Hyppää sisältöön

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 16.03.2023
Halpalentoyhtiöt ovat tulleet Euroopan taivaalle jäädäkseen. Katso lista Suomessa liikennöivistä halpalentoyhtiöistä!

Lista Suomen halpalentoyhtiöistä

Suomen halpalentotarjonta on monipuolinen ja kattava, ja nykyisin halpalentoyhtiöiden avulla voi päästä matkustamaan lähes samaan tapaan kuin täyden palvelun lentoyhtiöilläkin. Halpalentoyhtiö on helppo ja edullinen valinta, mutta niitä käyttäessä kannattaa muistaa, että hinta perustuu palvelujen karsimiseen. Halpalentoyhtiön kyydissä ei siis kannata odottaa ilmaista juomatarjoilua tai maksutonta viihdejärjestelmää.

Kokosimme kaikki Suomessa liikennöivät halpalentoyhtiöt yhdelle listalle. Aina ei ole helppoa määritellä, mitkä yhtiöt ovat halpalentoyhtiöitä ja mitkä eivät. Listalla ovat mukana kaikki lentoyhtiöt, jotka hinnoittelunsa ja palvelurakenteensa puolesta sopivat määritelmään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halpalentoyhtiöiden hintoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana, sillä hinnoittelu vaihtelee yrityksittäin, ja alussa ilmoitettuun summaan lisätään tyypillisesti matkatavaramaksut ja mahdolliset lisäpalveluista koituvat maksut. Silti matkaan pääsee edullisimmillaan vain muutamalla kympillä, joten vertailu kannattaa!

Air Baltic

Vahvasti reittiverkostoaan kasvattanut latvialainen Air Baltic ei ole varsinainen halpalentoyhtiö, mutta sen hinnat ovat usein kilpailukykyiset halpayhtiöiden kanssa. Air Baltic on niin sanottu hybridiyhtiö – halpalentoyhtiön ja perinteisen lentoyhtiön sekoitus, jolla on täyden palvelun business-luokan konsepti. Latvian valtion omistama yhtiö tarjoaa lentoja Suomesta Riikaan ja useisiin muihin kohteisiin.

Air BalticAir Baltic
Air Baltic tarjoaa edullisia lentoja ympäri Eurooppaa, Lähi-itää ja Keski-Aasiaa.

Air Baltic liikennöi Riikaan Helsingin, Tampereen ja Turun lentoasemilta. Lisäksi yhtiöllä on Tampereelta reitit Amsterdamiin, Kööpenhaminaan, Malagaan, Milanoon, Müncheniin, Nizzaan ja Rodokselle.

Jatkoyhteydet mahdollistavat edulliset lennot Riian kautta kymmeniin kohteisiin Euroopassa, Keski-Aasiassa sekä Lähi-idässä.

Air Baltic

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

EasyJet

Halpalentoyhtiö EasyJet on vuonna 1995 perustettu brittiläinen halpalentoyhtiö, joka on nykyisin yksi Euroopan suurimmista halpalentoyhtiöistä. Tällä hetkellä EasyJetin ainoa reitti Suomesta on talvikaudella liikennöitävä reitti Rovaniemeltä Lontooseen Gatwickin kentälle.

EasyJet

Eurowings

Eurowings on saksalainen halpalentoyhtiö ja Lufthansan tytäryhtiö, joka on perustettu vuonna 1993. Yhtiö lentää yli sataan kohteeseen 50 eri maassa. Eurowings liikennöi suoria lentoja Helsingistä Berliiniin sekä talvikaudella Rovaniemeltä ja Kittilästä Düsseldorfiin.

Eurowings

Nordic Regional Airlines

Nordic Regional Airlines eli lyhennettynä Norra tunnettiin aiemmin Flybe Finlandina. Yhtiö vaihtoi nimeä emoyhtiön irtauduttua lentoyhtiön toiminnasta vuonna 2015.

Flybe Finland syntyi kesällä 2011, kun brittiläinen Flybe sekä Finnair ostivat vuonna 1993 perustetun suomalaisen lentoyhtiön Finncomm Airlinesin. Flybe Finland on kokonaisuudessaan Flybe Nordicin omistama.

Norra on Finnairin yhteistyökumppani, ja se liikennöi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nordic Regional Airlines

Norwegian

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian lentää suoria lentoja Helsingistä Alicanteen, Ateenaan, Barcelonaan, Burgasiin, Dubrovnikiin, Gran Canarialle, Kreetalle, Kööpenhaminaan, Larnakaan, Lontooseen, Malagaan, Mallorcalle, Nizzaan, Osloon, Pisaan, Pristinaan, Rodokselle, Rovaniemelle, Splitiin, Teneriffalle, Tivatiin, Tukholmaan ja Venetsiaan. Osa reiteistä lennetään vain kesä- tai talvikaudella.

NorwegianNorwegian
Norwegian tarjoaa runsaan kohdevalikoiman Suomesta.

Norwegian on lopettanut Suomen sisäiset lennot Helsingistä Ouluun, Vaasaan, Kittilään ja Ivaloon.

Myös vaihtoyhteyksin Tukholman tai Oslon kautta lennetyt kaukoreitit Yhdysvaltoihin ja Thaimaahan on lakkautettu.

Norwegianin nykyisen hinnoittelumallin mukaan kaikkein edullisimpaan lipputyyppiin ei kuulu matkatavarahyllyllä kuljetettavaa laukkua, vaan käsimatkatavaroiden on mahduttava istuimen alle.

Norwegian

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pegasus Airlines

Pegasus Airlines on turkkilainen halpalentoyhtiö, joka liikennöi sekä reitti- että tilauslentoja. Yhtiö lentää neljästi viikossa Helsinki-Vantaalta Istanbuliin Sabiha Gökçenin lentokentälle, joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Edullisimman lipputyypin hintaan kuuluvat vain käsimatkatavarat.

Pegasus Airlines

Ryanair

Irlantilainen Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö, joka oli lajissaan myös Euroopan ensimmäinen. Suomesta Ryanair lentää Helsinki-Vantaalta, Tampereen Pirkkalan lentoasemalta, Lappeenrannasta ja Rovaniemeltä.

ShutterstockRyanairin lennot
Ryanair liikennöi Suomessa nykyään jo neljältä kentältä.

Helsingistä Ryanairilla on reitit Alicanteen, Barcelonan kupeessa sijaitsevaan Gironaan, Brysselin lähikentälle Charleroihin, Kaunasiin, Lontoon Stanstediin, Milanon lähellä sijaitsevaan Bergamoon, Pariisiin, Poznaniin, Riikaan, Varsovaan, Venetsiaan, Wieniin ja Zadariin.

Yhtiö liikennöi Tampereelta Lontoon Stanstediin sekä Lappeenrannasta Bergamoon. Talvikaudella Ryanair lentää Rovaniemeltä Dubliniin, Lontoon Stanstediin sekä Brysseliin Charleroin kentälle.

Ryanairilla kaikkein edullisimpaan lipputyyppiin kuuluu vain pieni käsimatkatavara, jonka on mahduttava istuimen alle.

Ryanair

SunExpress

Turkkilainen lentoyhtiö SunExpress aloitti lennot Helsinki-Vantaalta Turkin Izmiriin toukokuussa 2014. Lufthansan ja Turkish Airlinesin omistama lentoyhtiö on aiemmin liikennöinyt tilauslentoja Suomesta. Vaikka kyseessä ei olekaan halpalentoyhtiö sanan varsinaisessa merkityksessä – esimerkiksi matkatavarat kuuluvat yhtiöllä lipun hintaan – saattaa yhtiön kautta löytää kohtuuhintaisia lentoja Turkkiin.

SunExpress liikennöi Helsingistä Izmiriin ainoastaan kesäkaudella.

SunExpress

Vueling

Espanjalainen halpalentoyhtiö Vueling avasi ensimmäisen Suomen-reittinsä käynnistämällä lennot Helsingin ja Barcelonan välillä toukokuussa 2013. Vueling liikennöi Helsinki-Vantaalta Barcelonan El Prat -lentokentälle kaksi kertaa viikossa.

Vueling

Wizz Air

Unkarilainen Wizz Air on Keski-Euroopassa tunnettu halpalentoyhtiö, joka saapui Suomeen vuonna 2008. Tuolloin Wizz Air aloitti lennot Turun ja Puolan Gdanskin välillä.

ShutterstockWizz Airin halpalennot
Wizz Air tarjoaa edullisia halpalentoja Turun lentoasemalta.

Tällä hetkellä Wizz Air kuljettaa matkustajia Turusta Gdanskin lisäksi myös Roomaan.

Wizz Air

Suomessa lopettaneita halpalentoyhtiöitä

Halpalentoyhtiöt tekevät reittipäätöksensä puhtaasti taloudellisin perustein. Osa Suomessa liikennöineistä halpalentoyhtiöistä on viihtynyt pienillä pohjoisen markkinoilla vain lyhyen ajan ja päätyneet sitten lopettamaan toimintansa Suomessa.

Aer Lingus

Aer Lingus on vuonna 1936 perustettu irlantilainen lentoyhtiö, joka siirtyi halpalentokonseptiin vuonna 2007. Käytännössä Irlannin kansallinen lentoyhtiö on jotain halpalentoyhtiön ja täyden palvelun lentoyhtiön väliltä. Aer Lingus liikennöi Helsingin ja Dublinin välisen kesäreitin viimeisen kerran vuonna 2013.

Air Berlin

Air Berlin oli saksalainen lentoyhtiö, joka liikennöi Suomesta Berliiniin. Yhtiö lopetti Suomen-lentonsa konkurssin myötä lokakuussa 2017.

Blue1

Blue1 oli kilpailukykyisiä hintoja tarjoava lentoyhtiö, joka toimii nykyään SAS:n tuotantoyhtiönä. Kaikki yhtiön lennot liikennöidään nyt SAS:n koneilla.

Blue Air 

Blue Air on romanialainen halpalentoyhtiö, joka aloitti suorat lennot Helsingistä Bukarestiin vuonna 2017. Yhtiö keskeytti kaikki lentonsa määrittelemättömäksi ajaksi vuonna 2022.

Buzz

KLM:n perustama halpalentoyhtiö Buzz oli ensimmäinen Suomeen liikennöinyt halpayhtiö, joka lensi Helsingin ja Lontoon Stanstedin välillä vuosina 2000–2002. Reitti lopetettiin korkeiden kustannusten takia, ja myöhemmin Ryanair osti koko yhtiön. Buzz-nimellä yhtiö lensi viimeiset lentonsa vuonna 2004.

Clickair

Espanjalainen vuonna 2006 toimintansa aloittanut Clickair on halpalentoyhtiö, joka tarjosi halpalentoja Suomesta Helsinki-Vantaan lentoasemalta Espanjan Barcelonaan. Yhtiö päätyi lopettamaan lennot Suomesta vuoden 2008 aikana liian pienen täyttöasteen takia. Nykyisin Clickair on osa Vuelingia.

Estonian Air

Viron valtiollinen lentoyhtiö Estonian Air ei ole varsinainen halpalentoyhtiö, mutta lippuja voi löytää edullisesti. Estonian Air ehti liikennöidä Tallinnaan Helsingistä, Jyväskylästä ja Joensuusta ennen kuin lopetti kaikki lennot kannattamattomina vuonna 2013.

Germania

Saksalainen Germania oli itsenäinen halpalentoyhtiö, joka toimi Saksan ja Sveitsin markkinoilla. Yhtiö liikennöi talvikaudella Düsseldorfista Kittilään. Se hakeutui konkurssiin vuoden 2019 alussa.

Germanwings

Saksalainen Germanwings on Lufthansan tytäryhtiö, joka liikennöi Helsingin ja Berliinin välillä vuonna 2013.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun yhtiö nähtiin Suomen markkinoilla: Germanwings lensi aiemmin Helsingistä Köln-Bonnin lentokentälle, mutta lopetti lennot kannattamattomina vuonna 2008.

Monarch

Brittiläinen lentoyhtiö Monarch liikennöi Suomessa Lapista Isoon-Britanniaan talvikaudella 2017–2018 Birminghamista, Lontoosta ja Manchesteristä Kittilään.

Transavia

Hollantilainen halpalentoyhtiö Transavia saapui Suomen markkinoille vuonna 2017 avaamalla reitit Helsingistä Amsterdamiin ja Müncheniin. Molemmat reitit on lakkautettu. Tällä hetkellä Transavia lentää Suomeen ainoastaan charter-lentoja esimerkiksi Lapin kohteisiin.

V Bird

Hollantilainen halpalentoyhtiö V Bird liikennöi Helsingistä Düsseldorfin lähellä sijaitsevaan Niederrheiniin Saksaan 2000-luvun alussa. Yhtiön toiminta loppui vuonna 2005.

Mihin halpalentoyhtiöiden toiminta perustuu?

Halpalentoyhtiöiden idea on tarjota asiakkailleen vain matkustamiseen liittyvät välttämättömimmät palvelut. Tämän ansiosta lentojen hinnat saadaan laskettua mahdollisimman alhaisiksi. Kaikista lisäpalveluista peritään ylimääräinen maksu.

Halpalennoilla ei tarjoilla ilmaisia ruokia eikä juomia, vaan ne ovat jokaisen matkustajan ostettavissa erikseen. Lisäksi lähes aina halpalentoyhtiöiden lippuja myydään vain internetissä. Näin saavutetaan huomattavaa säästöä yhtiön markkinointikustannuksissa.

Halvat lennot eivät aina ole halpalentoja

Halpalentoyhtiöiden matkoja markkinoidaan halvoilla tarjouksilla ja lipun hinta muodostuu nopeat syövät hitaat -periaatteella. Halpalentojen hinnoittelussa päälle saattaa tulla vielä palvelumaksuja sekä matkatavaramaksuja.

Käytännöt vaihtelevat eri lentoyhtiöiden välillä, joten hintoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana. Joskus halpalennon kokonaishinta on jopa kalliimpi kuin perinteisellä lentoyhtiöllä.

Halpalentoyhtiöiden lisäksi voit löytää edullisia lentolippuja vertailemalla suurten yhtiöiden tarjontaa huolellisesti. Rantapallon lentohaku kertoo halvimmat lennot toivekohteeseesi!

Kuvat: Shutterstock, Air Baltic, Norwegian

Halpalentoyhtiöiden kohdetiedot päivitetty: 2.3.2023

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla >>

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Kaikki Suomen huvipuistot

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Suomen maakuntakenttien reitit kesällä 2023

Kesän lentoreitit maakuntakentiltä – katso minne voit matkustaa suoraan omilta kotikulmilta

Kaikki lentoreitit kesällä 2023

Kaikkiin näihin kohteisiin pääset kesällä suorin lennoin Helsinki-Vantaalta – katso jättilista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja