Kuva: Shutterstock
Algarin vesiputoukset

Näistä Espanjan vesiputouksista harva suomalainen on kuullut – helppo päiväretkikohde suosituista lomakaupungeista

Fonts d’Algar -vesiputousalueella on helppo vierailla Alicanten ja Benidormin lomakohteista käsin.

Vietä lomapäivä kauniiden vesiputouksien ympäröimänä

Espanja on monille suomalaisille tuttu lomakohde, mutta maasta löytyy silti vielä uusia paikkoja löydettäväksi. Oletko koskaan kuullut Fonts d’Algar -vesiputouksista?

Alicanten maakunnassa sijaitseva, vain noin 12 kilometrin pituinen Algar-joki muodostaa lähellä Callosa d’en Sarriàn pikkukaupunkia kauniin vesiputousalueen, josta on tullut suosittu vierailukohde sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Luonnonpuistossa, joka on julistettu suojelualueeksi, on lukuisia pieniä vesiputouksia, joihin pääsee tutustumaan joen vartta kulkevia kävelyreittejä pitkin. Reitillä on jonkun verran korkeuseroja, joten mukaan on syytä varata kunnolliset jalkineet.

Vesiputousten lisäksi alueella on myös luonnon muodostamia vesialtaita, joihin pääsee uimaan. Uintipaikkoja on alueella yhteensä seitsemän. Kannattaa kuitenkin huomioida, että putousten kirkkaan turkoosi vesi on melko viileää, sillä sen keskilämpötila on ympäri vuoden noin 18 astetta.

Algarin vesiputoukset ovat avoinna vierailijoille ympäri vuoden lukuun ottamatta joulua ja uuttavuotta. Kesän vilkkaimman lomakauden aikaan vesiputouksilla voi olla ruuhkaista, joten vierailu kannattaa ajoittaa mahdollisuuksien mukaan joko aamuun tai alkuiltaan. Sisäänpääsy puistoalueelle maksaa aikuisilta viisi euroa ja lapsilta kaksi euroa. Pienimmät lapset pääset sisään ilmaiseksi.

Algarin vesiputoukset ovat helppo päiväretkikohde Costa Blancan lomakohteista. Benidormista matka taittuu autolla vajaassa puolessa tunnissa, kun taas Alicantesta vesiputouksille ajaa noin tunnin. Lähellä puiston sisäänkäyntiä on useita maksullisia pysäköintipaikkoja, mutta noin 800 metrin päästä löytyy myös ilmainen parkkipaikka. Alueella on myös useita ravintoloita, mikäli nälkä yllättää, ja vesiputouksille voi ottaa mukaan myös omat eväät, joita saa syödä merkityllä piknik-alueella.

Katso kuvat Algarin vesiputouksista!

Käyttäjän @velovilla_ jakama julkaisu

Henkilön norspain (@norspain) jakama julkaisu

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Päivitetty: 11.7.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia