hero taustakuva

Helppoa rantalomailua Costa Bravalla – tutustu Lloret de Mariin

Flickr/Sin Amigos artikkelin kuva
Rantalomat
Tällainen on Costa Bravan rantakaupunki Lloret de Mar - tutustu rentoon lomakohteeseen, jossa juhlitaan ja nautitaan auringosta.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 24.09.2014
facebook   whatsapp

Katalonian rannoilla juhlitaan

Lloret de Mar tunnetaan tyypillisenä rantalomakohteena, jonne matkailijat tulevat rentoutumaan ja juhlimaan.

Vain noin 40 000 asukkaan pikkukaupunki koillisen Espanjan Kataloniassa vastaanottaa vuosittain huiman määrän turisteja. Kaupunki on erityisesti pohjoismaalaisten, brittien ja saksalaisten suosiossa.

Hotelleja kaupungissa on yli yhdeksänkymmentä ja myös neljä leirintäaluetta, joten vaihtoehtoja majoituksen suhteen löytyy runsaasti. Helpoimmin perille pääsee lentämällä joko Barcelonaan tai Gironaan.

Yökerhoja on parisenkymmentä ja ravintoloita noin 200 – tämä pikkukaupunki on täynnä matkailijoille suunnattuja palveluja, joten lomailu on helppoa ja kaikki tarvittava lähellä.

Näe ainakin nämä Lloret de Marissa

Varsinainen kulttuurikaupunki Lloret de Mar ei ole. Tänne päätyvät lähinnä sellaiset matkailijat, joille pääasioita ovat lämpimät rannat ja juhliminen. Muutamia näkemisen arvoisia kohteita Lloret de Maristakin toki löytyy, eikä naapurikaupunkeihinkaan ole pitkä matka jos pelkkä rantaelämä alkaa käydä tylsäksi.

Eräs kaupungin hienoimmista näköalapaikoista on Santa Clotilden puutarha, joka sijaitsee korkealla jyrkänteellä meren yllä.

Myös tuhat vuotta vanha Sant Joanin linnoitus on kipuamisen arvoinen. Se sijaitsee Lloret de Maria ja Fenalsia erottavalla kukkulalla.

Keskustassa vanhankaupungin sydämessä sijaitseva merenkulkumuseo perehdyttää seudun pitkiin rannikkoperinteisiin ja näyttävä Sant Romàn kirkko on yksi Lloret de Marin komeimmista rakennuksista. Kaupunkikierroksella kannattaa piipahtaa sisään ainakin pikaiselle vilkaisulle.

Gironaan ja Barcelonaan on lyhyt matka

Lloret de Marista käsin on helppo vierailla seudun suuremmissa kaupungeissa Gironassa ja Barcelonassa, joihin molempiin on alle tunnin ajomatka.

Autonvuokraus on Espanjassa erittäin edullista ja mikäli käytössäsi on vuokra-auto, kannattaa autoilla myös rannikkoa pitkin pohjoisempaa Costa Bravaa tutkimaan.

Lloret de Marista kohti Ranskan rajaa kulkiessa matkan varrelle jää lähes 200 erilaista rantaa. Joukossa on kaikkea hienoista hiekkarannoista jylhän röpelöisiin kallioihin.

Kuvat: Flickr / Sin Amigos

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.