Kuva: Istockphoto
Teneriffa, Espanja

Arvaatko, mitä suomalaiset juovat etelänlomalla? Nämä ovat Teneriffan suomalaisbaarin myyntihitit

Tutut suosikit maistuvat suomalaisille myös Kanariansaarilla.

Lonkero ja kossu lomajuomina

Teneriffan ainoaa suomalaisbaaria pyörittävä Marcus Björkman on reilun kymmenen vuoden aikana tottunut tuntemaan suomalaisten matkailijoiden mieltymykset. Porvoolaislähtöisen yrittäjän Kippis Bar on toiminut Playa de las Americasin lomakohteessa vuodesta 2006 lähtien.

Björkman kertoo aidon suomalaisen lonkeron tekevän kauppansa Kippiksessä. Lonkeroa myydään jopa lähes yhtä paljon kuin etelänloman suosituinta janojuomaa olutta.

Hanaoluena Kippiksessä käytetään espanjalaista olutta, mutta halukkaille löytyy myös tuttuja Karhua ja Koffia. Suomalaiset ovat kuitenkin Björkmanin mukaan innokkaita kokeilemaan paikallista huurteista.

– Ennen vanhaan suomalainen olut oli asiakkaille tärkeämpää, mutta nyt tavat ovat kansainvälistyneet. Enemmänkin kysytään, että mitä löytyy ja onko se hyvää. Joskus asiakkaat kertovat kaipaavansa parin viikon loman jälkeen tuttua suomalaista olutta.

Kippis Bar on suomalaisbaari Teneriffalla
Maria Hietala
Suomalainen Marcus pyörittää Kippis-baaria Teneriffalla.

Säävaihtelut vaikuttavat Kanariansaarilla juomatilauksiin aivan kuten Suomessakin, vaikka sitä ei ehkä tulisi ajatelleeksi. Kippis on avoinna talvikaudella lokakuusta huhtikuuhun, ja myös Teneriffalla sydäntalven illat voivat olla viileitä.

– Viileämmällä säällä Irish Coffee ja minttukaakao ovat suosittuja juomia. Kippiksestä saa myös suomalaista kahvia, kertoo Björkman.

Väkevistä viinoista kossu ja jallu ovat suomalaiseen tapaan ehdottomasti myydyimpiä. Bacardista sekoitetut drinkit kuuluvat myös asiakkaiden suosikkeihin.

– Jallua asiakkaat ottavat napsuina, kun taas kossua suositaan esimerkiksi kossuvissynä, sanoo Björkman.

Vilkkaimpia iltoja Kippiksessä ovat keskiviikon legendaariset karaokekisat sekä kaikki suomalaistapahtumat. Tärkeitä urheilutapahtumia ja muut suomalaisia kiinnostavia ohjelmia voi seurata baarin televisiosta.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto ja Maria Hietala

Päivitetty: 16.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

11 kommenttia

Tehdäämpä ajatusleikki – jos sinulla olisi tilaisuus olla marraskuusta huhtikuuhun Teneriffalla ja saisit valita vain yhden asunnon 6 kk vuokrasopimuksella niin mistä vuokraisit?

Suurin osa suomalaisista on valinnut Puerto de la Cruzin, siksi siellä myös enemmän suomalaistoimintaa.

Suomi-baarien pitäjät tekevät tärkeää työtä sekä Puerto de la Cruzissa että Playa de la Americasissa alueiden Suomi-siirtokuntien keskuksina – näin maahanmuuttajat ovat tehneet läpi historian – perustavat baareja ja hotelleja siirtokuntiin, jossa tavataan ja vaihdetaan kuulumisia omalla kielellä ja kulttuurilla.

Erityisesti suosittelen Suomi-baareihin tutustumista niille, jotka harkitsevat talven ylitystä Teneriffalla – niistä saa hyviä vinkkejä ja uusia mielenkiintoisia tuttuja ja tarinoita, miten kukakin on päätynyt viettämään talvia Teneriffalla.

Teneriffan ilmasto erityisesti Playa de la Americasin puolella on yksi maapallon parhaita läpi vuoden – Puerto de la Crizin talvehtiat kyllä tietää että usein on viileää ja sateista saaren pohjoiskattilassa talven aikana.

Suurimmat suomalaissiirtokunnat ovat Espanjan Aurinkorannikolla, Floridassa ja Thaimaassa sekä Kanarian saarilla.

Kaikissa näissä vierailun jälkeen minua miellyttää eniten Playa de la Americasin lähiseudut – huikea mesta ja Kippisbaari tekee erinomaista työtä suomalaissiirtokunnan hyväksi – mukavampi talvehtia ulkomailla jos siellä on jo siirtokunta kuin orpopiruna hämmästellä yksikseen – jokainen taplaa tyylillään.

Marja Hietala. Tämä “Kippis” basri ei suinkaan ole ainoa suomalaisen omistama baari Teneriffalta. Esim. saaren vihreällä puolella, Puerto de la Cruz’issa, löytyy neljä suomalaisbaaria.
Käy pää tekemässä juttu niistä ja tutustu samalla Kanarian saarten upeimpaan alueeseen!!?

Rantapallo. Tarkistakaa nyt ihmeessä mitä kirjoitatte. Onhan suomalaisia ravintoloita nyt ollut jo vuosia Puerto de la Cruzissa. Vaikka miten monta ?

Seuraava kommentti ei ole yrittäjille, jotka koittavat vain saada elantonsa. Mutta asiaan. Kuka suomalainen menee suomibariin juomaan suomalaista alkoholia ulkomaan lomallaan? (Taidan kyllä tietää, millainen kansamme edustus ryhmä tätä toimintaa tekee…)

Americaksessakin on toinen suomibaari: Pipo! Ainakin oli vielä kun viimeks kävin Tenellä ?.

Kuka pöllö tälläista kirjoittaa? Tulkoon Puerto de la Cruziin laskemaan suomalais baarien määrää.
AINOA SUOMALAIS BAARI ???

Kippis baari ei todella ole Teneriffan ainoa suomibaari. Puerto de la Cruzissakin on useampi !

Menkää lomalle lataamaan elämäänne woimaa

– älkää menkö juomaa itseänne “kuolemaan”
Wiina on wiisasten Juoma !

– viina ei juomalla lopu; mutta oma elämäsi voi loppua

Kännissä hölmöilee Wiisaatkin !

– siksi men lomalle ilman WIINA höyryisiä toimia; elä
kuin ihmisen tulee toimia; lomalla rentoudu ihmisena
selvinpäin !!

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *