Hyppää sisältöön

Shoppailijan Espanja – neljä parasta ostoskaupunkia

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 13.07.2018
Barcelona, Valencia, Málaga vai Mallorcan Palma - tutustu Espanjan Välimeren alueen parhaisiin ostoskaupunkeihin!

Espanja on Euroopan parhaita shoppailumaita

Matkailijoiden rakastama Espanja hemmottelee kävijöitä lämpimällä ilmastolla, lähes jatkuvalla auringonpaisteella sekä herkullisella ruokakulttuurilla. Näiden lisäksi maa on myös loistava ostoskohde, sillä monet maailmanlaajuiset vaateketjut ja suuret tavaratalot ovat peräisin juuri Espanjasta.

Espanjassa shoppailuun kannustaa paitsi valikoima myös hintataso. Suomalaisittain hinnat ovat Espanjassa nimittäin hyvin edulliset, ja tuttu valuutta euro helpottaa hintojen vertailua. Monet Suomestakin tutut espanjalaisketjut – kuten esimerkiksi Mango ja Zara – tarjoavat kotimaassaan samat tuotteet kuin Suomessakin, mutta tuntuvasti edullisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostospäivä sujuu vaivatta suurissa ostoskeskuksissa tai vaihtoehtoisesti shoppailukaduilla. Maksuvälineenä käy kortti aivan kuten kotimaassakin, joten käteistä rahaa ei ole välttämätöntä kuljettaa mukana. Kassoilla saatetaan kysyä henkilöllisyystodistusta kortilla maksaessa summan suuruudesta riippumatta.

Ketjuliikkeet ja ostoskeskukset ovat Espanjassa tavallisesti avoinna aamukymmenestä jopa iltakymmeneen saakka. Pienet putiikit sulkevat ovensa siestan ajaksi eli vaihtelevasti noin yhdestä iltaviiteen. Isoissa ostoskeskuksissa ja monissa ketjuliikkeissä siestaa ei kuitenkaan pidetä. Monet kaupoista on suljettu sunnuntaisin.

Paras tapa tehdä loistavia löytöjä on ajoittaa matka alennusmyyntien aikaan. Talvialennukset alkavat tavallisesti tammikuun toisella viikolla ja kestävät helmikuulle saakka, ja kesän alennusmyynnit puolestaan kestävät kesäkuukaudet kesäkuun alusta elokuun loppuun asti.

Lue shoppailuvinkit Barcelonaan, Valenciaan, Málagaan ja Mallorcalle

1. Barcelonan parhaat löydöt

Espanjan suosituimpiin matkailukaupunkeihin kuuluva Barcelona tarjoaa mainiot shoppailumahdollisuudet, sillä melkeinpä jokaisella espanjalaisketjulla on lippulaivamyymälä juuri Barcelonassa. Hyvät ostoskadut, loistava ostoskeskusvalikoima sekä kaupungin ulkopuolella sijaitsevat outlet-myymälät takaavat loistavat Barcelonan-tuliaiset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin suosituin ostoskatu on tunnelmallinen Passeig de Grácia. Useimmilla espanjalaisilla ketjuliikkeillä on kadulla myymälä tai kaksi, ja siellä sijaitsevat myös monien kansainvälisten luksusbrändien myymälät. Passeig de Grácialla on lisäksi lukuisia lippulaivamyymälöitä, jotka takaavat hyvät valikoimat.

Toinen hyvä ostoskatu on Avenida Diagonal, joka risteää kätevästi Passeig de Grácialla. Parhaimmat kauppa-apajat sijaitsevatkin juuri katujen risteyskohdassa.

ShutterstockEspanjan ostoskaupungit
Barcelonan-kaupunkilomalla kannattaa tutustua myös kaupungin shoppailumahdollisuuksiin.

Kaupungin kuuluisin katu La Rambla on myös hyvä ostoskatu, sillä sen varrella on monia sympaattisia pikkuputiikkeja ja muutamia ketjuliikkeitä. La Rambla on pahamaineisen tunnettu taskuvarkaista ja turistihuijareista, joten omasta omaisuudesta kannattaa pitää tarkasti huolta ja huijausyrityksiin on syytä varautua.

Plaza Catalunya -aukion vieressä sijaitseva El Corte Inglésin tavaratalo on niin ikään loistava paikka ostaa espanjalaisbrändien tuotteita, sillä kahdeksankerroksisen tavaratalon valikoima on vakuuttava.

Tavaratalojen lisäksi Barcelonassa on myös lukuisia ostoskeskuksia. Vaihtoehdoista mielenkiintoisin on entiselle härkätaisteluareenalle rakennettu Arenas de Barcelona, jossa voi shoppailla viidessä kerroksessa.

Barcelonan-loman aikana voi tehdä myös outlet-löytöjä, sillä kaupungin ulkopuolella sijaitsee outlet-liikkeiden keskittymä. Vain 40 kilometrin päässä kaupungista löytyvä La Roca Village tarjoaa noin sadan design-liikkeen outlet-myymälän valikoiman, missä on helppo tehdä löytöjä.

>> Lue lisää vinkkejä Barcelonaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Valencia on loistava shoppailukaupunki

Espanjan itärannikolla sijaitseva Valencia on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupungin kahdeksan ostoskeskusta, useat näyttävät kauppahallit sekä hyvin varustellut ostoskadut saavat matkailijan tuhlaamaan lomabudjetin hyvin tehokkaasti.

Valencian paras ostoskatu on vajaan kilometrin mittainen Calle Colón, jossa riittää ostettavaa. Kalliit merkkiliikkeet, kansainväliset vaateketjut ja espanjalaiset tavaratalot löytyvät kaikki tältä kadulta, osa jopa usean kaupan voimin. Esimerkiksi El Corte Inglésillä on yksistään Calle Colónilla kolme tavarataloa.

Ostoskadulta kannattaa jatkaa matkaa pienelle Calle Jorge Juan -poikkikadulle, jossa kauppavalikoima jatkuu. Kadun varrella sijaitsee myös paikallisten suosima ja hyvin näyttävä Mercat de Colón -kauppahalli, josta saa niin tuoreet kasvikset, herkulliset paikalliset erikoisuudet kuin muut laadukkaat tuoreet raaka-aineet. Kauppahalli on näyttävä kohde, ja siellä on mielenkiintoista vierailla ja seurailla paikallisten ruokaostoksia.

Inka KhanjiValencia, Espanja
Valencian kauppahallista voi ostaa mukaan päivän eväät.

Jos haluat ilahduttaa läheisiäsi persoonallisilla valencialaisilla tuliaisilla, suuntaa Barrio del Carmenin pikkuliikkeisiin.

Kauppoja pursuavien ostoskatujen lisäksi Valenciassa voi viettää aikaa ostoskeskuksissa, sillä ympäri kaupunkia on yhteensä kahdeksan erilaista kauppakeskusta. Osa niistä sijaitsee kätevästi useimpien matkailijoiden reitillä, esimerkiksi Centre Comercial El Saler, joka on aivan Valencian ykkösnähtävyyden Ciudad de las Artes y las Sciencias -tiede- ja taidekeskuksen vieressä.

>> Lue lisää vinkkejä Valenciaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Uppoudu Málagan shoppailutarjontaan

Málaga on perinteisesti tunnettu tunnelmallisista perheomisteisista erikoisliikkeistä, jotka ovat olleet saman suvun hallussa sukupolvelta toiselle. Siinä missä näitä pikkuputiikkeja on edelleen olemassa, on niiden rinnalle noussut myös moderneja ostoskeskuksia sekä tietysti suurten espanjalaisten ketjuliikkeiden toimipisteitä.

Málagan suosituin ostoskatu on kävelijöiden valtaama Marqués de Larios -katu, jonka marmoripäällysteisillä kaduilla useimmat matkailijat vierailevat lomansa aikana. Kadun varrella on paljon luksuskauppoja, ketjuliikkeitä sekä espanjalaisia pikkuputiikkeja, joten lomatuliaiset löytyvät taatusti Málagan parhaalta ostoskadulta.

Krista AhonenEspanjan ostoskaupungit
Málagan vanhakaupunki on mainio ostospaikka.

Jos shoppailet mieluiten tuoretuotteita suoraan tuottajilta, ota suunnaksi näyttävä Atarazanas-kauppahalli. Komeat kasvikset sekä herkulliset maistiaiset houkuttelevat kiertämään kauppahallin ympäri, ja vaikka et ostaisikaan mitään, on Atarazanasissa vierailu elämys.

Málagalaiset rakastavat kauppoja ja shoppailua, mistä syystä valikoimaa riittää. Perinteisimmät Málagan-tuliaiset ovat yleensä paikallisia näyttäviä keramiikkatuotteita tai málagalaista oliiviöljyä.

Kauppakatujen lisäksi Málagassa on monia ostoskeskuksia, jotka ovat nykyisin paljon muuta kuin pelkkiä kauppapaikkoja, sillä yhä useammin málagalaiset ostoskeskittymät muistuttavat todellisia viihdekeskuksia elokuvateattereineen, keilaratoineen ja ravintoloineen sekä baareineen. Esimerkiksi aivan kaupungin ytimessä sijaitseva Centro Comercial Larios Centro on loistava shoppailukohde.

>> Lue lisää vinkkejä Málagaan Rantapallon kohdeoppaasta!

4. Mallorca hemmottelee shoppailijoita

Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorca on suosittu matkailukohde, jonka pääkaupunki Palma de Mallorca yllättää erinomaisena ostoskaupunkina.

Pikku-Barcelonaksikin kutsutussa Palmassa kannattaa suunnata ensimmäisenä kaupungin suosituimmalle ostoskadulle Passeig del Bornille, jonka varrella on monia vaate-, kenkä- ja asustekauppoja kaikista hintaluokista kalliista luksusputiikeista ketjuliikkeisiin.

ShutterstockEspanjan ostoskaupungit
Mallorcan rantojen lisäksi lomapäivät kuluvat mukavasti shoppaillessa.

Myös Jaume III -alue on kokonaisuudessaan pikkuputiikkien ja kiinnostavien kauppojen valloittama. Erityisesti nuorten suosimat trendikkäät vaateliikkeet on helppo löytää suosittujen aukioiden Plaça Majorin ja Plaza Españan lähistöltä.

Mallorcan suurin kauppakeskus Porto Pi sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Palman keskustasta. Noin 140 kauppaa pitää huolen, että se mitä Porto Pin ostoskeskuksesta ei löydä, niin sitä ei ainakaan loman aikana tarvitse. Valikoimaan kuuluvat perinteiset espanjalaisketjut mutta myös monia kansainvälisten brändien liikkeitä. Porto Pissä on myös ravintoloita, kuntosali ja jopa kasinokin.

Todellisia löytöjä kaipaavan matkailijan kannattaa suunnata noin 15 kilometrin päässä Palma de Mallorcasta sijaitsevaan outlet-ostoskeskukseen Festival Parkiin, jossa lomabudjetin voi tuhlata vaateketjujen outlet-myymälöissä. Ostoskompleksissa on myös muun muassa ravintoloita, keilarata, lasten leikkipaikkoja sekä elokuvateatteri. Festival Park on avoinna joka päivä.

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock, Inka Khanji ja Krista Ahonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lanzaroten nähtävyydet

Tämä Kanariansaari jää turhaan suosittujen naapuriensa varjoon – Lanzaroten 16 parasta nähtävyyttä

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja