Kuva: Shutterstock
Thaimaa

Thaimaassa on kelluva hotelli, josta näet veteen suoraan sängystä – löytyy elokuvasta tutusta paikasta

Thaimaan Kwai-joelta löytyy erilaista luksusta.

Kelluva hotelli Kwai-joella

Kwai-joen silta on klassinen päiväretki Thaimaassa, mutta jos aikataulu sallii, kannattaa alueella harkita pidempää pysähdystä. Vai miltä kuulostaisi yö kelluvassa hotellissa?

Kanchanaburissa sijaitseva Kwai-joen silta tuli kansainvälisesti tunnetuksi samannimisen elokuvan myötä. Vuonna 1957 ilmestynyt elokuva kertoo toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista sekä Thaimaan ja Myanmarin välille valmistuneen rautatien rakentamisesta.

Alueella on synkkä historia. Arvioiden mukaan jopa 100 000 ihmisen uskotaan menehtyneen kaksi vuotta kestäneiden rakennustöiden aikana. Reitti onkin saanut kylmäävän lempinimen Kuoleman rautatie.

Jos haluat tutustua alueeseen paremmin, voit pidentää vierailua esimerkiksi FloatHouse River Kwai Resort -hotellissa. Olisiko tässä Thaimaan versio veden päälle rakennetuista bungaloweista? Vesi ei joessa tietenkään ole kirkasta eikä turkoosia, mutta ympäröivä luonto on kiistämättömän kaunis.

Bambusta ja tiikkipuusta rakennettu hotellissa on olkikatto ja perinteinen sisustus. Jokaisesta huoneesta on käynti omalle laiturille, jossa voi ottaa aurinkoa tai katsella jokimaisemia. Sama näkymä aukeaa myös suoraan sängystä.

Kwai-joella majoittuvat matkailijat pääsevät kokemaan luonnon rauhan ja hyödyntämään alueen harrastusmahdollisuuksia. Uimisen lisäksi Kwai-joen maisemissa voi muun muassa meloa, maastopyöräillä ja tutustua luoliin ja vesiputouksiin.

Kanchanaburi sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Bangkokista, ja sinne on helpointa matkustaa junalla tai autolla. Myös bussit kulkevat kaupunkien välillä.

Kelluvaan hotelliin matkustetaan Phutakien Pier -nimiseltä laiturilta hotellin tarjoamalla venekuljetuksella. Noin 60 kilometrin päässä Kanchanaburin kaupungista sijaitsevasta laiturista käytetään myös nimeä Resotel Pier.

Huoneiden hinnat alkavat edullisimmillaan noin sadasta eurosta vuodenajasta riippuen. Vilkkaimman sesongin aikaan hotelliyöstä kannattaa varautua maksamaan noin 150 euroa.

Samalla yhtiöllä on myös yksinkertaisempi kelluva hotelli nimeltä River Kwai Jungle Rafts. Täällä yöpyvien on tosin varauduttava suurempaan seikkailuun, sillä majapaikassa ei ole lainkaan sähköä tai esimerkiksi verkkoyhteyksiä.

Katso alta kuvia kelluvasta hotellista!

Lue myös: Parhaat päiväretket Bangkokista – 10 vinkkiä täysin erilaisiin maisemiin

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 18.11.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia