Kuva: Shutterstock
Isla de Lobos, Espanja

Kanarialla on autiosaari, jonne pääsee vain rajoitettu määrä kävijöitä – sinäkin olet saattanut nähdä sen toiselta saarelta

Lobosin saarelle voi tehdä päiväretken Fuerteventuralta.

Isla de Lobosin kävijämäärä on rajoitettu

Haluaisitko nähdä, miltä Kanarialla on näyttänyt ennen kuin turistit saapuivat ja isot lomakeskukset ja valtatiet rakennettiin? Se ei vielä tänä päivänäkään ole mahdotonta.

Fuerteventuran kupeessa sijaitseva Isla de Lobos on autio minisaari, jonne pääsee vain päiväretkelle. Saarella on majakan lisäksi vain muutama rakennelma. Suurin osa Lobosista on kuitenkin villiä luontoa.

Koskemattomana Lobos halutaan myös pitää. Kanarialla on otettu käyttöön järjestelmä, jonka kautta matkailijoiden tulee varata vierailu saarelle etukäteen. Käytännön tarkoituksena on rajoittaa kävijämäärää ja suojella Lobosin ekosysteemiä.

Lobosille tehdään retkiä kahdesti päivässä, ja sinne päästetään korkeintaan 200 kävijää kerrallaan. Yhden päivän aikana saarella voi siis vierailla korkeintaan 400 ihmistä. Vierailu kestää neljä tuntia.

Kävijöiden rajoittaminen on katsottu tarpeelliseksi Lobosin kotoperäisten kasvien ja lintulajien suojelemiseksi. Brittilehti The Sunin mukaan minisaarella on viikonloppuisin vieraillut vilkkaimmillaan jopa 2 000 kävijää päivässä. Kyseessä on toistaiseksi kokeilu, joten ennen matkaa kannattaa tarkistaa ajankohtaiset käytännöt.

Rantoja, patikointia, sukellusta

Saaren nimi Lobos tarkoittaa kirjaimellisesti susia, mutta tämä viittaa tosi asiassa merileijoniin. Eläimet ovat myös yksi teoria siihen, miten koko Kanariansaarten ryhmä sai aikoinaan nimensä. Lobosilla ei enää nykyään elä merileijonia.

Varsinaisia nähtävyyksiä Lobosin saarella ei ole. Saari on niin pieni ja kehittymätön, että sen rinnalla jopa kahdeksanneksi Kanariansaareksi nimetty unelias La Graciosa näyttää vilkkaalta lomakohteelta.

Yksi syy Lobosin rauhallisuuteen on se, ettei minisaarella ole monia rantoja. Pitkiä hiekkadyynejä kaipaavat voivat yhtä hyvin pysytellä Fuerteventuralla, joka tunnetaan Kanarian parhaista rannoista.

Lobosilla kannattaa vierailla, jos haluat patikoida, viettää erilaista rantapäivää, uida tai kurkistaa täysin erilaiselle Kanariansaarelle. Saaren edustalle tehdään myös sukellusretkiä.

Isla de Lobosin saarelle pääsee veneellä Fuerteventuran Corralejosta nopeimmillaan 15 minuutissa. Saaren voi nähdä selvästi Corralejosta.

Katso alta kuvia Isla de Lobosin saarelta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Jos haluat vierailla Lobosilla, tee varaus etukäteen tämän lomakkeen kautta. Yksittäinen henkilö voi rekisteröidä yhteensä kolme kävijää.

Lue myös: Kuinka paljon sinä tiedät Kanarian Fuerteventurasta? 5 mielenkiintoista faktaa

Lähde: The Sun, Spain Holiday
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 1.2.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia