hero taustakuva

Arvaatko, mitä suomalaiset juovat etelänlomalla? Nämä ovat Teneriffan suomalaisbaarin myyntihitit

Istockphoto artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Nämä tutut suosikit maistuvat suomalaisille myös Kanariansaarilla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.02.2018
facebook   whatsapp

Lonkero ja kossu lomajuomina

Teneriffan ainoaa suomalaisbaaria pyörittävä Marcus Björkman on reilun kymmenen vuoden aikana tottunut tuntemaan suomalaisten matkailijoiden mieltymykset. Porvoolaislähtöisen yrittäjän Kippis Bar on toiminut Playa de las Americasin lomakohteessa vuodesta 2006 lähtien.

Björkman kertoo aidon suomalaisen lonkeron tekevän kauppansa Kippiksessä. Lonkeroa myydään jopa lähes yhtä paljon kuin etelänloman suosituinta janojuomaa olutta.

Hanaoluena Kippiksessä käytetään espanjalaista olutta, mutta halukkaille löytyy myös tuttuja Karhua ja Koffia. Suomalaiset ovat kuitenkin Björkmanin mukaan innokkaita kokeilemaan paikallista huurteista.

– Ennen vanhaan suomalainen olut oli asiakkaille tärkeämpää, mutta nyt tavat ovat kansainvälistyneet. Enemmänkin kysytään, että mitä löytyy ja onko se hyvää. Joskus asiakkaat kertovat kaipaavansa parin viikon loman jälkeen tuttua suomalaista olutta.

Maria HietalaKippis Bar on suomalaisbaari Teneriffalla
Suomalainen Marcus pyörittää Kippis-baaria Teneriffalla.

Säävaihtelut vaikuttavat Kanariansaarilla juomatilauksiin aivan kuten Suomessakin, vaikka sitä ei ehkä tulisi ajatelleeksi. Kippis on avoinna talvikaudella lokakuusta huhtikuuhun, ja myös Teneriffalla sydäntalven illat voivat olla viileitä.

– Viileämmällä säällä Irish Coffee ja minttukaakao ovat suosittuja juomia. Kippiksestä saa myös suomalaista kahvia, kertoo Björkman.

Väkevistä viinoista kossu ja jallu ovat suomalaiseen tapaan ehdottomasti myydyimpiä. Bacardista sekoitetut drinkit kuuluvat myös asiakkaiden suosikkeihin.

– Jallua asiakkaat ottavat napsuina, kun taas kossua suositaan esimerkiksi kossuvissynä, sanoo Björkman.

Vilkkaimpia iltoja Kippiksessä ovat keskiviikon legendaariset karaokekisat sekä kaikki suomalaistapahtumat. Tärkeitä urheilutapahtumia ja muut suomalaisia kiinnostavia ohjelmia voi seurata baarin televisiosta.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto ja Maria Hietala

Lue kommentit (11) Jätä kommentti

 1. Tehdäämpä ajatusleikki – jos sinulla olisi tilaisuus olla marraskuusta huhtikuuhun Teneriffalla ja saisit valita vain yhden asunnon 6 kk vuokrasopimuksella niin mistä vuokraisit?

  Suurin osa suomalaisista on valinnut Puerto de la Cruzin, siksi siellä myös enemmän suomalaistoimintaa.

  Suomi-baarien pitäjät tekevät tärkeää työtä sekä Puerto de la Cruzissa että Playa de la Americasissa alueiden Suomi-siirtokuntien keskuksina – näin maahanmuuttajat ovat tehneet läpi historian – perustavat baareja ja hotelleja siirtokuntiin, jossa tavataan ja vaihdetaan kuulumisia omalla kielellä ja kulttuurilla.

  Erityisesti suosittelen Suomi-baareihin tutustumista niille, jotka harkitsevat talven ylitystä Teneriffalla – niistä saa hyviä vinkkejä ja uusia mielenkiintoisia tuttuja ja tarinoita, miten kukakin on päätynyt viettämään talvia Teneriffalla.

  Teneriffan ilmasto erityisesti Playa de la Americasin puolella on yksi maapallon parhaita läpi vuoden – Puerto de la Crizin talvehtiat kyllä tietää että usein on viileää ja sateista saaren pohjoiskattilassa talven aikana.

  Suurimmat suomalaissiirtokunnat ovat Espanjan Aurinkorannikolla, Floridassa ja Thaimaassa sekä Kanarian saarilla.

  Kaikissa näissä vierailun jälkeen minua miellyttää eniten Playa de la Americasin lähiseudut – huikea mesta ja Kippisbaari tekee erinomaista työtä suomalaissiirtokunnan hyväksi – mukavampi talvehtia ulkomailla jos siellä on jo siirtokunta kuin orpopiruna hämmästellä yksikseen – jokainen taplaa tyylillään.


 2. Marja Hietala. Tämä ”Kippis” basri ei suinkaan ole ainoa suomalaisen omistama baari Teneriffalta. Esim. saaren vihreällä puolella, Puerto de la Cruz’issa, löytyy neljä suomalaisbaaria.
  Käy pää tekemässä juttu niistä ja tutustu samalla Kanarian saarten upeimpaan alueeseen!!?


 3. Rantapallo. Tarkistakaa nyt ihmeessä mitä kirjoitatte. Onhan suomalaisia ravintoloita nyt ollut jo vuosia Puerto de la Cruzissa. Vaikka miten monta ?


 4. Teneriffan AINOA SUOMALAISBAARI ?

  Tarkoitat kai Playa de las Amerikaksen ainoa!


 5. Seuraava kommentti ei ole yrittäjille, jotka koittavat vain saada elantonsa. Mutta asiaan. Kuka suomalainen menee suomibariin juomaan suomalaista alkoholia ulkomaan lomallaan? (Taidan kyllä tietää, millainen kansamme edustus ryhmä tätä toimintaa tekee…)


 6. Americaksessakin on toinen suomibaari: Pipo! Ainakin oli vielä kun viimeks kävin Tenellä ?.


 7. Eipä ole Kippisbaarin pitäjällä paljon tietoa suomalaisbaareista


 8. Kuka pöllö tälläista kirjoittaa? Tulkoon Puerto de la Cruziin laskemaan suomalais baarien määrää.
  AINOA SUOMALAIS BAARI ???


 9. Kippis baari ei todella ole Teneriffan ainoa suomibaari. Puerto de la Cruzissakin on useampi !


 10. Ei ole Teneriffan ainoa suomibaari, Puerto de la cruzissa niitä on useampia, kannattaa faktat taristaa ennen julkaisua.


 11. Menkää lomalle lataamaan elämäänne woimaa

  – älkää menkö juomaa itseänne ”kuolemaan”
  Wiina on wiisasten Juoma !

  – viina ei juomalla lopu; mutta oma elämäsi voi loppua

  Kännissä hölmöilee Wiisaatkin !

  – siksi men lomalle ilman WIINA höyryisiä toimia; elä
  kuin ihmisen tulee toimia; lomalla rentoudu ihmisena
  selvinpäin !!


 12. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.