Hyppää sisältöön

Thaimaassa on kelluva hotelli, josta näet veteen suoraan sängystä – löytyy elokuvasta tutusta paikasta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.11.2019
Thaimaan Kwai-joelta löytyy erilaista luksusta.

Kelluva hotelli Kwai-joella

Kwai-joen silta on klassinen päiväretki Thaimaassa, mutta jos aikataulu sallii, kannattaa alueella harkita pidempää pysähdystä. Vai miltä kuulostaisi yö kelluvassa hotellissa?

Kanchanaburissa sijaitseva Kwai-joen silta tuli kansainvälisesti tunnetuksi samannimisen elokuvan myötä. Vuonna 1957 ilmestynyt elokuva kertoo toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista sekä Thaimaan ja Myanmarin välille valmistuneen rautatien rakentamisesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueella on synkkä historia. Arvioiden mukaan jopa 100 000 ihmisen uskotaan menehtyneen kaksi vuotta kestäneiden rakennustöiden aikana. Reitti onkin saanut kylmäävän lempinimen Kuoleman rautatie.

Jos haluat tutustua alueeseen paremmin, voit pidentää vierailua esimerkiksi FloatHouse River Kwai Resort -hotellissa. Olisiko tässä Thaimaan versio veden päälle rakennetuista bungaloweista? Vesi ei joessa tietenkään ole kirkasta eikä turkoosia, mutta ympäröivä luonto on kiistämättömän kaunis.

Bambusta ja tiikkipuusta rakennettu hotellissa on olkikatto ja perinteinen sisustus. Jokaisesta huoneesta on käynti omalle laiturille, jossa voi ottaa aurinkoa tai katsella jokimaisemia. Sama näkymä aukeaa myös suoraan sängystä.

Kwai-joella majoittuvat matkailijat pääsevät kokemaan luonnon rauhan ja hyödyntämään alueen harrastusmahdollisuuksia. Uimisen lisäksi Kwai-joen maisemissa voi muun muassa meloa, maastopyöräillä ja tutustua luoliin ja vesiputouksiin.

Kanchanaburi sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Bangkokista, ja sinne on helpointa matkustaa junalla tai autolla. Myös bussit kulkevat kaupunkien välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kelluvaan hotelliin matkustetaan Phutakien Pier -nimiseltä laiturilta hotellin tarjoamalla venekuljetuksella. Noin 60 kilometrin päässä Kanchanaburin kaupungista sijaitsevasta laiturista käytetään myös nimeä Resotel Pier.

Huoneiden hinnat alkavat edullisimmillaan noin sadasta eurosta vuodenajasta riippuen. Vilkkaimman sesongin aikaan hotelliyöstä kannattaa varautua maksamaan noin 150 euroa.

Samalla yhtiöllä on myös yksinkertaisempi kelluva hotelli nimeltä River Kwai Jungle Rafts. Täällä yöpyvien on tosin varauduttava suurempaan seikkailuun, sillä majapaikassa ei ole lainkaan sähköä tai esimerkiksi verkkoyhteyksiä.

Katso alta kuvia kelluvasta hotellista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Parhaat päiväretket Bangkokista – 10 vinkkiä täysin erilaisiin maisemiin

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja