Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Halpalentoyhtiöt ovat tulleet Euroopan taivaalle jäädäkseen. Katso lista Suomessa liikennöivistä halpalentoyhtiöistä!
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 29.05.2019
facebook   whatsapp

Lista Suomen halpalentoyhtiöistä

Suomen halpalentotarjonta on monipuolinen ja kattava, ja nykyisin halpalentoyhtiöiden avulla voi päästä Suomesta matkustamaan lähes samaan tapaan kuin täyden palvelun lentoyhtiöilläkin. Halpalentoyhtiö on helppo ja edullinen valinta, mutta niitä käyttäessä kannattaa muistaa, että halpa hinta perustuu palvelujen karsimiseen. Halpalentoyhtiön kyydissä ei siis kannata odottaa ilmaista juomatarjoilua tai maksutonta viihdejärjestelmää.

Kokosimme kaikki Suomessa liikennöivät halpalentoyhtiöt yhdelle listalle. Aina ei ole helppoa määritellä, mitkä yhtiöt ovat halpalentoyhtiöitä ja mitkä eivät. Listalla ovat mukana kaikki lentoyhtiöt, jotka hinnoittelunsa ja palvelurakenteensa puolesta sopivat määritelmään.

Halpalentoyhtiöiden hintoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana, sillä hinnoittelu vaihtelee yrityksittäin, ja alussa ilmoitettuun summaan lisätään tyypillisesti matkatavaramaksut ja mahdolliset lisäpalveluista koituvat maksut. Silti matkaan pääsee edullisimmillaan vain muutamalla kympillä, joten vertailu kannattaa!

Air Baltic

Vahvasti reittiverkostoaan kasvattanut latvialainen Air Baltic ei ole varsinainen halpalentoyhtiö, mutta sen hinnat ovat usein kilpailukykyiset halpayhtiöiden kanssa. Air Baltic on niin sanottu hybridiyhtiö – halpalentoyhtiön ja perinteisen lentoyhtiön sekoitus, jolla on täyden palvelun business-luokan konsepti. Latvian valtion omistama yhtiö tarjoaa lentoja Suomesta Riikaan.

Air BalticAir Baltic
Air Baltic tarjoaa edullisia lentoja ympäri Eurooppaa, Lähi-itää ja Keski-Aasiaa.

Air Baltic operoi Suomessa Helsingin, Tampereen ja Turun lentoasemilta. Jatkoyhteydet mahdollistavat edulliset lennot Riian kautta noin kuuteenkymmeneen Euroopan, Keski-Aasian sekä Lähi-idän kohteeseen.

Air Baltic

Blue Air

Romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air liikennöi Helsingistä Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin kolme kertaa viikossa. Hintaan sisältyvät käsimatkatavarat kymmeneen kiloon saakka.

Blue Air tarjoaa hyvät vaihtoyhteydet Bukarestista muualle Romaniaan sekä lukuisiin Euroopan kaupunkikohteisiin.

Blue Air

Gotlandsflyg

Gotlandsflyg on ruotsalainen halpalentoyhtiö, joka liikennöi Tukholman ja Gotlannin Visbyn välillä. Kesäkuukausina yhtiöllä on laajennettu reittikartta, johon kuuluvat lennot Helsingin ja Visbyn välillä muutamia kertoja viikossa.

Gotlandsflyg

EasyJet

Halpalentoyhtiö EasyJet on vuonna 1995 perustettu brittiläinen halpalentoyhtiö, joka on nykyisin yksi Euroopan suurimmista halpalentoyhtiöistä. Yhtiö lentää halpaa reittilentoa Helsingistä Berliiniin. Yhtiö lentää myös Rovaniemeltä Lontooseen.

EasyJet

Nordic Regional Airlines

Nordic Regional Airlines eli lyhennettynä Norra tunnettiin aiemmin Flybe Finlandina. Yhtiö vaihtoi nimeä emoyhtiön irtauduttua lentoyhtiön toiminnasta vuonna 2015.

Flybe Finland syntyi kesällä 2011, kun brittiläinen Flybe sekä Finnair ostivat vuonna 1993 perustetun suomalaisen lentoyhtiön Finncomm Airlinesin. Flybe Finland on kokonaisuudessaan Flybe Nordicin omistama.

Norra on Finnairin yhteistyökumppani, ja se liikennöi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä.

Nordic Regional Airlines

Norwegian

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian lentää suoria lentoja Helsingistä Alicanteen, Agadiriin, Amsterdam, Ateenaan, Barcelonaan, Budapestiin, Burgasiin, Dubaihin, Dubliniin, Dubrovnikiin, Gdanskiin, Gran Canarialle, Krakovaan, Kreetalle, Korfulle, Kööpenhaminaan, Larnakalle, Lontooseen, Madridiin, Malagaan, Mallorcalle, Marrakechiin, Nizzaan, Osloon, Pariisiin, Pisaan, Prahaan, Pristinaan, Pulaan, Rodokselle, Roomaan, Salzburgiin, Splitiin, Tel Aviviin, Teneriffalle, Tivatiin, Tukholmaan ja Venetsiaan. Osa reiteistä lennetään vain kesä- tai talvikaudella.

NorwegianNorwegian
Norwegian tarjoaa runsaan kohdevalikoiman Suomesta.

Oulusta Norwegian liikennöi talvikauden reittiä Teneriffalle sekä Gran Canarian pääkaupunkiin Las Palmasiin. Lisäksi Norwegian liikennöi talvikaudella 2016–2017 Rovaniemeltä suorilla lennoilla Lontooseen.

Vaihtoyhteyksin Oslon tai Tukholman kautta Norwegianin yhteydet tarjovat paljon vaihtoehtoja myös muualle Eurooppaan sekä kaukokohteista esimerkiksi Bangkokiin ja New Yorkiin. Yhtiö lentää myös muun muassa Floridaan, Los Angelesiin ja San Franciscoon Tukholmasta, Oslosta ja Kööpenhaminasta. Kaukokohteisiin Norwegian liikennöi Dreamliner-koneilla.

Yhtiö tarjoaa myös edullisia Suomen sisäisiä lentoja Helsingistä Ouluun, Rovaniemelle, Kittilään ja Ivaloon.

Norwegian

Ryanair

Irlantilainen Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö, joka oli lajissaan myös Euroopan ensimmäinen. Suomesta Ryanair lentää Tampereen Pirkkalan lentoasemalta sekä Lappeenrannasta.

Yhtiö liikennöi Tampereelta kesäisin Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin sekä Saksan Bremeniin. Ryanair lentää myös Lappeenrannasta Ateenaan, Berliiniin, Milanoon ja Thessalonikiin.

Ryanair

SunExpress

Turkkilainen lentoyhtiö SunExpress aloitti lennot Helsinki-Vantaalta Turkin Izmiriin toukokuussa 2014. Lufthansan ja Turkish Airlinesin omistama lentoyhtiö on aiemmin liikennöinyt tilauslentoja Suomesta. Vaikka kyseessä ei olekaan halpalentoyhtiö sanan varsinaisessa merkityksessä – esimerkiksi matkatavarat kuuluvat yhtiöllä lipun hintaan – saattaa yhtiön kautta löytää kohtuuhintaisia lentoja Turkkiin.

SunExpress liikennöi Helsingistä Izmiriin ainoastaan kesäkaudella.

SunExpress

Transavia

Hollantilainen halpalentoyhtiö Transavia on osa Air France-KLM-yhtiötä, ja se tarjoaa edullisen vaihtoehdon tunnetuille täyden palvelun lentoyhtiöille. Transavian lennoilla lipun hintaan sisältyvät käsimatkatavarat kymmeneen kiloon saakka.

ShutterstockTransavia
Transavia liikennöi suorilla lennoilla Amsterdamin ja Helsingin välillä.

Yhtiö liikennöi Helsingistä Amsterdamiin neljä kertaa viikossa.

Transavia

Vueling

Espanjalainen halpalentoyhtiö Vueling avasi ensimmäisen Suomen-reittinsä käynnistämällä lennot Helsingin ja Barcelonan välillä toukokuussa 2013. Vueling liikennöi Helsinki-Vantaalta Barcelonan El Prat -lentokentälle kaksi kertaa viikossa.

Vueling

Wizz Air

Unkarilainen Wizz Air on Keski-Euroopassa tunnettu halpalentoyhtiö, joka saapui Suomeen vuonna 2008. Tuolloin Wizz Air aloitti lennot Turun ja Puolan Gdanskin välillä. Yhtiö on sittemmin laajentanut toimintaansa Turussa, ja sen siivillä pääsee Suomesta useisiin kohteisiin.

Flickr / Eric SalardWizz Air
Wizz Air tarjoaa edullisia halpalentoja Turusta Puolan Gdanskiin.

Turusta Wizz Air kuljettaa matkustajia Puolaan Gdanskiin ja Krakovaan, Liettuan Kaunasiin, Pohjois-Makedonian Skopjeen sekä Isoon-Britanniaan Lontooseen.

Wizz Air

Suomessa lopettaneita halpalentoyhtiöitä

Halpalentoyhtiöt tekevät reittipäätöksensä puhtaasti taloudellisin perustein. Osa Suomessa liikennöineistä halpalentoyhtiöistä on viihtynyt pienillä pohjoisen markkinoilla vain lyhyen ajan ja päätyneet sitten lopettamaan toimintansa Suomessa. Näihin kuuluvat esimerkiksi Clickair ja Aer Lingus.

Aer Lingus

Aer Lingus on vuonna 1936 perustettu irlantilainen lentoyhtiö, joka siirtyi halpalentokonseptiin vuonna 2007. Käytännössä Irlannin kansallinen lentoyhtiö on jotain halpalentoyhtiön ja täyden palvelun lentoyhtiön väliltä. Aer Lingus liikennöi Helsingin ja Dublinin välisen kesäreitin viimeisen kerran vuonna 2013.

Air Berlin

Air Berlin oli saksalainen lentoyhtiö, joka liikennöi Suomesta Berliiniin. Yhtiö lopetti Suomen-lentonsa konkurssin myötä lokakuussa 2017.

Blue1

Blue1 oli kilpailukykyisiä hintoja tarjoava lentoyhtiö, joka toimii nykyään SAS:n tuotantoyhtiönä. Kaikki yhtiön lennot liikennöidään nyt SAS:n koneilla.

Buzz

KLM:n perustama halpalentoyhtiö Buzz oli ensimmäinen Suomeen liikennöinyt halpayhtiö, joka lensi Helsingin ja Lontoon Stanstedin välillä vuosina 2000–2002. Reitti lopetettiin korkeiden kustannusten takia, ja myöhemmin Ryanair osti koko yhtiön. Buzz-nimellä yhtiö lensi viimeiset lentonsa vuonna 2004.

Clickair

Espanjalainen vuonna 2006 toimintansa aloittanut Clickair on halpalentoyhtiö, joka tarjosi halpalentoja Suomesta Helsinki-Vantaan lentoasemalta Espanjan Barcelonaan. Yhtiö päätyi lopettamaan lennot Suomesta vuoden 2008 aikana liian pienen täyttöasteen takia. Nykyisin Clickair on osa Vuelingia.

Estonian Air

Viron valtiollinen lentoyhtiö Estonian Air ei ole varsinainen halpalentoyhtiö, mutta lippuja voi löytää edullisesti. Estonian Air ehti liikennöidä Tallinnaan Helsingistä, Jyväskylästä ja Joensuusta ennen kuin lopetti kaikki lennot kannattamattomina vuonna 2013.

Germania

Saksalainen Germania oli itsenäinen halpalentoyhtiö, joka toimi Saksan ja Sveitsin markkinoilla. Yhtiö liikennöi talvikaudella Düsseldorfista Kittilään. Se hakeutui konkurssiin vuoden 2019 alussa.

Germanwings

Saksalainen Germanwings on Lufthansan tytäryhtiö, joka liikennöi Helsingin ja Berliinin välillä vuonna 2013.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun yhtiö nähtiin Suomen markkinoilla: Germanwings lensi aiemmin Helsingistä Köln-Bonnin lentokentälle, mutta lopetti lennot kannattamattomina vuonna 2008.

Monarch

Brittiläinen lentoyhtiö Monarch liikennöi Suomessa Lapista Isoon-Britanniaan talvikaudella 2017–2018 Birminghamista, Lontoosta ja Manchesteristä Kittilään.

V Bird

Hollantilainen halpalentoyhtiö V Bird liikennöi Helsingistä Düsseldorfin lähellä sijaitsevaan Niederrheiniin Saksaan 2000-luvun alussa. Yhtiön toiminta loppui vuonna 2005.

Mihin halpalentoyhtiöiden toiminta perustuu?

Halpalentoyhtiöiden idea on tarjota asiakkailleen vain matkustamiseen liittyvät välttämättömimmät palvelut. Tämän ansiosta lentojen hinnat saadaan laskettua mahdollisimman alhaisiksi. Kaikista lisäpalveluista peritään ylimääräinen maksu.

Halpalennoilla ei tarjoilla ilmaisia ruokia eikä juomia, vaan ne ovat jokaisen matkustajan ostettavissa erikseen. Lisäksi lähes aina halpalentoyhtiöiden lippuja myydään vain internetissä. Näin saavutetaan huomattavaa säästöä yhtiön markkinointikustannuksissa.

Halvat lennot eivät aina ole halpalentoja

Halpalentoyhtiöiden matkoja markkinoidaan halvoilla tarjouksilla ja lipun hinta muodostuu nopeat syövät hitaat -periaatteella. Halpalentojen hinnoittelussa päälle saattaa tulla vielä palvelumaksuja sekä matkatavaramaksuja.

Käytännöt vaihtelevat eri lentoyhtiöiden välillä, joten hintoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana. Joskus halpalennon kokonaishinta on jopa kalliimpi kuin perinteisellä lentoyhtiöllä.

Halpalentoyhtiöiden lisäksi voit löytää edullisia lentolippuja vertailemalla suurten yhtiöiden tarjontaa huolellisesti. Rantapallon lentohaku kertoo halvimmat lennot toivekohteeseesi!

Kuvat: Shutterstock, Air Baltic, Norwegian ja Wizzair

Halpalentoyhtiöiden kohdetiedot päivitetty: 29.5.2019

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla >>

Lue kommentit (28) Jätä kommentti

 1. Moro!
  Pieni näiväre huomautus tuohon päivitettyyn halpalentoyhtiö listaukseen.
  Valitettavasti Ryanair ei lennä Tampereelta Bremeniin.
  Keväällä alkavat nuo Budapestin lennot ja märkänä päiväunena on jatkossa nuo lennot Bremeniin / muualle.
  Terveisin
  Erkki Voitila


 2. Kiitos tästä kirjoituksesta, tosi näppärä nyt kun alkaa suunnitella matkoja talveksi.


 3. Finnair täyttää myös halpalentoyhtiöiden kriteerit paitsi hintapoliitikallaan niin myös suhtautumisella matkustajiin.
  Finnairin lennon perushinta on pysynyt samalla tasolla kun ns ei halpis yhtiöiden, mutta siitä on riisuttu kaikki muu pois.
  Eli perushinnan päälle maksat ruumaan menevät matkalaukut, mahdolliset ateriat, juomat ja snackyt, istumapaikat ym.
  Itse matkustin keväällä Kanarian saarille 10vuotiaan poikani kanssa kahdestaan ja paluumatkan istuimme täysin erikseen, lentopelkoinen poika edessä ja minä takarivillä, ilmoitin heti koneeseen noustuamme kahdelle stuertille että eikö Finnair tunnista koska on lapsi kyseessä kun sama perhe laitetaan erikseen, niin totesivat vain että olisi pitänyt ostaa etukäteen istumapaikat eikä he voi tehdä asialle mitään koska kone on täynnä!
  Kuinka ollakaan, stuertit onnistuivat yhdistämään eläkeläispariskunnan täydessä koneessa mutta meihin ei edes kiinnittäneet huomiota vaikka usein pyysin tekemään jotakin asialle. Pojan ensimmäisen oksentamisen jälkeen parin tunnin lennon jälkern viereinen rouva suostui vaihtamaan paikkaa että sain pojan viereeni.
  Siinä kaksi syytä miksei meillä enää lennetä Finnairilla ja meillä sentään reissataan 3-4 kertaa vuodessa


 4. En ole löytänyt suoria lentoja Turun ja Kööpenhaminan välille! Liekö tuo tarjoilu kovin tärkeää Euroopan lyhyillä lennoilla.


 5. Minun muistaakseni mitä olen käyttänyt ovat:
  Sininen ykkönen
  Air Atlantic
  Norvegian Shuttle avition
  Nämä ainakin palvelun taso kentät samat kuin Finnairilla.
  Mutta lento ajat eivät sopineet junien kanssa joten kentällä notkuit aamu yöhön asti ennenkö pääsit kotiin kuljettavaan bussiin.
  2016 Käytän jälleen lentoja jotka eivät sovi junaaikataulujen kanssa joutuu notkumaan kentällä aamuun asti.
  Junani olin katsonut siten että 26.3.2017 maanantaina lähtisi 8.01 ja kotiin puolilta päivin Intercityn kuljetuksella alkumatkan tehdään kotimatkalla p – junalla.
  Viides matkani pääpiirteittäin. On seuraavanlainen.
  Lähtö Pendolinolla Pieksämäeltä 12.20 – Tikkurilassa 15.01 I – junalla kentälle 13.3.2017 lento lähtee 14.3.2017 kello 8.
  Puluulento 25.3.2017 on vasta Seutulassa 23.25. Junani on jo ajanut Pieksämäelle. Joudun notkumaan aamu klo 7.30 asti kentällä. Ennenkö siirryn luikuportailla junaasemalle. Kello 8.01 lähtevään P – junaan ja Tikkurilassa kotiin vievään pikajunaan.


 6. “Halpalennoilla ei tarjoilla ilmaisia ruokia eikä juomia, vaan ne ovat jokaisen matkustajan ostettavissa erikseen.”

  Tuolla perusteella Finnair on halpalentoyhtiö, käsittääkseni, toisin kuin Lufhansa.


  • Älä sekota Lufhantsaa ja Finnairia halppisyhtiöksi.
   Niiden matkaaijat reittiajat ovat yhteen soituvat bussiaikataulen kanssa. Finnair kykenee tuomaan matkustajan 15.01 lähtevälle junalle. Lufhantsan kone kykenee tuomaan matkustajan puoleen yhteen mennessä Helsinkiin. Ensimmäinen pikavuoro lähtee Seutulasta kello 1.20 T2:n bussilaiturilta vaikka Tmapereelle josta pääset jatkamaan vaikka junalla kotiin.


 7. Unohdettu Eurolot puolalainen halpalentoyhtiö. Teki suoralentoja Helsinki-Gdansk välissä, lopetti helmikuussa 2015. Harmi…


  • Airoflot en astu tuohon yhtiöön jalallanikaan. Mieluiten lennän muilla yhtiöillä. Toinen lentokone mihin en astu on prötkenvaakenit eli atarit. Joukkoon ei kuulu Bilteman vanhat sotilaskoneet kuten Mustang, Spitpaider, Hoger Hurrigane.
   Nuo koneet on modifoituja harrastusköyttö koneita.
   Muutoin vihaan potkurikonetta. Samoin Helikopterit paitsi mediheli Ilmarinen.


 8. Jos on valmis hyväksymään välilaskusta esim Helsingin ja Malagan
  välillä niin saa useasti edullisen hinnan.Esim.ns halpalehtoyhtiön suorat lennot Norweigan maksa esim
  jouluna 500 e menopalu


 9. Onko kellään tietoa aloittaako aer lingus taas sitten jossain vaiheessa kevättä lennot helsingistä dubliniin? Ei löydy suomea laisinkaan tuolta sivuilta ainenkaan.


 10. Air Berlin ei ole ainakaan hinnaltaan halpalentoyhtiö Suomeen. Jostain syystä lennot esimerkiksi Saksasta ovat Helsinkiin 2-4 kertaa kallimpia kuin saman päivän lennot Tukholmaan. Jos ei tietäisi, voisi epäillä jopa kartellia.


 11. Olis vallan mainiota jos joskus lentäisi myös Turusta Lappiin, eurooppaan ym…
  Aina lennot on Helsingistä sapettaa oikein sain tässä taannoin sähköpostia jotta 30.3 pääsis Turusta Dubaihin..


 12. Kiitos että näin kattavat sivut ovat vinkkinä lentomatkaajille.
  On selvää että muutoksia tulee kokoajan, joten se lentoreittien ajantasaisuus on tietysti aina tarkistettava sen kulloisenkin hetken mukaan. – Mutta nämä sivut ovat erinomainen apu reitin suunnitteluun.
  Kiitos!


 13. Listalta puuttuu myös Gotlandsflyg (www.gotlandsflyg.se), joka lentää keskikesällä Helsingistä suoraan Visbyhyn ti, to ja su.


 14. Oikeinkirjoituksesta: German Wings vai Germanwings. Molempia malleja esiintyy eli yhdenmukaisuutta. Itse kirjoittavat nimensä yhtenä: Germanwings.

  Ryanairin kohdalla kannattaa mainita todelliset kentät, kuten Frankfurt-Hahn. “Düsseldorfin” kenttä on Weezessä, joka on lähes 80km Düsseldorfista.

  Muita Suomeen lentäneitä halpalentoyhtiöitä:

  Mainittu kommenteissa, muttei tekstissä
  – Buzz, lensi Lontoosta Helsinkiin
  – V-Bird, hollantilainen yhtiö lensi Saksasta Niederrheinista Helsinkiin

  Puuttuu kokonaan
  – Flying Finn


 15. Artikkelissa sanotaan että halpalentoyhtiöillä ruuat ja juomat ei sisälly hintoihin. Air Berlinillä alkoholittomat juomat ovat ilmaisia, samoin kuin pieni suolainen välipala. Heillä lapset ovat aina saaneet pienen “puuhapaketin”, ja aikuisille on tarjolla useita aikakausilehtiä. Muista halpalentoyhtiöistä minulla ei ole kokemusta.


  • Mulla on kokemuksia näistä:
   Ystävällinen rehellinen Sininen ykkönen.
   Air Atlantic ystävällinen rehellinen.
   Norvegian Shuttle avition yhtiö parempaa saa hakea kultasiipi.
   Nämä kolme yhtiöö ovat minun mielestäni hyviä pikkupurtavaa.
   Nestettä annnettiin vain jos oli voinut pahoin edellisellä lennolla.
   Tämä Sininen ykkönen oli paras se huomasi minun tarpeet antoi lasilisen vettä. Mutta sekään ei pysynyt sisällä.
   Pääsin koneesta ulos oli olo kuin junan alla jääneellä.
   Toisella lennolla ei ollut mitään vaikeuksia kaikki meni kuin vettä vain leipä oli oikea reikäleipä lehtisalaatia, juustoa, makkaraa välissä kahvi oli Kulta Katariinaa. Se reissu oli lengendaarisin matka Holmenkollenille. Kollenilta kaksi kulta mitallia mukana Gardemöenin kentälle. Muutaman tunnin odotelun jälkeen sai Norvegian Shuttle avitionin kone kiidättää minut kotikentälle. Helsinkivantaalle laskeduin Norvegianin kuljetuksella kello 20.25. Alkoi inhottava odottelu kello 1.10 lähti kotiin vievä bussi aamuyöllä. Kello 8.45 Pieksämäellä seuraavan päivän auumuna. Matka oli kuitenkin legendaarisin lentomatkani. Lengandaarinen Norvegian Shuttle avition on halpalento yhtiö.


 16. Lisäksi Aer Lingus lentää myös mannerten välisiä lentoja, joita halpalentoyhtiöt eivät juuri lennä..


 17. Eikä Aer Lingus ole mikään halpalentoyhtiö vaan ihan täyden palvelun lentoyhtiö – se on Irlannille niin kuin Finnair Suomelle.

  Se että sen hinnat monilla reiteillä on silti kilpailykykyiset johtuu siitä, että Irlanti ja UK yksinkertaisesti on niin kilpailtu alue että yhtiöt on joutunut (ja varsinkin Lingus Ryan Airin puristuksissa) sopeutumaan.

  Mutta kyllä Linguksen reiteillä voi ostaa ihan 1-luokan business liput jne.


 18. Ensimmäisiä hetken Vantaalle lentäneitä halpisyhtiöitä olivat Buzz (2001) ja V-Bird (2004).

  Listalla on aivan turha pitää Blue1:ia ja Finncommia. Ei niillä ole mitään tekemistä halpisten kanssa.


  • Blue1, Air Atlantic ovat tytär yhtiöitä näille muille yhtiöille kuten,
   Sas:, Finnairille, Norvegianille. Yms onhan niitä.
   Parhaat päältä Euraasian alueella operoiva on ainakin vuoteen,
   2017 asti Norvegian shuttle yhtiö.


 19. Aer Lingus aloittaa taas halpalennot suomesta Irlantiin maaliskuun lopussa.
  Yhtiö operoi vanhaan tuttuun tapaansa vain kesäaikana näillä leveysasteilla.
  Lennot loppuvat taas vastaavasti syksyllä.


 20. Ja Volare lensi ennen Helsinki-Milano(Bergamo) väliä…


 21. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.