hero taustakuva

Löydä jotain uutta Espanjasta – 3 parasta kohdetta päiväretkelle Málagasta

Istockphoto artikkelin kuva
Málaga on mainio tukikohta päiväretkille ympäri eteläistä Espanjaa, sillä lyhyen matkan päässä kaupungista on monia mielenkiintoisia kohteita. Lue kolme vinkkiä ja tutustu Andalusian kauniisiin maisemiin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 26.02.2019
facebook   whatsapp

1. Suloinen Estepona

Reilun tunnin ajomatkan päässä Málagasta lounaaseen sijaitseva Esteponan kaupunki on täynnä kapeita kujia, mukulakivikatuja sekä perinteisiä espanjalaisia aukioita.

Esteponan vanhassakaupungissa tulee vastaan enemmän hevosia kuin autoja, ja Espanjan rannikolle tyypillisesti tapas-baareja sekä mereneläviin erikoistuneita ravintoloita on runsaasti.

Kuten monessa muussa paikassa Espanjan Aurinkorannikolla, myös Esteponassa voi yhdistää helposti kaupunki- ja rantaloman.
60 000 asukkaan kaupungilla onkin yli 20 kilometriä rantaa, eikä lämpötila laske juuri koskaan alle kymmenen asteen.

ShutterstockEstepona, Espanja
Esteponan kapeat kadut tarjoavat rutkasti seikkailtavaa.

Esteponaa vartioi Sierra Bermeja -vuoristo. Se sijaitsee noin tunnin matkan päässä, ja läheinen sijainti mahdollistaa myös lyhyemmät retket vuoristoon. Sierra Bermeja on mainio ulkoilukohde, sillä siellä on runsaasti retkeilyreittejä ja upeita maisemia.

2. Historiallinen Antequera

Malagan pohjoispuolella sijaitseva Antequera on täynnä historiaa. Noin 40 000 asukkaan kaupungissa on 27 kirkkoa, roomalaisia raunioita sekä renessanssiarkkitehtuuria.

Kaupunkia hallitsivat muinoin roomalaiset, ja Antequera-nimi tulee roomalaisesta sanasta antiquaria, joka viittaa alueelta löytyneisiin antiikkiesineisiin.

Kirkoistaan tunnetun Antequeran vanhimpiin uskonnollisiin rakennuksiin kuuluva Pyhän Marian kirkko on nykyään museo, jossa järjestetään useita kulttuuritapahtumia. Aikaisemmin valtava renessanssikirkko on toiminut myös kouluna.

Inka KhanjiAntequera, Espanja
Antequeran kaupungin edustalla sijaitseva kukkula on tunnettu erityisesti hauskasta muodostaan.

Antequera sijaitsee Andalusian keskellä, ja on sen vuoksi myös monien espanjalaisten matkailijoiden vierailukohde. Kirkkojen ja historiallisten rakennusten lisäksi kaupungin ykkösnähtävyyksiin kuuluu La Peña de los Enamorados, vuori, joka näyttää erehdyttävästi nukkuvan miehen hahmolta.

Sympaattisen kaupungin paras maisemapaikka on eteläosassa sijaitseva Alcazaban linnake, josta avautuu maisemat niin kaupungin ylle kuin La Peña de los Enamorados -vuorelle. Korkein kohta on muurin kyljessä sijaitsevan tornin ylin kerros, jonne pääsee ihailemaan maisemia.

Tutustumisen arvoinen paikka noin puolen tunnin ajomatkan päässä Antequerasta on myös El Torcal -kalkkikivimuodostelma. 12 neliökilometrin alueelle levittäytynyt kivimuodostelma on Antequeran alueen paras luonnonnähtävyys, jonka kokee parhaiten kiertämällä toisen tai vaikkapa molemmat El Torcalin rengasreiteistä.

3. Upeiden maisemien Ronda

Noin sadan kilometrin päässä Málagasta sijaitseva vuoristokaupunki Ronda tarjoaa matkailijalle erityisen upeita maisemia.

Kaupunki on rakennettu korkealle kukkulalle, jonka on jakanut kahtia sadan metrin syvyinen El Tajo -rotko. Syvä rotko tekee Rondan maisemasta erityisen, sillä El Tajon erilleen repimät kaupunginosat on yhdistetty valtavalla sillalla. Maisemia voi ihastella monesta paikasta, mutta upeimmat ne ovat juuri 1700-luvulla rakennetulta Puento Nuevo -sillalta.

ShutterstockRonda, Espanja
Rondan kaupunki on tunnettu hulppeista maisemista, joita ei kannata jättää väliin.

Ronda sijaitsee 750 metrin korkeudessa merenpinnasta mitattuna, mikä takaa henkeäsalpaavat maisemat. Korkean paikan kammosta kärsivä saa pidellä sillan kaiteesta kovasti kiinni, sillä sadan metrin pudotus alas rotkoon näyttää hurjalta.

Maisemien lisäksi Rondaan saavutaan myös härkätaistelujen vuoksi. Vaikka monissa osissa Espanjaa tästä perinteisestä tavasta on jo vähitellen luovuttu, on Andalusiassa vanha härkätaisteluperinne yhä näkyvillä. Rondan härkätaisteluareena Feria Goyesca on
Espanjan vanhin. Se on taistelukäytössä kerran vuodessa, syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Ronda täyttyy härkätaistelufaneista. Tuolloin areenalla käydään kaksi taistelua: ensimmäinen hevosen selästä ja toinen maasta käsin.

>> Lue lisää vinkkejä Espanjaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Inka Khanji ja Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.