Hyppää sisältöön

Kymmenen televisiosarjaa, jotka vievät sinut matkalle ympäri maailmaa – lue vinkit

Kirjoittajan oletuskuva
Heikki Siljamäki Päivitetty: 22.10.2021
Suoratoistopalveluista löytyy kattava valikoima eri genrejen televisiosarjoja, joiden seurassa pääsee kotisohvalla istuen matkaamaan ympäri maailman. Lue tästä kymmenen vinkkiä, mitä katsoa seuraavaksi!

1. Outlander – Matkantekijä

Outlander-sarja perustuu samannimiseen, yhdysvaltalaisen kirjailijan Diana Gabaldonin luomaan kirjasarjaan. Televisiosarja on yhdistelmä historiaa, seikkailua ja romantiikkaa, ja se kertoo nuoren naisen aikamatkasta menneisyyteen. Sarjan ensimmäisellä kaudella seikkaillaan Skotlannin huikeissa maisemissa ja moni kuvauspaikoista on Edinburghin ympäristössä.

Outlander on nähtävissä Netflixissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Younger

Komediaa rakastavien kannattaa laittaa mieleen yhdysvaltalainen draamakomedia Younger, jossa 40-vuotias vasta eronnut päähenkilö Liza tekeytyy 26-vuotiaaksi löytääkseen itselleen kiinnostavan työpaikan. Lizan seikkailuja seuratessa katsoja pääsee itsekin uppoutumaan New Yorkin tunnelmiin.

Katso Younger-sarjan tiedot Telkku.comista.

3. Big Little Lies

Nicole Kidmanin, Reese Witherspoonin ja muiden huippunäyttelijöiden tähdittämä Big Little Lies sijoittuu Kalifornian rannikolle tunnelmalliseen Montereyn kaupunkiin. Draamasarjassa päähenkilöt, joilla kaikilla on omat salaisuutensa, joutuvat keskellä murhatutkintaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Big Little Lies -sarjan tiedot Telkku.comissa.

4. Heikolla jäällä

Pohjoismaisena yhteistyönä toteutettu Heikolla jäällä -sarja vie katsojan Grönlannin upeisiin maisemiin. Jännittävässä sarjassa seurataan Arktisen neuvoston ministerien ympäristökokousta ja sen ympärille kietoutuvaa tapahtumaketjua. Välissä päästään ihailemaan Grönlannin huikeita lumen ja jään värittämiä maisemia sekä paikallisia pikkukaupunkeja värikkäine puutaloineen.

Heikolla jäällä -sarjan esitystiedot löydät Telkku.comista.

5. Extremepäiväkirjat

Extremepäiväkirjat -sarjassa seurataan viiden extreme-lajeja harrastavan suomalaisen elämää ja harrastusta. Sarjan mukana pääsee seuraamaan esimerkiksi vuorikiipeilyä Pakistanissa ja laskettelua Antarktiksella. Näitä seikkailuja ei kannata jättää välistä!

Extremepäiväkirjat on katsottavissa Dplay-suoratoistopalvelussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Jack Whitehall: Matkalla isän kanssa

Jack Whitehall: Matkalla isän kanssa –sarjan ensimmäisellä kaudella englantilainen koomikko Jack Whitehall lähtee viettämään välivuotta Aasiaan ja ottaa reissulle mukaan isänsä. Sarja on kiinnostava yhdistelmä komediaa ja dokumenttia. Ensimmäisellä kaudella kaksikko suuntaa Thaimaahan, Vietnamiin ja Kambodžaan.

Jack Whitehall: Matkalla isän kanssa -sarjan esitystiedot löydät Telkku.comista.

7. Keihäsmatkat

Draamakomedia Keihäsmatkat vie katsojan 1970-luvulle ja seuramatkailun alkuvuosille, jotka tunnettiin melko vauhdikkaasta menosta. Sarjassa seurataan suomalaisten lomailijoiden matkaa Espanjaan Kalevi Keihäsen perustaman Keihäsmatkat-matkatoimiston kyydissä. Ohjelmaa tähdittävät tutut kotimaiset näyttelijät, kuten Janne Kataja, Aku Hirviniemi ja Hannele Lauri.

Keihäsmatkat on nähtävissä Ruutu+-suoratoistopalvelussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Avara luonto: Ihmeellinen Australia

Luontodokumenttien ystävien kannattaa ottaa seuraavaksi katseluun Avara luonto: Ihmeellinen Australia. Kolmiosainen sarja vie kotisohvalta käsin tutustumaan Australian ainutlaatuiseen luontoon, joka on seurausta esimerkiksi eristyneisyydestä ja ilmastosta. Dokumentissa voi nähdä niin maan upeita maisemia kuin kiehtovia eläinlajeja.

Avara luonto: Ihmeellinen Australia -ohjelma on katsottavissa ilmaiseksi Yle Areenassa.

9. Hotel Swan Helsinki

Hotel Swan Helsinki -draamasarja kertoo samannimisestä luksushotellista sekä sen työntekijöistä ja asiakkaista, jotka päätyvät keskellä murhamysteeriä. Sarja sijoittuu Helsinkiin ja sitä katsoessa pääseekin ihastelemaan pääkaupungin kesäisiä maisemia.

Hotel Swan Helsinki -sarjan tiedot Telkku.comissa.

10. Tutankhamun

Historiallinen draamasarja Tutankhamun vie katsojan Egyptin maisemiin ja 1910-luvulle. Tutankhamun-sarja seuraa arkeologi Howard Carteria, joka etsii Kuninkaiden laaksossa faarao Tutankhamonin hautaa. Kiehtovan sarjan tarina perustuu tositapahtumiin ja se on kiinnostava vaihtoehto erityisesti historiasta kiinnostuneille katsojille.

Sarjan voi katsoa Ruutu+-palvelussa.

>> Lue myös: Kymmenen elokuvavinkkiä maailmalta – näitä katsoessa et voi välttyä matkakuumeelta

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lontoo, Iso-Britannia

Oletko sinäkin lausunut näiden suosittujen kohteiden nimet aina väärin? Et ole ainoa

Kalleimmat matkakohteet

Olisitko arvannut? Hintavertailusta selviää 10 kalleinta lomakohdetta

Halvimmat matkakohteet Top 10

Tuore hintavertailu paljastaa: nämä ovat 10 halvinta matkailumaata

Löydä sopiva matkavakuutus

Matkavakuutusten ABC – mitä pitäisi tietää, kun etsit sopivaa matkavakuutusta?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja