Hyppää sisältöön

Koe Amerikka livenä – esittelyssä viisi elokuvista ja tv-sarjoista tuttua kaupunkia

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 17.08.2017
Yhdysvallat on monille suurten unelmien maa, jossa kaikki on mahdollista. Matkailijalle se tarjoaa niin sykkiviä suurkaupunkeja kuin aurinkoisia lomaparatiisejakin. Vierailemme harva se ilta tv-sarjojen ja elokuvien kautta esimerkiksi New Yorkissa, Bostonissa, San Franciscossa, Los Angelesissa tai Las Vegasissa. Mutta minkä näistä kaupungeista haluaisit kokea ihan livenä?

ILMOITUS

New York

Maailmassa ei ole toista New Yorkin veroista suurkaupunkia. Keltaiset taksit, Times Squaren neonvalot ja tunnetut katukyltit sekä rakennusten klassiset paloportaat ovat kuin suoraan elokuvista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun haluat lähteä ostoksille, voit suunnata johonkin kaupungin monista ostoskeskuksista kuten Century 21:een tai perinteikkääseen Macy’s -tavarataloon. Vai lähdetkö mieluummin tutustumaan Metropolitan Museum of Art -museoon, joka on Amerikan vastine Louvrelle? Modernin taiteen ystäville taas kiinnostava vierailukohde on kaupungin Guggenheim-museo. New Yorkissa erityinen kokemus on myös Times Square Broadwayn teatterialue, jossa pääset iltaisin aistimaan kaupungin sykkeen pilvenpiirtäjien, neonvalojen ja Broadwayn teattereiden keskellä.

TUITUI
New Yorkista löytyy jokaiselle matkailijalle, sillä kaupungissa on valtava tarjonta esimerkiksi kulttuuri, ostoksia ja ravintoloita.

Vierailulle kannattaa suunnata myös trendikkääseen Brooklynin kaupunginosaan, jossa katukuvaa hallitsevat markkinat, galleriat, vintageputiikit ja hienot baarit esimerkiksi Franklin Avenuen varrella. Bronxista puolestaan löydät kaikkea yllättävän maaseutumaisesta miljööstä linnamaisiin rakennuksiin, italialaisiin trattorioihin ja amerikkalaista rokkia soittaviin musiikkibaareihin.

Boston

Toisin kuin ruutukaavaan rakennettu New York, muistuttaa Boston enemmän eurooppalaisia kaupunkeja. Bostonia on kutsuttu myös Amerikan Ateenaksi, sillä täällä on monia yliopistoja, joissa kulttuuri- ja taide-elämä on kehittynyt pitkälle.

Bostonista matkailja löytää teattereita, jazzklubeja sekä Museum of Fine Arts -museon, jossa on yksi maailman merkittävimpiä taidekokoelmia. Lisäksi voit halutessasi vierailla amerikkalaisessa baseball-ottelussa esimerkiksi Fenway Park -areenalla, jossa pelaa kaupungin ylpeyden aihe Red Sox -joukkue.

Bostonissa monet ateriat sisältävät kalaa ja äyriäisiä, jotka pyydystetään Uuden-Englannin rannikolta. Paikallisia herkkuja ovat hummeri, turska sekä simpukkakeitto.

San Francisco

Lukuisia kukkuloita, maalauksellisia katuja ja näyttäviä merenlahtia, joiden paksu sumu lisää salaperäisyyttä kaupungin siluettiin – näistä näkymistä jokainen varmasti tunnistaa San Franciscon. Kaupunki on tunnettu myös luovuudesta, sillä täällä ovat saaneet alkunsa monet kulttuurin trendeistä aina teknisiin innovaatioihin ja tärkeisiin kansanliikkeisiin.

TUITUI
San Franciscon sumuiset maisemat ja erityisesti Golden Gate -silta ovat monille televisiosta tuttuja maisemia.

San Franciscoon tutustut parhaiten kävellen tai pyöräillen. Kun liikut kaduilla avoimin silmin, voit löytää taidetta ja nähtävyyksiä lähes kaikkialta. Golden Gate, yksi maailman tunnetuimmista silloista, on ehdottomasti vierailun arvoinen – mieluusti juuri pyörällä.

San Franciscossa on eniten ravintoloita asukasta kohden kaikista Yhdysvaltojen suurkaupungeista, joten makuelämyksiä on tarjolla aina lähellä. Valikoima kattaa kaiken useita tähtiä ansainneista huippuravintoloista muodikkaisiin ruokarekkoihin sekä ruokatoreihin, joilla tarjoillaan lähellä tuotettua luomuruokaa.

Los Angeles

Enkeleiden kaupunki, La La Land, säihkettä – tätä kaikkea on Los Angeles. Kaupungin lempinimi L.A. tuo usein mieleen kaupungin elokuvateollisuuden sekä sen monet julkisuuden henkilöt. Täällä on tarjolla Hollywood-elämyksiä, glitteriä ja glamouria.

Universal Studiosin, Warner Brothersin ja Walt Disneyn päämajat ovat suosittuja nähtävyyksiä ja niissä järjestetään myös opastettuja kierroksia, joilla pääsee vierailemaan studioilla ja kuvauskohteissa.

Lisäksi Los Angeles on ennen kaikkea rannikkokaupunki pitkine ja leveine rantoineen. Venicen alue on tunnettu rantapromenadistaan sekä monenmoisista kulkijoista ja katukaupustelijoista. Santa Monicassa puolestaan on ainutlaatuinen tarjonta ostoksia ja ravintoloita sekä rentouttava pikkukaupunkimainen tunnelma.

Las Vegas

Pelit ja uhkapelit, jättiläismäiset kasinot, kimaltelevat peliautomaatit, ruletit ja pokeri hallitsevat keskellä Nevadan autiomaata sijaitsevan Las Vegasin kaupunkikuvaa. Mutta kaupungissa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.

The Strip on kaupungin pääkatu, joka sijaitsee Las Vegas Boulevardin eteläisessä osassa. Kaupungissa kannattaa käydä katsomassa showesityksiä, kuten esimerkiksi nykysirkuksen akrobatiaa, musikaaleja tai taikuriesityksiä.

Stratosphere on 350 metriä korkea torni, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Ylhäällä tornissa on pyörivä ravintola sekä muutama huvipuistolaite. Voit tehdä myös ostoksia tai vierailla joissakin kaupungin museoissa, kuten esimerkiksi The Mob -mafiamuseossa.

Yhdysvallat löytyy nyt myös TUIn lomavalikoimasta.

Lähde ja kuvat: TUI

ILMOITUS

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

The Edge, New York

Tältä näyttää läntisen pallonpuoliskon korkein näköalaterassi – älä jätä väliin New Yorkissa

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja