Hyppää sisältöön

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.01.2024
Risteilysesongit vaihtelevat vuodenaikojen mukaisesti, ja ennen risteilykohteen päättämistä kannattaa matkan ajankohta valita tarkasti.

Karibian risteilylle talvella

Karibian risteily on klassinen valinta, sillä turkoosin meren reunustamat paratiisisaaret ja Karibianmeren kuuma ilmasto sopivat useimpien suomalaisen lomahaaveisiin.

Paras aika Karibianmerelle suuntautuvalle risteilylle on talvi, ja sesonkiaika kestää joulukuusta huhtikuun alkuun. Karibialla on tuolloin suomalaisittain mukavan lämmintä eikä liian kuumaa kuten kesäkuukausina. Myös meri on tyyni, mikä helpottaa matkantekoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kesän kuumat lämpötilat houkuttelisivat, kesäkuusta marraskuuhun kestävä hurrikaanikausi on syytä huomioida matkan ajankohtaa valitessa.

Välimerelle keväällä ja syksyllä

Välimeren risteily on suomalaiselle helppo valinta, sillä esimerkiksi Karibian risteilyyn verrattuna matka-aika varsinaiselle risteilylle pääsemiselle on huomattavan paljon lyhyempi: esimerkiksi Barcelonaan lentää Helsingissä vain neljässä tunnissa, kun taas Miamin-lento kestää lyhimmilläänkin vain kymmenen tuntia.

Säiden puolesta paras aika Välimeren risteilylle on keväällä, alkukesästä tai syksyllä, jolloin vierailukohteissa on lämmintä, mutta ei liian kuuma. Esimerkiksi elokuussa vierailukohteisiin tutustuminen on korkeiden lämpötilojen vuoksi pahimmillaan tukalaa.

Risteilyjä järjestetään läpi kesän, mutta hinnat ovat edullisimmillaan keväällä ja syksyllä. Hinnat ovat korkeimmillaan Etelä-Euroopan lomakaudella elokuussa.

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Nainen laivan kannella

Voiko laivalla juoda hanavettä? Muista nämä ohjeet risteilyllä

Karibian risteilyt

Näin suunnittelet unelmiesi Karibian-risteilyn – lue kattava tietopaketti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja