Hyppää sisältöön

KLM

Mia Pennanen Päivitetty: 11.07.2023
KLM Royal Dutch Airlines on hollantilainen lentoyhtiö, jonka reittiverkosto kattaa niin Euroopan, Aasian, Amerikan, Afrikan kuin Oseaniankin.

Kohteita ympäri maailmaa

KLM perustettiin jo vuonna 1919 Alankomaissa, ja se onkin tänä päivänä maailman vanhin yhtämittaisesti samalla nimellä toiminut kansainvälinen lentoyhtiö. Vuonna 2004 lentoyhtiö yhdistyi Air Francen kanssa, mutta jatkoi omalla nimellään toimimista yhdistymisen jälkeenkin. KLM on yksi Euroopan suurimmista lentoyhtiöistä ja sen siivin lentää yli 25 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Air Francen ja KLM:n yhteisellä konsernilla on kaksi päämajaa, Pariisissa sekä Amsterdamissa. Yhtiön osakkeista huomattava osa on yksityisessä omistuksessa, mutta Ranskan ja Alankomaiden valtiot omistavat myös osansa yhtiöstä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

KLM tarjoaa matkustajilleen lentoja noin 170 kohteeseen ympäri maailman. Air Francen, SkyTeam-allianssin ja muiden kumppaniensa kanssa tekemänsä yhteistyön ansiosta lentoyhtiön code sharing -reittivalikoima on vielä huomattavasti tätäkin suurempi.

Laajan yhteistyöverkoston ansiosta KLM:n kautta voikin lentää lähes minne tahansa, myös tuntemattomampiin kohteisiin, kuten esimerkiksi Japanin Asahikawaan, Romanian Clujiin, Omanin Masqatiin, Ghanan Accraan tai Surinamin Paramariboon. Suomessa yhtiö operoi Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Ympäristön asialla

KLM kantaa vastuuta ympäristöstä ja tunnustaa, ettei lentomatkailu ole kestävää nykyisellään. Siksi yhtiö pyrkiikin vähentämään ja hyvittämään hiilidioksidipäästöjä: vähennykset toteutuvat yhtiön ympäristöystävällisemmällä laivastolla ja polttoaineella, ja hyvitykset erilaisten metsänviljelyprojektien kautta.

Vuonna 2022 KLM julkisti yhtiön ensimmäisen ilmastosuunnitelman. Aiemmin yhtiö on muun muassa tehnyt yhteistyötä WWF:n (World Wide Fund for Nature) kanssa.

Yhteystiedot

KLM:n suomenkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.klm.fi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiön suomenkielinen asiakaspalvelu palvelee puhelimitse numerossa +358 20 353 355. Asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin 8.00-20.00 ja lauantaista sunnuntaihin 9.00-17.30.

Yhtiön asiakaspalveluun saa lisäksi yhteyden Whatsappissa, Facebookin Messengerissä sekä Messages-sovelluksessa. Yhtiön internetsivuilta löytyy myös runsaasti ohjeita erilaisten ongelmatilanteiden varalle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin – KLM avaa uuden reitin joulukuussa

KLM

Mies yritti avata lentokoneen ovea kymmenen kilometrin korkeudessa: “Olin menossa vessaan”