hero taustakuva

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Istockphoto artikkelin kuva
Risteilymatkat
Risteilysesongit vaihtelevat vuodenaikojen mukaisesti, ja ennen risteilykohteen päättämistä kannattaa matkan ajankohta valita tarkasti.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 01.02.2019
facebook   whatsapp

Karibian risteilylle talvella

Karibian risteily on klassinen valinta, sillä turkoosin meren reunustamat paratiisisaaret ja Karibianmeren kuuma ilmasto sopivat useimpien suomalaisen lomahaaveisiin.

Paras aika Karibianmerelle suuntautuvalle risteilylle on talvi, ja sesonkiaika kestää joulukuusta huhtikuun alkuun. Karibialla on tuolloin suomalaisittain mukavan lämmintä eikä liian kuumaa kuten kesäkuukausina. Myös meri on tyyni, mikä helpottaa matkantekoa.

Vaikka kesän kuumat lämpötilat houkuttelisivat, kesäkuusta marraskuuhun kestävä hurrikaanikausi on syytä huomioida matkan ajankohtaa valitessa.

Välimerelle keväällä ja syksyllä

Välimeren risteily on suomalaiselle helppo valinta, sillä esimerkiksi Karibian risteilyyn verrattuna matka-aika varsinaiselle risteilylle pääsemiselle on huomattavan paljon lyhyempi: esimerkiksi Barcelonaan lentää Helsingissä vain neljässä tunnissa, kun taas Miamin-lento kestää lyhimmilläänkin vain kymmenen tuntia.

Säiden puolesta paras aika Välimeren risteilylle on keväällä, alkukesästä tai syksyllä, jolloin vierailukohteissa on lämmintä, mutta ei liian kuuma. Esimerkiksi elokuussa vierailukohteisiin tutustuminen on korkeiden lämpötilojen vuoksi pahimmillaan tukalaa.

Risteilyjä järjestetään läpi kesän, mutta hinnat ovat edullisimmillaan keväällä ja syksyllä. Hinnat ovat korkeimmillaan Etelä-Euroopan lomakaudella elokuussa.

>> Löydä edullinen risteily Rantapallon risteilyhaun avulla!

Lähde: Loistoristeilyt
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.