Hyppää sisältöön

Kymmenen elokuvavinkkiä maailmalta – näitä katsoessa et voi välttyä matkakuumeelta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.03.2020
Poimi Rantapallon elokuvavinkit matkakuumeiselle – tässä klassikoita ja uutuuselokuvia!

1. La La Land – Los Angeles, Yhdysvallat

Vuoden 2016 suosikkielokuva La La Land vie katsojan silmänräpäyksessä Los Angelesin ikonisille moottoriteille ja kaupungin tunnetuille nähtävyyksille. Emma Stonen ja Ryan Goslingin tähdittämä hittielokuva todellinen hyvän mielen elokuva.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. The Lost City of Z

Löytöretkeilijä Percy Fawcettin seikkailuihin perustuva The Lost City of Z on seikkailuelokuva, joka vie Amazonin sademetsien salaisuuksien äärelle ja 1900-luvun alun löytöretkiin. Mukana ovat muun muassa tähdet Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller ja Tom Holland.

3. The Last Black Man in San Francisco

Nimensä mukaisesti San Franciscoon sijoittuva The Last Man in San Francisco saa kaupungin silmiä hivelevän arkkitehtuurin oikeuksiinsa – ja herättää katsojassa takuuvarman matkakuumeen kalifornialaiskaupunkiin.

4. Walter Mittyn ihmeellinen elämä

Näyttelijä Ben Stillerin tähdittämä Walter Mittyn ihmeellinen elämä on elokuva, joka kaikkien matkailua rakastavien on nähtävä. Vuonna 2013 ilmestynyt elokuva vie katsojat unohtumattomiin seikkailuihin muun muassa Islantiin ja Himalajalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

https://www.youtube.com/watch?v=HddkucqSzSM

5. A Rainy Day in New York

Tähtinäyttelijöiden täyttämä vuoden 2019 A Rainy Day in New York kertoo nuoresta pariskunnasta, jonka elämä muuttuu yhden New Yorkissa vietetyn viikonlopun myötä. Kaupungin erikoiset kohtaamiset, monivivahteinen tunnelma ja kaunis arkkitehtuuri vievät katsojan mukanaan New Yorkin kaduille.

6. Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä

Tositapahtumiin perustuva Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä on vuoden 2010 hittielokuva, joka vangitsee jokaisen suuresta irtiotosta tai unohtumattomasta seikkailusta haaveilevan ruudun äärelle. Italiaan, Intiaan ja Indonesiaan vievä elokuva on täynnä upeita maisemia.

7. Everest

Mount Everestin huiputtamisesta kertova seikkailuelokuva Everest perustuu tositapahtumiin ja vie katsojan Nepalin hätkähdyttäviin vuoristomaisemiin ja jännittäviin tilanteisiin. Vuonna 2015 julkaistu Everest on tarina omien unelmien toteuttamisesta niiden kalliista hinnasta – sekä luonnonvoimien arvaamattomuudesta ja niihin altistumisesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Taru sormusten herrasta -trilogia

Uuden-Seelannin monipuolisiin maisemiin sijoittuva 2000-luvun alun legendaarinen Taru sormusten herrasta -trilogia on elokuvamaailman lahja taianomaisia metsämaisemia ja majesteettisia vuoria rakastaville. Kolme pitkää elokuvaa tuovat seikkailun tuntua myös kotisohville ja saavat haaveilemaan lomasta maailman toiselle puolelle.

9. Kon-Tiki

Jos haaveilet merimaisemista, hyppää norjalaisen tutkimusmatkailija Thor Heyerdahlin mukana merimatkalle Perusta Tyynenmeren halki Polynesiaan. Vuoden 1947 seikkailuun pohjautuva Kon-Tiki on todellinen seikkailuelokuva, joka osoittaa paikoin löytöretkeilyn iloa ja unohtumattomia hetkiä mutta myös meren armottomuuden.

10. Brooklyn

Millaista oli 1900-luvun alussa eurooppalaissiirtolaisten elämä New Yorkissa? Siitä kertoo vuoden 2015 Brooklyn, jossa Saoirse Ronan näyttelee nuorta irlantilaista naista uuden elämän kynnyksellä. Varoitus: New Yorkin ja Irlannin maaseudun maisemat saavat haaveilemaan matkasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

New York

Katso nämä ja olet hetkessä New Yorkissa – 10 elokuvaa, jotka takaavat matkakuumeen

Pariisi

Muistatko nämä viisi ihanaa Pariisi-elokuvaa? Nauti kaupungin tunnelmasta kotisohvalla

Kymmenen televisiosarjaa, jotka vievät sinut matkalle ympäri maailmaa – lue vinkit

Thaimaa

Thaimaassa on kelluva hotelli, josta näet veteen suoraan sängystä – löytyy elokuvasta tutusta paikasta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja