Hyppää sisältöön

Lentokenttä, josta et pääse mihinkään – Espanjassa toimii aktiivinen lentoasema ilman yhtäkään matkustajaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.09.2019
Lentokenttiä voi olla olemassa myös yllättäviä tarkoituksia varten.

Lentokoneiden lepotauko

Mikä tämä paikka oikein on? Espanjasta löytyy lentokenttä, josta puuttuvat kaikki tyypilliset lentoaseman merkit. Täällä ei ole matkustajia, lähtöselvitystiskejä, kahviloita eikä matkatavarahihnoja. Silti paikka ei kuulu hylättyjen lentoasemien joukkoon.

Teruelin lentokenttää ei ole poistettu toiminnasta, sillä kaupalliset lennot eivät ole koskaan alkaneetkaan. Lentokenttä toimii ainoastaan säilytyspaikkana lentokoneille, joille ei juuri sillä hetkellä ole käyttöä. Koneita saapuu ympäri maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä ei ole lentokoneiden hautausmaa, vaan joukossa on paljon uusia ja jopa lähes suoraan tehtaalta saapuneita koneita. Lopullisesti käytöstä poistettavat lentokoneet saatetaan purkaa osiin ja romuttaa Teruelissa.

Syy parkkeerata lentokone Teruelin kentälle saattaa johtua esimerkiksi perusteellisesta huollosta tai talous- tai lakiasioihin liittyvästä odotuksesta. Joskus lentoyhtiöillä ei ole käyttöä kaikille koneille markkinatilanteen muuttuessa.

Teruel sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Valenciasta ja noin 300 kilometrin päässä Madridista. Aluetta pidetään Espanjan unohtuneena osana, jossa kylätkin tekevät kuolemaa.

Lisää tilaa uusille koneille

Lentokoneiden säilytyksen lisäksi Teruelin kenttää on hyödynnetty muillakin tavoilla. Kentällä on esimerkiksi testattu rakettimoottoreita ja koulutettu lentäjiä.

CNN:n mukaan Teruelin kenttä on kapasiteettinsa äärirajoilla. Tilat ovat täyttyneet nopeasti venäläisen lentoyhtiön Transaeron lopetettua toimintansa ja säilöttyä koneensa kentälle. Niin ikään venäläinen UTAir on puolestaan luopunut suuresta osasta kalustoaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kysynnän kasvaessa lentokenttää ollaan laajentamassa entisestään. Kuiva mannerilmasto sopii täydellisesti lentokoneiden säilytykseen, ja tilaa alueella riittää.

Matkailijoille kentästä ei ole iloa, mutta lentokonebongarit voivat kiinnostua epätavallisesta näystä.

Lue myös: Hylättyjen lentokoneiden hautausmaa on Bangkokin yllättävin näky – katso kuvat

Lähde: CNN
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Halpalentoyhtiö Eurowings avaa uuden reitin Suomesta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja