Hyppää sisältöön

Risteillen Karibian kauniissa maisemissa

Rantapallo Päivitetty: 08.01.2013
Karibian risteilyt ovat lomamatkojen klassikko, joka saa lumoihinsa lukemattomia matkustajia joka vuosi.

Erityisen mieleenpainuvaksi risteilyloman Karibialla voi tehdä lähtemällä risteilemään Turussa rakennetulla Oasis of the Seas -risteilyaluksella.

Muuttuvat maisemat

Karibian risteilyissä löytyy valinnan varaa, sillä Karibialta löytyy monia erilaisia kohteita ja kaupunkeja sekä monia erilaisia tapoja viettää lomaa. Karibianmeressä kelluvat muiden muassa Jamaikan, Kuuban, Haitin, Dominikaanisen tasavallan, Barbadoksen, Bahaman sekä Antigua ja Barbudan saarivaltiot. Karibian risteilyllä pääsee nauttimaan monen keskenään erilaisen kohteen tunnelmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Karibian risteily kuuluu myös suomalaisten matkanjärjestäjien matkaohjelmistoon. Olympia kaukomatkatoimistolta löytyy risteilyjä Karibian eri kolkkiin: matkata voi niin itäiselle Karibialle, läntiselle Karibialle kuin eteläiselle Karibialle, johon kuuluu myös visiitti New Yorkiin. Läntisen ja itäisen Karibian risteilyitä löytyy myös esimerkiksi Suomen Matkatoimiston valikoimista.

Itäisen Karibian kierroksen aikana matkustajat pääsevät näkemään esimerkiksi Yhdysvaltain Neitsytsaarten pääkaupungin Charlotte Amalien, St. Maartenin saaren hollantilainen pääkaupungin Philipsburgin sekä Bahamasaarten pääkaupungin Nassaun palmuineen ja hiekkarantoineen. Läntisen Karibian kierros puolestaan vie muun muassa kuuluisalle Labadeen rannalle Haitilla, svengaavalle Jamaikalle, sekä Cozumelin saarelle Meksikossa. Eteläisen Karibian ja New Yorkin kierroksella risteilyvieraiden eteen aukeaa ensin New Yorkin pilvenpiirtäjämaisemat, myöhemmin muun muassa Barbadoksen, Antiguan ja brittiläisten Neitsytsaarten paratiisisiluetteja.

Keidas aalloilla

Karibian risteilyt ovat suomalaiselta kannalta katsottuna erityisen kiinnostavia juuri nyt, ei pelkästään talven paukkupakkasien, vaan myös uuden risteilijän vuoksi. Läntisen ja itäisen Karibian kierroksilla Olympia kaukomatkatoimiston ja Suomen matkatoimiston aluksena toimii Suomessa valmistettu Oasis of the Seas, joka on kuin aalloilla keikkuva täysihoitola, kauppakeskus ja viihdekeidas.

Turun telakalla rakennetulta laivalta löytyy niin kävelykatuja ja kauppoja, kuin monipuolisia urheilumahdollisuuksia golf- ja surf-simulaattoreista jäähalliin ja nyrkkeilykehään, sekä paljon viihdykettä kasinosta suureen vesipuistoon. Moni lomanviettäjä joutuu hieraisemaan silmiään nähdessään esimerkiksi Rising Tide Barin, joka liikkuu avaruusaluksen tavoin ylös ja alas kolmen kannen välillä, tai törmätessään laivan kannella suuren amfiteatterin. Oasis of the Seas – alukseen eli merten keitaaseen mahtuu tietenkin myös paljon vehreyttä, muun muassa Central Park, keskuspuisto.

Eteläisen Karibian kierroksella Olympia kaukomatkatoimiston aluksena toimii upea Explorer of the Seas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

The Edge, New York

Tältä näyttää läntisen pallonpuoliskon korkein näköalaterassi – älä jätä väliin New Yorkissa

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja