnalle on tuotu kansainvälisiä makuja. Esimerkiksi havaijilainen poke, aasialaiset paistetut nuudelit sekä Intiasta muistuttava kanakorma vievät mukanaan muihin maihin.

Myös Itämeren alueen ruoat ja raaka-aineet maistuvat menussa. Juustopöydästä löytyy paikallisia herkkuja niin Suomesta, Ruotsista kuin Virostakin. Buffetissa tarjoiltava silli tulee Naantalin kupeesta Rymättylästä.

Tallink SiljaJälkiruokia Tallink Siljan buffetissa
Tallink Siljan jälkiruokabuffetissa maistuu suklaa.

Vaikka buffetista löytyy ajankohtaisia trendiruokia, ei klassikoita ole hylätty: esimerkiksi katkarapuja, lohta ja keitettyjä perunoita on tarjolla jatkossakin. Jälkiruokapöydän ikisuosikit suklaamousse ja hedelmäsalaatti jatkavat myös valikoimassa.

Rantapallon toimitus testasi uudistetun buffetin toukokuussa 2024. Toimituksen suosikeiksi nousivat monipuoliset kasvisruoat, erityisesti paahdettu punajuuri sekä poke bowl tofulla. Myös kesäinen piknik-pöytä ihastutti. Jälkiruoista suosikki oli perinteinen englantilainen herkku, Eton mess.

Uudistunut buffet on tarjolla Tallink Siljan risteilyalusten Grande Buffet -ravintoloissa. Tallinnaan liikennöivillä Tallink Shuttle -aluksilla tarjoillaan suppeampi menu Delight Buffet -ravintoloissa. Buffetin hinta vaihtelee aluksittain.

Katso alta Rantapallon video uudistuneesta buffetista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja