Fuerteventuran parhaat rannat

Tältä saarelta löytyvät Kanarian kauneimmat rannat – koe ainakin nämä Fuerteventuralla

Pitkien hiekkadyynien Fuerteventuraa pidetään Kanariansaarten parhaana rantakohteena. Kokeile lomallasi ainakin näitä viittä rantaa!

1. Sotavento on surffaajien suosiossa

Hiekkadyyneistään ja surffausrannoistaan tunnettu Fuerteventuran saari on kenties koko Kanarian kaunein rantakohde. Mukavan rauhalliset rannat ovat pitkiä ja idyllisiä – yhtenä parhaimmista esimerkeistä toimii Sotaventon ranta saaren eteläisen osan itärannikolla.

Sotavento on viisi kilometriä pitkä valokuvauksellinen hiekkaranta, joka on tuulisuutensa takia erityisesti surffaajien ja purjelautailijoiden suosiossa. Matala ranta sopii myös lapsiperheille, mutta lomailijoiden kannattaa valita suojaisa paikka.

Sotaventon ranta Fuerteventuralla
Sotavento on yksi Fuerteventuran kuuluisimpia rantoja.

2. Corralejo on suosituimpia lomakohteita

Corralejo on Fuerteventuran suosituimpia lomakeskuksia, ja sinne tehdään pakettimatkoja myös Suomesta. Saaren pohjoisosassa sijaitsevassa Corralejossa on pieni ranta, mutta komeat ja pitkät hiekkadyynit löytyvät hieman lomakohteen ulkopuolelta.

Corralejo sijaitsee vastapäätä Isla de Lobosin pikkuruista saarta. Rannat ovat luonnonsuojelualuetta.

3. La Conchan rauhallinen ranta

El Cotillon kalastajakylän pohjoispuolelta löytyvä La Conchan ranta on monen suosikki koko saarella. Rauhallinen hiekkaranta tunnetaan vaaleasta hiekastaan ja kauniin turkoosiin sävyyn taittuvasta vedestään. Vaikka rannalla on mittaa vain reilut 200 metriä, siellä on yleensä hyvin tilaa auringonpalvojille.

Kannattaa huomioida, että Isla de Lobosin saarelta löytyy myös samanniminen ranta, johon varsinaisen Fuerteventuran saaren La Conchaa ei tule sekoittaa.

4. Cofete on rauhallinen luonnonranta

Luulitko, että Kanarialta löytyy vain aurinkovarjojen täyttämiä turistirantoja? Fuerteventuran Cofete on jopa 12 kilometriä pitkä luonnonranta, jossa ei ole tarjolla matkailijoille suunnattuja palveluja.

Fuerteventuran Cofeten ranta
Cofeten luonnonrannalle kannattaa varata kokonainen päivä.

Cofetella vierailua varten kannattaa varata kokonainen päivä. Rannalle johtaa paikoittain huonokuntoinen tie, jota on helpointa ajaa maasturilla. Ranta sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Morro Jablen kylästä.

Autiorantaa etsivien lomailijoiden kannattaa huomioida, että aallot ovat Cofeten rannalla erittäin voimakkaita. Vedessä tulee noudattaa varovaisuutta, eikä epävarmojen uimareiden kannata mennä aaltoihin lainkaan.

5. Caleta de Fuste

Caleta de Fuste on lähellä Fuerteventuran lentokenttää sijaitseva lomakohde, jonka ranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Matala ja hienohiekkainen sopiikin erinomaisesti kaikenikäisille lomailijoille. Lomakeskuksen ranta on noin 800 metriä pitkä. Myös Suomesta tehdään pakettimatkoja Caleta de Fusteen.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Flickr / dirkvorderstrasse, Flickr / GioBertPhoto

Päivitetty: 5.11.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia