hero taustakuva

Yhdysvaltojen parhaat ketjuravintolat – nälkäisen matkailijan opas

San Francisco Travel Association / Jack Hollingsworth artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Yhdysvaltojen suosituimmat ketjuravintolat ovat pääasiassa joko pikaruokapaikkoja tai perheravintoloita, jotka panostavat tunnelmaan, palveluun ja tietysti ruokaan. Tässä lista amerikkalaisravintoloista, joita kannattaa kokeilla matkan aikana!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.11.2016
facebook   whatsapp

Denny’s

Vuonna 1953 avattu Denny’s-ketju tarjoilee asiakkaille perinteistä yhdysvaltalaista ruokaa. Tunnelmallisissa dinereissä voikin herkutella esimerkiksi hampurilaisilla, pihveillä, munakkailla tai pirtelöillä.

Monet ketjun toimipisteet ovat avoinna vuorokauden ympäri, ja kaikkia ruokia tarjotaan kaikkina vuorokaudenaikoina. Ravintolat ovat paitsi ruoaltaan myös sisustukseltaan hyvin amerikkalaishenkisiä, ja ruokia voikin nautiskella esimerkiksi periamerikkalaisessa loosissa.

Denny’s-ketjulla on nykyisin yli 1 700 ravintolaa, joista useimmat sijaitsevat Yhdysvalloissa.

Denny’s

The Cheesecake Factory

Juustokakuista kuuluisuuteen nousseen The Cheesecake Factoryn pääajatus on tarjota laaja valikoima ruokia mutta myös monipuolinen jälkiruokavalikoima. Ruokalistalla onkin yli 250 eri annosta, joten vaihtoehtoja on runsaasti.

Ravintola nousi suosioon nopeasti ensimmäisen toimipaikan perustamisen jälkeen vuonna 1978, ja perheyrityksenä alkaneen The Cheesecake Factoryn toimipisteitä on nykyisin jo yli 200.

Flickr / Jinho JungThe Cheesecake Factory
Herkulliset juustokakut ovat The Cheesecake Factory -ravintolaketjun valtti.

Tunnelmallinen ketjuravintola, joka on kaikenikäisten suosiossa. Erityisesti juustokakut ovat asiakkaiden rakastamia.

The Cheesecake Factory

Five Guys

Five Guys on neljän veljeksen vuonna 1986 perustama pikaruokaravintolaketju, jonka lyhyt ruokalista ja yksilöllinen palvelu ovat olleen avainasemassa ketjun suureen suosioon. Ruokalista on lyhyt: ravintoloissa tarjotaan hampurilaisia, voileipiä, hot dogeja ja ranskalaisia.

Kaikki annokset valmistetaan kunkin asiakkaan toiveiden mukaisesti, ja tilauksen yhteydessä on listattava kaikki täytteet, joita annokseensa haluaa. Tästä syystä Five Guys -ravintolasta voikin tilata hampurilaisen 250 000 eri tavalla.

Five Guys

Applebee’s

Perheravintola Applebee’s tarjoaa naapuruston tunnelmaa riippumatta siitä, sijaitseeko ravintola moottoritien varrella vai keskellä suurkaupunkia. Ravintolaketjulla on yli kaksi tuhatta toimipistettä, mutta tunnelma ravintoloiden sisällä on yhtä lämmin toimipaikasta riippumatta.

Ravintolan filosofia on tarjoilla hyvää ruokaa hyville ihmisille, ja Applebee’s olikin alun perin georgialainen naapurustoravintola, joka on sittemmin laajentunut ympäri Yhdysvaltoja.

Ruokalista on hyvin monipuolinen, ja tarjolla on lähes kaikkea hampurilaisista ja grilliruoista pastaan ja jälkiruokiin.

Applebee’s

Outback Steakhouse

Australiasta inspiroitunut ravintolaketju Outback Steakhouse on nimensä mukaisesti ensisijaisesti pihviravintola. Ravintola panostaakin laadukkaaseen lihaan, ja vaikka Outback Steakhouse on ensisijaisesti liharavintola tarjolla on myös paljon muuta: kanaa, äyriäisiä ja kalaa.

Ravintolan annokset ovat yhdysvaltalaiseen tapaan suuria, mutta tunnelma on kuitenkin kuten Australialaisravintolassa.

Outback Steakhouse

In-N-Out

Hyvin edullisista hampurilaisista sekä salaisesta ruokalistasta suosioon noussut hampurilaisketju In-N-Out on kokeilemisen arvoinen pikaruokaravintola. Se on toistaiseksi levittäytynyt kuuteen osavaltioon maan länsirannikolla, ja toimipisteitä ravintolalla on yhteensä 300.

Inka KhanjiIn-N-Out, Yhdysvallat
In-N-Outin hampurilaisateriat ovat erittäin edullisia.

Annokset valmistetaan tilauksesta asiakkaan silmien edessä, ja ruokalista on hyvin lyhyt. Kanta-asiakkaiden suosima salainen ruokalista mahdollistaa myös annosten tilaamisen listan ulkopuolelta. In-N-Outin valtti on tuplajuustohampurilainen, jonka saa muutamalla eurolla.

In-N-Out

Olive Garden

Olive Garden tarjoaa vaihtelua raskaille annoksille, sillä italialaisiin ruokiin erikoistunut ravintola on kevyt vaihtoehto hampurilaisravintoloiden joukossa. Perheravintola on keskittynyt erityisesti pasta-annoksiin, mutta ruokalistalla on muun muassa myös salaatteja sekä keittoja.

Olive Garden

Texas Roadhouse

Liharuokiin erikoistuneen Texas Roadhouse -ketjun ravintolat ovat tunnelmallisia, koko perheelle suunnattuja ravintoloita joissa tarjotaan viikolla ainoastaan illallista. Lounas katetaan perheravintolassa viikonloppuisin.

Vuonna 1993 perustetulla ketjulla on yli 450 ravintolaa 49 Yhdysvaltain osavaltiossa, minkä lisäksi Texas Roadhousella on viisi kansainvälistä ravintolaa. Ravintolan valtteja ovat hyvät pihvit, alusta saakka käsin valmistetut lisukkeet sekä tuore leipä.

Kiinnostava yksityiskohta ketjun ravintoloiden sisustuksessa ovat seinämaalaukset, jotka tehdään jokaiseen ravintolaan erikseen.

Texas Roadhouse

Chipotle

Unohda Taco Bell – Yhdysvalloissa huippusuosittu Chipotle tarjoaa meksikolaista pikaruokaa aidommilla ja laadukkaammilla raaka-aineilla. Asiakkaat voivat valita annoksensa joko tacon, burriton tai kulhon muodossa, johon lisätään halutut täytteet. Annokset kootaan asiakkaan silmien edessä.

Esimerkiksi nyhtöpossu eli carnitas on meksikolainen klassikko, joka on aina hyvä vaihtoehto. Kaikki annokset maksavat alle kymmenen dollaria, joten ketju sopii hyvin budjettimatkailijalle. Vuonna 1993 aloittaneella Chipotlella on jo yli 2 000 ravintolaa ympäri Yhdysvaltoja.

Chipotle

Chick-fil-A

Lähes kaikki matkailijat ovat todennäköisesti törmänneet kanaruokia tarjoilevaan KFC:hen, mutta Yhdysvalloissa lomaillessa kannattaa valita Chick-fil-A. Listalla on erilaisia kanahampurilaisia, friteerattua ja grillattua kanaa sekä salaatteja. Ketjun ensimmäinen toimipiste avattiin jo vuonna 1946.

Maltillisesti hinnoiteltujen tuotteiden joukosta on helppo löytää myös terveellisiä vaihtoehtoja, ja erityisesti ketjun salaatit ansaitsevat erityismaininnan. Kaikki ketjun ravintolat ovat kiinni sunnuntaisin.

Chick-fil-A

Tender Greens

Terveellistä pikaruokaa tarjoavan Tender Greens -ketjun ainoa ongelma on se, ettei sillä – ainakaan vielä – ole ravintoloita Kalifornian ulkopuolella. Los Angelesin, San Franciscon tai San Diegon alueella lomailevien kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla esimerkiksi ketjun erinomaisia salaatteja. Ketjun käyttämät lihat ja muut tuotteet ovat laadukkaita ja tulevat lähitiloilta. Annokset maksavat noin 10-15 dollaria.

Tender Greens

>> Lue lisää vinkkejä Yhdysvaltoihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji, Maria Hietala
Kuvat: San Francisco Travel Association / Jack Hollingsworth, Flickr / Jinho Jung ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.