Kuva: Flickr / jimg944
Forrest Gump -elokuva synnytti ravintolaketjun

Muistatko hittielokuvan Forrest Gump? Tämä ravintolaketju syntyi tarinan pohjalta

Bubba Gump -ravintolaketjun nimi antaa vihjeen siitä, mistä elokuvasta konsepti on peräisin.

Elokuvahahmon haaveista tuli totta

Muistatko vielä kohtauksen Forrest Gumpista, jossa Benjamin Buford “Bubba” Blue ja Forrest Gump suunnittelevat Vietnamissa avaavansa joku päivä oman kala- ja äyriäisravintolan? Vuoden 1994 hittielokuva on monille läpikotaisin tuttu, mutta tiesitkö, että tuo ravintola avattiin myös oikeassa elämässä?

Amerikkalainen teemaravintolaketju Bubba Gump Shrimp Company tarjoaa elokuvahahmon suunnitelmien mukaan katkarapuja kaikissa muodoissa sekä muita kala- ja äyriäisannoksia. Listalta löytyy myös perinteisiä Yhdysvaltojen etelävaltioiden ruokia.

Ravintoloissa ei voi välttyä elokuva-aiheiselta rekvisiitalta ja hittileffan kuuluisimmilta repliikeiltä. Ravintoloiden yhteydessä toimii myös myymälöitä, josta matkailijat voivat ostaa aiheeseen liittyvää tilpehööriä.

Bubba Gump -ketjuravintola Yhdysvalloissa
Flickr / United Themes
Bubba Gump -ketjun ravintolat ovat levinneet ympäri maailmaa.

Ensimmäinen Bubba Gump -ketjun ravintola perustettiin Kalifornian Montereyhin jo vuonna 1996. Monet matkailijat ovat saattaneet törmätä ravintolaan Yhdysvalloissa, sillä ketjulla on toimipisteitä ympäri maata – esimerkiksi priimapaikalla Santa Monican huvilaiturilla Los Angelesissa sekä Times Squarella New Yorkissa.

Bubba Gump on laajentanut toimintaansa myös Aasiaan, josta ravintoloita löytyy nykyään muun muassa Japanista, Hongkongista ja Indonesiasta. Ravintolan toimipisteitä on myös esimerkiksi Lontoossa ja Meksikon Cancunissa.

Lähde: Bubba Gump Shrimp Company
Kuva: Flickr / jimg944, Flickr / United Themes

Päivitetty: 20.9.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia