Hyppää sisältöön

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.01.2024
Risteilysesongit vaihtelevat vuodenaikojen mukaisesti, ja ennen risteilykohteen päättämistä kannattaa matkan ajankohta valita tarkasti.

Karibian risteilylle talvella

Karibian risteily on klassinen valinta, sillä turkoosin meren reunustamat paratiisisaaret ja Karibianmeren kuuma ilmasto sopivat useimpien suomalaisen lomahaaveisiin.

Paras aika Karibianmerelle suuntautuvalle risteilylle on talvi, ja sesonkiaika kestää joulukuusta huhtikuun alkuun. Karibialla on tuolloin suomalaisittain mukavan lämmintä eikä liian kuumaa kuten kesäkuukausina. Myös meri on tyyni, mikä helpottaa matkantekoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kesän kuumat lämpötilat houkuttelisivat, kesäkuusta marraskuuhun kestävä hurrikaanikausi on syytä huomioida matkan ajankohtaa valitessa.

Välimerelle keväällä ja syksyllä

Välimeren risteily on suomalaiselle helppo valinta, sillä esimerkiksi Karibian risteilyyn verrattuna matka-aika varsinaiselle risteilylle pääsemiselle on huomattavan paljon lyhyempi: esimerkiksi Barcelonaan lentää Helsingissä vain neljässä tunnissa, kun taas Miamin-lento kestää lyhimmilläänkin vain kymmenen tuntia.

Säiden puolesta paras aika Välimeren risteilylle on keväällä, alkukesästä tai syksyllä, jolloin vierailukohteissa on lämmintä, mutta ei liian kuuma. Esimerkiksi elokuussa vierailukohteisiin tutustuminen on korkeiden lämpötilojen vuoksi pahimmillaan tukalaa.

Risteilyjä järjestetään läpi kesän, mutta hinnat ovat edullisimmillaan keväällä ja syksyllä. Hinnat ovat korkeimmillaan Etelä-Euroopan lomakaudella elokuussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voiko risteilyllä juoda hanavettä?

Voiko laivalla juoda hanavettä? Muista nämä ohjeet risteilyllä

Karibian risteilyt

Näin suunnittelet unelmiesi Karibian-risteilyn – lue kattava tietopaketti

Näin pääset Tallinnaan - kaikki risteilytyypit

Näin pääset Tallinnaan – millainen risteily sopii sinulle parhaiten?

Risteilyjen lisämaksut

Tässä ovat 5 yleisintä lisämaksua risteilyillä: älä anna lopullisen matkabudjetin yllättää

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja