Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

11 ravintolavinkkiä Tampereelle – älä jätä näitä ravintoloita väliin

Shutterstock artikkelin kuva
Suomen matkailu
Tampere tarjoaa matkailijalle muutakin kuin mustaamakkaraa. Katso, mistä ravintoloista löytyvät Mansen parhaat ruokaelämykset!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 08.11.2022
facebook   whatsapp

Ravintola C

Tampereen rautatieaseman tuntumassa sijaitsevaa Ravintola C:tä ylistetään kaupungin parhaaksi fine dining -ravintolaksi. Kekseliäs ruokalista, hyvät viinit ja rauhallinen tunnelma houkuttelevat kävijöitä.

Ravintola C:n ruokalista on melko lyhyt, ja erikseen tilattavien annosten lisäksi saatavilla on myös valmiita kokonaisuuksia. Ruoan ja viinien yhteensovittaminen on Ravintola C:n valtteja, ja valoisan ravintolan kaikki yksityiskohdat annosten esillepanoa myöten on mietitty tarkoin.

Vaikka Ravintola C on pääasiassa illallisravintola, on siellä toisinaan tarjolla myös lounasta. Ravintolan raaka-aineet pyritään hankkimaan lähituottajilta aina, kun se on mahdollista.

Ravintola C
Rautatienkatu 20

Ravintola 4 vuodenaikaa

Tampereen kauppahallissa sijaitseva ranskalainen lounasravintola vie makumatkalle Ranskaan. Lounaan lisäksi ravintolassa tarjoillaan myös aamiaista.

Pienessä ravintolassa on rajatusti istumapaikkoja, mutta kauppahallin miljöö takaa tunnelmallisen lounashetken. Lounaalla voi nautiskella perinteisiä ranskalaisia annoksia, ja vuonna 2005 avautunut kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintola tuokin ranskalaisen brasserien keskelle Tamperetta.

Kauppahallin lisäksi ravintolalla on toimipiste myös Tampereen Pyynikillä.

Ravintola 4 vuodenaikaa
Hämeenkatu 19

Hook

Mustanmakkaran ohella kanansiivet ovat tamperelainen kansallisruoka, joka kuuluu ehdottomasti muuallekin kuin jääkiekkokatsomoihin. Tampereen parhaaksi siipipaikaksi äänestettiin vuonna 2019 Kehräsaaressa sijaitseva Hook.

Tunnelmallisella paikalla Laukontorin rannassa sijaitseva Hook on tarjoillut siipiä jo vuodesta 1997, ja se palvelee asiakkaita riippumatta siitä, kumpaa tamprelaisista jääkiekkojoukkueista he kannattavat. Siipiravintolassa ei kuitenkaan voi peli-iltoina välttyä jääkiekkokatsomon tunnelmalta: muun muassa jääkiekon SM-liigaa näytetään ravintolan televisionäytöltä.

Ravintola Hook
Kehräsaari 101

2H+K

Kahdesta eri puolesta, baarista ja ravintolasta, koostuva 2H+K eli Kaksio tarjoaa tamperelaisille niin mutkatonta pikaruokaa kuin klassikoitakin. Keittiön puolella voi nauttia perinteisistä herkuista kuten pippuripihvistä ja etanoista, kun taas baarissa vatsa täyttyy esimerkiksi hampurilaisilla ja hot dogeilla.

Kaksio-ravintolan etanat on tunnettu koko kaupungin parhaina, mutta ravintolan ruokalistalla on lisäksi muun muassa salaatteja, parilaleipiä ja pastaa.

Ruoan lisäksi tamperelaisia houkuttelee ravintolaan myös paikan kehuttu palvelu sekä mukava tunnelma.

2H+K
Aleksanterinkatu 33

Pizzeria Napoli

Mistä löytyvät Mansen parhaat pitsat? Paikalliset vievät vierailijan Tampereen omaan Napoliin: aivan rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva Pizzeria Napoli on niin suosittu, että sinne voi joutua jonottamaan.

Pizzeria Napolin listalta löytyy sata erilaista pitsaa, ja halutessaan pitsapohjansa saa gluteenittomana. Myös Napolin käyttämä juusto on laktoositonta. Halutessaan pitsan tilaaja saa tietää myös raaka-aineiden tuotantomenetelmät ja alkuperämaat, sillä tarkat tiedot löytyvät ravintolan kansiosta.

Pizzeria Napoli
Aleksanterinkatu 31

Ravintola Näsinneula

Tampereen tunnetuimpien maamerkkien joukkoon kuuluva Näsinneulan torni kätkee sisäänsä tasokkaan ravintolan, josta avautuu varmasti koko kaupungin paras näkymä. Ravintola Näsinneula on tunnettu myös herkullisesta ruoasta.

Ravintola hyödyntää kunkin vuodenajan parhaat raaka-aineet, ja se käyttää mahdollisuuksien mukaan annoksissaan myös lähiruokaa. Ruokalista vaihteleekin sesonkien mukaan. Tarjolla on valmiita erikoismenuja niin illalliselle kuin lounaallekin, mutta myös lyhyt ruokalista, josta annokset voi valita erikseen.

Ravintola Näsinneulasta avautuu näkymä sekä molemmille järville, Näsijärvelle ja Pyhäjärvelle, että kaupungin keskustaan. Ravintolan erikoisuus on pyörivä ravintolasali, joka kiertää maiseman 45 minuutissa.

Ravintola Näsinneula
Laiturikatu 1

Sushibar Umami

Sushia rakastavien kannattaa suunnata Tampereella kauppahallissa sijaitsevaan Sushibar Umamiin. Pienessä ravintolassa ruokaillaan suoraan sushibaarin tiskillä, joten istumapaikkoja on rajoitetusti. Suosittuna aikana onkin varauduttava jonottamaan.

Umamissa ei ole valmista ruokalistaa. Annokset valmistetaan sen mukaan, mitä raaka-aineita on kulloinkin saatavilla. Tarina kertoo, että riisin loppuessa sushiravintolan ruokalistaa voidaan jatkaa myös perunamuusisushilla. Valmistuksessa huomioidaan myös asiakkaan toiveet, ja saatavilla onkin esimerkiksi kasvissushia.

Tampereen parhaaksi sushiravintolaksi kehuttu Sushibar Umami on tunnettu myös hyvästä palvelusta.

Sushibar Umami
Hämeenkatu 19

Ravinteli Bertha

Tampereen ydinkeskustassa historiallisessa Rautatieläisten talossa sijaitseva Ravinteli Bertha on kaupunkilaisten rakastama ravintola, joka yllättää asiakkaat usein vaihtuvalla ruokalistalla. Rennosta ilmapiiristä tunnettu ravintola huomioi valikoimassaan sesongin sekä raaka-aineiden saatavuuden, ja ravintolan kokit pyrkivät hyödyntämään eri kaudet mahdollisimman monipuolisesti.

Rento bistro tarjoaa asiakkaille rehellistä ruokaa ja aitoja makuja. Annokset valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja lautasella maistuvat maut läheltä ja kaukaa.

Ravinteli Berthan veli on liharuokiin keskittynyt Ravinteli Huber.

Ravinteli Bertha
Rautatienkatu 13

Pispalan Pulteri

Pispalassa sijaitseva perinteikäs Pispalan Pulteri on perustettu jo vuonna 1968. Pulteri tarkoittaa tamperelaisittain isohkoa kivenmurikkaa, ja ravintola sijaitseekin vanhan kivisen maitokaupan tiloissa.

Ravintolan nimikkoannos on perinteikäs Superpihvi, joka valmistetaan porsaan sisäfileestä.

Tunnelmallisen lähiöravintolan ruokalistalla on useita hyvin perinteisiä annoksia, esimerkiksi pippuripihvi, lihapullat ja sipulipihvi, mutta Pispalan Pulterista saa myös salaatteja. Keittiö on avoinna aamupäivästä myöhäiseen iltaan.


Pispalan Pulteri
Pispalan Valtatie 23

Ravintola Zeytuun

Lähi-idän makuja rakastavan kannattaa piipahtaa Tampereelle vuonna 2015 avatussa Zeytuun-ravintolassa. Aivan keskustan tuntumassa sijaitsevan ravintolan edullinen hintataso yhdistettynä eksoottisiin makuihin houkuttelee asiakkaita, ja pieni ravintola täyttyykin erityisesti lounasaikaan nopeasti.

Zeytuunin moderni etninen keittiö tuo asiakkaiden eteen yksinkertaista mutta maukasta ruokaa. Sisustus henkii arabitunnelmaa, ja ruokalista koostuu mezeistä, salaateista sekä täytetyistä pitaleivistä.

Ravintola Zeytuun tarjoilee ainoastaan kasvisruokaa.

Zeytuun
Tuomiokirkonkatu 21

Cafe Pispala

Nimensä mukaisesti tunnelmallisessa Pispalan kaupunginosassa sijaitseva Cafe Pispala on sympaattinen kahvila-ravintola, joka tarjoaa asiakkailleen arkisin lounasta ja illallista sekä viikonloppuisin brunssia. Cafe Pispala on osa Ohana Ravintoloita, johon kuuluu yhteensä kolme ravintolaa.

Cafe Pispalan ruoka on kansainvälistä, ja paikka tarjoaakin asiakkaille makumatkan koko maailman ympäri. Viikoittain vaihteleva teema vie aina uusien kokeilevien makujen äärelle.

Ravintolapäivästä vuonna 2014 liikkeelle lähtenyt ravintola kerää kehuja erityisesti persoonallisesta ja erikoisesta miljööstään.

Cafe Pispala
Pispankatu 30

>> Lue lisää vinkkejä Tampereelle matkaoppaasta!

Teksti: Inka Khanji ja Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (19) Jätä kommentti

 1. EFLATUN on paras lounaspaikka Tampereella. Tässä listassa vain mainuttu kalliit paikat 🤐


 2. Napoli on kyllä kaukana parhaasta pizzeriasta, se on kummallinen reliikki ja varsinainen napolilaisen pizzan irvikuva. Lucasta, Il Postosta ja Sitkosta saa oikeasti tasokasta pizzaa (kahdesta ensimmäisestä napolilaistyyppistä ja viimeisestä hieman omanlaistaan).


 3. Puutarhakadulla on lounas ravintola Eflatun. Mielestäni paras paikka. Edullinen hinta ja monipuolinen seisovapöytä 👍


 4. AIKA MONTA HUIPPUPAIKKAA OLETTE JÄTTÄNEET POIS LISTALTA, minä paljon ravintolapalveluita (tuokailu) käyttävänä laittaisin Tampereen listan seuraavasti:
  1. SALUD, Suomen paras espanjalainen ravintola
  2. ANTIKA, Suomen paras kreikkalainen ravintola
  3. COUSSICCA, Tampereen paras ruokaravintola
  4. NÄSINNEULA, upeat näköalat, hyvä ruoka
  5. PISPALAN PULTERI, korttelikapakka, konstailematon ruoka
  6. PLEVNA, hyvä saksalaistyylinen ruokapaikka
  8. RAVINTOLA C, fine diningpaikkojen ykkönen Treeella
  9. RAVINTOLA BERTHA, fine dining ravintola
  10. TILLIKKA, konstailematonta ruokaa kaikille
  11. HUBER, kokemus tämäkin, omat puu-uunit jne


 5. 2h+kn omistajat on usein kännissä omassa ravintolassaan ja avoimesti rasisteja/sovinisteja, mutta kukaan ei tunnu kehtaavan sanoa mitään, kun miehillä niin kivat suhteet paikallisessa liike-elämässä. Ruoka on hyvää jne. mutta jos et haluat tukea rasistien yritystä, niin käy jossain muualla.


  • Kiitos vinkistä, 2h+k vakuutti, kun vein Tampereelle avatun uuden toimipisteen henkilökuntani sinne postauksesi ansiosta. Päätin, että yritykseni tukee jatkossakin tätä ravintolaa.


 6. On niin suomalai omaperäistä ettei voida hinnoist laittaa mitään vertailua Esim.espanjan ravintoloita esitellessä on näkyvissä kyseisen raventelin hintataso


 7. Syntyperäisenä tamperelaisena lisäisin listaan ehdottomasti Nanda Devin, ihanan tunnelmallisen intialaisen ravintolan, jonka suuri fani olen ollut jo kohta 12 vuotta. Valikoimasta löytyy ihania (erittäin tulisiakin) kana-, lammas- ja kasvisvaihtoehtoja, naan-leipää unohtamatta! Välillä joutuu jonottamaan, mutta pikku jonottaminen on kyllä ehdottomasti makunautinnon arvoista :)


 8. Tampereen pahaimmisto ei suinkaan. Nämä edellämainitut testattu. Parasta on seuraavat esim.
  Pubit: Tuulensuu, Kahdet kasvot, Plevna
  Etninen: Borneo, Nanda Devi, Coussicca
  Pizza: Pizzeria Lucas
  Burgeri: Public House Huurre
  “Paremmat paikat”:Tiiliholvi, Astor


  • Niin no, ihan ok paikkoja nämäkin, mutta tiukassa vertailussa osa ei millään kuulu “parhaat ruokaelämykset” listalle. Kahdet kasvot ei ruualla loista, lähinnä mikrotettua pikaruokaa, vaikka muuten onkin mukava paikka ja sahtiakin aina saatavilla. Huurretta parempia burgereita saa monestakin paikasta. Tiiliholvissa ruoka ei valitettavasti yllä tunnelman ja tarjoilun tasolle. Lopuista onkin jo vaikea keksiä pahaa sanottavaa.


  • Plevnan ruoka on tylsää mättöä, jossa määrä korvaa laadun. Tuulensuu ehkä vähän paremmin pärjää, mutta ei sinnekään ruoan takia kannata mennä, vaan olutvalikoiman.


 9. PIrkanmaan paras ravintola on ehdottomasti Ravintola Aryana. Ihana itämainen tunnelma, iso kesäterassi istutuksineen ja ennen kaikkea ainutlaatuinen afganistanilainen ruoka miedosta tuliseen
  Lounaalla myös ihan perussuomiruokaa. Myös loisto Isäntäpari ja ystävällinen henkilökunta saavat palaamaan aina uudelleen.


 10. Henriks, ihania ruokakokemuksia on !


 11. Edellä mainitussa ravintola arvostelu linkistä puuttui Tampereen PARAS ravintola. Nimittäin ravintola Heinätori. Jopa presidentti Niinistö ja Jenni Haukio lounastivat siellä kehuen ruokaa, palvelua, mutta ennenkaikkea TUNNELMAA. Hyvin menestynyt , iso kanta asiakaspiiri, vertaansa vailla.


 12. Todellakin näitä ainakin suosittelen minäkin: Ravintola C, Bertha, 4 Vuodenaikaa, Ravintola Näsinneula… todella hyvää ruokaa ja mahtavia elämyksiä.
  Suosittelen lämpimästi… nauttikaa!


 13. superpihvi on aina ennen ollut härän sisäfilettä, eri painot eli 100gr 150gr sekä 200gr


 14. Useimpiin noista paikoista ei kovin nälkäisenä kannata mennä. Ruoka on kyllä hyvää, mutta annokset ovat pieniä ja ruuan saaminen voi kestää pitkälti toista tuntia.


 15. Suosittelen Nile Kebabia Tammelantorilla, ei ehkä juuri sellainen paikka kun tässä kyseltiin, mutta ruoka on niin hyvää että olen varma että tykkäät !


 16. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.