Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin hauskalta näyttää maailman mutkittelevin katu – tiesitkö mistä se löytyy?

Flickr/Owwe artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Guinnessin ennätystenkirjaan päässyt kadunpätkä on nykyään yksi San Franciscon matkailunähtävyyksistä.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 07.10.2016
facebook   whatsapp

Katu täynnä mutkia

Yhdysvaltojen länsirannikolla San Franciscon kaupungissa sijaitsevan Lombard Street -kadun osa on noussut suuren yleisön tietoisuuteen lukuisten mutkiensa vuoksi. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan tämä noin 400 metriä pitkä kadunpätkä on maailman mutkittelevin katu.

Lombard Streetin mutkitteleva osuus sijoittuu Hyde Streetin ja Leavenworth Streetin väliin Russian Hill -kaupunginosassa. Kadunpätkällä on kahdeksan tiukkaa mutkaa ja sen kohdalla nopeusrajoitus on laskettu alle kymmeneen kilometriin tunnissa. Mutkien väliset alueet on koristeltu kukkaistutuksilla.

Kuuluisaan kadunpätkään voi tutustua joko kävellen tai autolla. Muuten kaksisuuntainen Lombard Street muuttuu mutkittelevan osuuden ajaksi yksisuuntaiseksi, jolloin katua pääsee etenemään vain alamäkeen. Jalankulkijoita varten on rakennettu portaat kadun molemmin puolin.

Lombard Streetiä ei suunniteltu turistinähtävyydeksi, vaan mutkat rakennettiin 1920-luvulla helpottamaan liikenteen kulkemista kadun jyrkällä osuudella. Kyseisen aikakauden autot eivät pystyneet nousemaan jyrkkää mäkeä suoraan ylös, vaan apuun tarvittiin nousua pehmentävät mutkat.

Katso kuvat Lombard Streetin mutkista ja kukkaloistosta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Flickr/Owwe, Getty Images

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Ööö… ensimmäisessä kuvassa volvo ajaa väärään suuntaan. Miksi?


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.