Hyppää sisältöön

Puistojen parhaimmistoa

Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 28.11.2008
Vehreät puistot tarjoavat ihanan levähdyspaikan kiireen keskellä myös matkalaisille.

Luxembourgin puisto, Pariisi

Luxembourgin puisto on luultavasti Pariisin suosituin puisto. Luxembourgin puisto on myös suomalaisille varsin tuttu näkymä, sillä Albert Edelfelt maalasi erään suosituimmista tauluistaan siellä. Luxembourgin puisto on 22,45 hehtaarin kokoinen keidas, joka suunniteltiin vuonna 1612. Puiston keskellä sijaitsevan lammen, Grand Bassinin, lähellä tarjotaan lapsille vuokrattavaksi pieniä veneitä. Toinen lapsille suunnattu houkutin ovat hauskat nukketeatteriesitykset. Grand Bassinin ympärille levittäytyy kujia ja nurmikoita geometrisiksi muodostelmiksi.

Luxembourgin puistosta löytyy kaksi huomattavaa suihkulähdettä. Näistä kuuluisampi on Fontaine de Medicia, vuonna 1624 suunneteltu barokkisuihkulähde. Se sijaitsee puiston koillisosassa. Puistossa on paljon patsaita ja veistoksia, sekä Luxembourgin palatsi, jossa Ranskan senaatti kokoontuu. Luxembourgin puisto sijaitsee 6. kaupunginosassa lähellä Sorbonnen yliopistoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Golden Gate Park, San Francisco

Golden Gate Park on suuri urbaani puisto San Franciscossa. Noin 4,1 neliökilometrin kokoisessa puistossa vierailee vuosittain 13 miljoona kävijää. Chinese Tea Garden on Golden Gate Parkin suosituimpia vetonauloja. Upea, japanilaistyylinen alue pitää linjansa niin kasvien kuin rakennustenkin kohdalla, ja tähän puiston osaan astuminen on kuin hyppäys vanhaan Japaniin.

Puistossa on pari kasvi- ja luonnontieteellistä museoita, sekä De Young-museo. Stow Lake on Strawberry Hilliä eli Mansikkakukkulaa ympäröivä idyllinen järvi, johon voi tutustua vuokratulla veneellä. Golden Gate Parkissa vierähtää helposti koko päivä, sillä nähtävää on paljon, paljon enemmänkin kuin edellä mainitut.

Pincion puisto, Rooma

Pincion puiston suunnitteli 1800-luvun alkupuolella arkkitehti Giuseppe Valadier, joka työskenteli Napoleonin käskystä. Puistossa on miellyttävää käyskennellä, ja samalla reissulla voi vierailla myös Villa Borghesen suuressa puistossa. Puistoon voi tutustua monella eri tapaa: kävellen, pyöräillen, polkuautolla tai golf-autolla.

Pincion puiston käytävien varsilla sijaitsee rintakuvia kuuluisista italialaisista, ja Viale dell’Orologiolla sijaitsee Giovanni Embriacon vuonna 1867 rakennettu vesikello. Lapsia varten puistossa järjestetään säännöllisesti nukketeatteriesityksiä. Puiston keskellä kohoaa obeliski, jonka arvellaan olevan aikainen roolamainen kopio, jonka Hadrian tilasi kuolleen rakastajansa Antinousin muistolle 200-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Pincion kukkulalle obeliskin sijoitti paavi Pius VII vuonna 1822.

Piazza Nopoleonelta on upeat näkymät Piazza del Popolon yli, Pyhän Pietarin katedraalin näkyessä taustalla. Puisto on ihana paikka ihailla vaikkapa auringonlaskua. Pincion puisto sijaitsee Villa Borghesen läntisellä reunalla Piazza del Popolon vieressä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miten?

Pariisiin, San Franciscoon ja Roomaan voi lentää esimerkiksi Travellinkin tai Arean kautta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fontana di Trevin suihkulähde Roomassa

Mitä tapahtuu kolikoille, joita turistit heittävät Rooman kuuluisimpaan suihkulähteeseen? Vuodessa yli miljoona euroa

Pariisin nähtävyydet

Pariisin tärkeimmät nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka eivät jätä kylmäksi

Gondoliajelu Venetsiassa

Tätä asiaa jokainen pohtii Venetsiassa: onko kallis gondoliajelu hintansa arvoinen elämys?

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja