hero taustakuva

Risteillen Karibian kauniissa maisemissa

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Karibian risteilyt ovat lomamatkojen klassikko, joka saa lumoihinsa lukemattomia matkustajia joka vuosi.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Erityisen mieleenpainuvaksi risteilyloman Karibialla voi tehdä lähtemällä risteilemään Turussa rakennetulla Oasis of the Seas -risteilyaluksella.

Muuttuvat maisemat

Karibian risteilyissä löytyy valinnan varaa, sillä Karibialta löytyy monia erilaisia kohteita ja kaupunkeja sekä monia erilaisia tapoja viettää lomaa. Karibianmeressä kelluvat muiden muassa Jamaikan, Kuuban, Haitin, Dominikaanisen tasavallan, Barbadoksen, Bahaman sekä Antigua ja Barbudan saarivaltiot. Karibian risteilyllä pääsee nauttimaan monen keskenään erilaisen kohteen tunnelmasta.

Karibian risteily kuuluu myös suomalaisten matkanjärjestäjien matkaohjelmistoon. Olympia kaukomatkatoimistolta löytyy risteilyjä Karibian eri kolkkiin: matkata voi niin itäiselle Karibialle, läntiselle Karibialle kuin eteläiselle Karibialle, johon kuuluu myös visiitti New Yorkiin. Läntisen ja itäisen Karibian risteilyitä löytyy myös esimerkiksi Suomen Matkatoimiston valikoimista.

Itäisen Karibian kierroksen aikana matkustajat pääsevät näkemään esimerkiksi Yhdysvaltain Neitsytsaarten pääkaupungin Charlotte Amalien, St. Maartenin saaren hollantilainen pääkaupungin Philipsburgin sekä Bahamasaarten pääkaupungin Nassaun palmuineen ja hiekkarantoineen. Läntisen Karibian kierros puolestaan vie muun muassa kuuluisalle Labadeen rannalle Haitilla, svengaavalle Jamaikalle, sekä Cozumelin saarelle Meksikossa. Eteläisen Karibian ja New Yorkin kierroksella risteilyvieraiden eteen aukeaa ensin New Yorkin pilvenpiirtäjämaisemat, myöhemmin muun muassa Barbadoksen, Antiguan ja brittiläisten Neitsytsaarten paratiisisiluetteja.

Keidas aalloilla

Karibian risteilyt ovat suomalaiselta kannalta katsottuna erityisen kiinnostavia juuri nyt, ei pelkästään talven paukkupakkasien, vaan myös uuden risteilijän vuoksi. Läntisen ja itäisen Karibian kierroksilla Olympia kaukomatkatoimiston ja Suomen matkatoimiston aluksena toimii Suomessa valmistettu Oasis of the Seas, joka on kuin aalloilla keikkuva täysihoitola, kauppakeskus ja viihdekeidas.

Turun telakalla rakennetulta laivalta löytyy niin kävelykatuja ja kauppoja, kuin monipuolisia urheilumahdollisuuksia golf- ja surf-simulaattoreista jäähalliin ja nyrkkeilykehään, sekä paljon viihdykettä kasinosta suureen vesipuistoon. Moni lomanviettäjä joutuu hieraisemaan silmiään nähdessään esimerkiksi Rising Tide Barin, joka liikkuu avaruusaluksen tavoin ylös ja alas kolmen kannen välillä, tai törmätessään laivan kannella suuren amfiteatterin. Oasis of the Seas – alukseen eli merten keitaaseen mahtuu tietenkin myös paljon vehreyttä, muun muassa Central Park, keskuspuisto.

Eteläisen Karibian kierroksella Olympia kaukomatkatoimiston aluksena toimii upea Explorer of the Seas.

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Hyvin kapea Karibian risteilytarjonta, kun kuitenkin Karibain risteilyitä on tarjolla ainakin 15 eri varustamolla. Lähtösatamina useita eri puolilla Floridaa. Royal Caribbean uudet alukset ovat toki hienoja, mutta ei missään nimessä luksusta. Jos pitää matkustaa viiden tuhannen muun matkustajan samassa aluksessa ilman toivoa jonotuksesta niin siitä on luksus kaukana.


    • Hei Juhani.
      Olen tehnyt useamma risteilyn ns. luxuslaivoilla. Ei siellä tarvitse jonottaa vaikka matkustajia on tuhansia. Kymmeniin ravintoiloinin voi varata paikan tietyyn kellon aikaan. Ei se ole tallinnanlaivoilla -tyyliin tehty matka. Eikä laivoilla olla yleensä päivisin. Päivisin olla kohteissa ja illalla laivalla. Yöllä nukutaan ja laiva vaihtaa kohdetta. Tosin olet säästänyt vaarasta päästä niin joutuu varmaan kostaamaan karvaan todellisuuden.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.