Hyppää sisältöön

Muistatko matkoiltasi tämän vähäpukeisten tarjoilijoiden ravintolaketjun? Harva tietää, että Hootersilla oli myös lentoyhtiö

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.07.2018
Amerikkalaisella ravintolaketju Hootersilla oli aikoinaan myös lentoyhtiö.

Kymmenissä maissa toimivan Hootersin suosio on laskenut huippuvuosista

Ulkomailla matkustaessasi olet saattanut törmätä amerikkalaiseen ravintolaketjuun Hootersiin, joka houkuttelee asiakkaita vähäpukeisilla tarjoilijoilla. Ketjun henkilökunta koostuu tiukkoihin toppeihin ja pieniin shortseihin pukeutuneista naisista.

Rohkealta kuulostavasta konseptista huolimatta Hootersia markkinoidaan perheravintolana ja sporttibaarina – tyypillisenä amerikkalaisena ketjuravintolana, jonka ruokalistalta löytyy kanansiipiä ja hampurilaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Floridassa 80-luvulla perustettu Hooters on edelleen tuttu näky katukuvassa erityisesti Yhdysvalloissa, mutta sen suosio on laskenut huippuvuosista. Ravintoloiden määrä on vähentynyt, eikä ketju ole onnistunut houkuttelemaan millenniaaleja.

Ketjulla on edelleen oma asiakaskuntansa, mutta ajatus vähäpukeisten tarjoilijoiden silmäilystä on muuttunut jokseenkin vanhanaikaiseksi.

Hootersilla on edelleen yli 400 ravintolaa 31 eri maassa. Ravintoloita löytyy Yhdysvaltojen lisäksi myös esimerkiksi Saksasta, Australiasta, Unkarista ja Indonesiasta. Lähes kymmenen vuotta sitten ketjulle haettiin yrittäjiä myös Suomeen, mutta hanke ei ikinä toteutunut.

Harva kuitenkaan tietää, että aikoinaan Hooters oli niin suosittu, että sillä oli jopa oma lentoyhtiö.

Hooters Airin siivet eivät kantaneet

Hootersin ravintolaketju päätti perustaa oman lentoyhtiön ilman sen erityisempää syytä – bisneksen takana oli myös halu tuoda ketjulle näkyvyyttä. Tutulla logolla varustettuja lentoja alettiin liikennöidä vuonna 2003. Yhtiön solmukohtana toimi Myrtle Beach Etelä-Carolinan osavaltiossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoyhtiö liikennöi parhaimmillaan jopa yli 15 kohteeseen Yhdysvalloissa ja Bahamalla. Yhtiön lentoja lähti muun muassa Las Vegasista, Fort Lauderdalesta, Atlantasta ja Nassausta.

Toisin kuin moni kuvitteli, niin kutsutut Hooters-tytöt eivät toimineet lentoemäntinä yhtiön lennoilla. Hooters Airin matkustamohenkilökunnalla oli täysin tavalliset ilmailualan univormut, joissa ei heruteltu paljastavilla yksityiskohdilla.

Brändin mukaisesti lennoilla saattoi kuitenkin nähdä kaksi ravintolaketjun tarjoilijaa kuuluisissa työasuissaan. Hootersin henkilökunnan tehtävänä oli viihdyttää matkustajia muutaman minuutin ajan esimerkiksi vetämällä tietovisa.

Hooters Airin lyhyen elämän aikana eniten hyötyä sai Myrtle Beach, jonne lentoyhtiö toi viikoittain tuhansia turisteja. Suomalaisille melko tuntematon Myrtle Beach on perinteinen amerikkalainen rantakohde.

Lentoyhtiö lopetti toimintansa talousvaikeuksien takia vuonna 2006. Yhdeksi pääsyistä ilmoitettiin hurrikaani Katrinaa seurannut polttoaineen hinnan nouseminen.

Lue myös: Tällainen oli Playboy-lentokone: kymppikerho, makuuhuone ja puput lentoemäntinä

Lähde: Business Insider, Hooters
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokenttä

Miksi lennoille myydään liikaa lippuja? Ylibuukkaus voi yllättää kentällä – tästä se johtuu

Hamadin kansainvälinen lentoasema Qatarin Dohassa

Tässä ovat vuoden 2024 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10

Helsinki-Vantaan lentoasema

Matkustajat valitsivat: Helsinki-Vantaa Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja