hero taustakuva

Kanarian lasipohjainen näköalapaikka saa polvet notkahtamaan – joko olet kävellyt tämän maiseman yläpuolella?

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
La Gomeran hienoimmalla näköalapaikalla on lasipohja.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 09.10.2018
facebook   whatsapp

Mirador de Abrante on pakko nähdä La Gomeralla

Kun saavut Kanariansaarten La Gomeralle, huomaat melko pian, että tällä vähemmän tunnetulla saarella matkailijoita hemmotellaan rantojen sijaan maisemilla. Parhaimpia näköaloja pääsee tiirailemaan Mirador de Abranten näköalapaikalla.

Maisemapaikasta tekee erikoisen yli 600 metriä merenpinnan yläpuolelle rakennettu lasipohjainen uloke, joka antaa kävijöille mahdollisuuden kävellä Agulon laakson maiseman päällä. Seitsemän metriä pitkän kävelysillalla matkailija voi tuntea lähes leijuvansa ilmassa.

Mirador de Abrante sijaitsee jyrkänteen huipulla La Gomeran pohjoisrannikolla, josta on suora näkymä Atlantin valtamerelle ja kohti naapurisaari Teneriffaa. Säästä riippuen tulivuori Teidekin saattaa olla selkeästi näkyvissä.

Kirkkaina päivinä kävijät voivat nähdä 400 metriä alas laaksoon, jossa levittäytyy paikallista asutusta sekä viljelyalueita. Pilvisilläkin päivillä on puolensa: lasisen kävelysillan alapuolella leijuvat pilvet ovat unenomainen näky.

José Luis Bermejo Martínin suunnittelema lasiseinäinen rakennus kävelysiltoineen valmistui vuonna 2013, ja on nykyään yksi La Gomeran tunnetuimpia rakennuksia. Näköalapaikan yhteydessä toimii myös ravintola, josta aukeavat samat näyttävät maisemat.

Näköalapaikalle päästäkseen matkailijoiden on vuokrattava auto, otettava taksi tai osallistuttava opastetulle kierrokselle. Paikan päälle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla.

La Gomeralle tehdään pakettimatkoja myös Suomesta, mutta kaikki matkustaminen tapahtuu Teneriffan kautta. Saari on myös suosittu päiväretkikohde Teneriffalta. Nopeimmat lautat taittavat saarten välimatkan 40 minuutissa.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia näköalapaikalta!

Teksti: Turismo de Canarias, La Gomera Travel, Arch Daily
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. La Gomeralla on miljoona hienompaa maisemaa ja paikkaa kuin tuo kauhea lasihökötys luonnon keskellä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.