Hyppää sisältöön

Ravintolavinkit Tampereelle – 26 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

  • Maria Hietala
  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Maria Hietala, Inka Khanji, Elina Venttola Päivitetty: 15.02.2024
Tampere tarjoaa matkailijalle muutakin kuin mustaamakkaraa. Listasimme 26 mielenkiintoista ravintolaa erilaisille syöjille satunnaisessa järjestyksessä.

Ravintola Pons

Tampereen kattojen ylle avautuva tyylikäs Ravintola Pons sijaitsee keskeisellä paikalla Hämeenkadulla, ja sieltä avautuu upea näkymä Tammerkoskelle ja sitä ylittävälle sillalle. Ikoninen Tampere-maisema punatiilisine tehdasrakennuksineen on parasta lounasseuraa, mutta Ponsissa viihtyy myös pitkälle iltaan.

Lounasaikaan tarjolla on mutkatonta yhden ruokalajin lounasta sekä kolmen ruokalajin business lounasta, illallisella voi nautiskella pitkän kaavan mukaan. Ravintolan illallislista on monipuolinen kattaus lihaa, mutta joukossa on myös pari kala- ja kasvisvaihtoehtoa. Saatavana on myös kolmenlaista kolmen ruokalajin maistelumenua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiRavintola Pons, Tampere
Kaunis esillepano ja herkulliset maut kruunaavat Tampereen parhaissa maisemissa nautitun aterian Ponsissa.

Ravintolan viinivalikoima on vakuuttava, ja loungen baarista voi tilata myös pelkästään cocktaileja tai mocktaileja ja nauttia niitä maiseman äärellä.

Ponsin tunnelma on rento, ja ruokailemaan voi lähteä sen kummemmin kursailematta. Keittiö on avoinna arkisin kello 22 ja viikonloppuisin kello 23 asti, joten illallista voi nauttia myöhään.

Ravintola Pons
Hämeenkatu 13

Boulangerie Marco

Täpötäysi ravintola, missä vapaalle istumapaikalle istutaan vaikka tuntemattomien kanssa samaan pöytään. Ei kuulosta perisuomalaiselta – eikä edes perin tamperelaiselta – mutta kuvastaa Tullintorilla sijaitsevaa Boulangeria Marco -leipomoa täydellisesti.

Boulangerie Marco on juurikin leipomo, mutta tarjoilee myös pasta- ja leipäannoksia sekä salaatteja lounasaikaan tiistaista lauantaisin. Lounaslista on mukavan pitkä ja monipuolinen, ja se vaihtelee muutaman viikon välein.

Inka KhanjiBoulangerie Marco, Tampere
Marcon annokset maistuvat mainioilta myös ventovieraiden vieressä istuessa.

Keväällä 2023 avattu leipomo sai paikkansa alueella työskentelevien lounassuosikkina nopeasti, ja sittemmin sana on kiirinyt. Nyt ravintolaan ulkopuolelle ulottuva jono ei ole lounasaikaan ihme, ja henkilökunta pitää huolen, että se etenee nopeasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lounaan lisäksi Boulangerie Marcosta kannattaa napata mukaan kaupungin parhaat (ja tuoreimmat) croissantit tai hapanjuureen leivotut herkulliset leivät.

Boulangerie Marco
Tullikatu 6

Bistro C

Tampereen rautatieaseman tuntumassa sijaitsevaa Ravintola C:tä pidettiin yhtenä Tampereen parhaista fine dining -ravintoloista – kunnes se sulki ovensa loppuvuodesta 2022.

Tilalla avasi keväällä 2023 Bistro C, jota kuvaillaan astetta rennommaksi versioksi edeltäjästään. Kotimaisuus ja lähiruoka ovat myös Bistro C:lle tärkeitä arvoja. Vanha leivänjuuri jäi seuraajalle perintönä, jota hyödynnetään edelleen päivittäin.

Bistro C:n ruokalista elää jatkuvasti. Ravintola ilmoittaa sosiaalisessa mediassa ajantasaisesta menusta.

Lauantaisin ja sunnuntaisin Bistro C:ssä voi nauttia vohvelibrunssia noin 32 euron hintaan. 

Bistro C
Rautatienkatu 20

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintola 4 vuodenaikaa

Tampereen kauppahallissa sijaitseva Ravintola 4 vuodenaikaa vie makumatkalle Ranskaan.

Lounaan lisäksi ravintolassa tarjoillaan myös aamiaista. Eggs Benedict ja tuoreet croissantit ovat muutamia klassikoita, joilla aloittaa päivä.

Pienessä ravintolassa on rajatusti istumapaikkoja, mutta kauppahallin miljöö takaa tunnelmallisen lounashetken. Jo vuodesta 2005 lähtien toimineessa ravintolassa voi kokeilla perinteisiä annoksia kuten ranskalaista kalakeittoa tai tartarpihviä. Päivän menun voi tarkastaa ravintolan verkkosivuilta.

Kauppahallin lisäksi ravintolalla on toimipiste myös Tampereen Pyynikillä. 4 vuodenaikaa on valittu monena vuonna kaupungin parhaaksi lounasravintolaksi.

Ravintola 4 vuodenaikaa
Hämeenkatu 19

Apaja

Apaja on intiimi ja tunnelmallinen ravintola Juhannuskylän alueella sijaitsevalla sisäpihalla Tampereen keskustassa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2022 avattu bistro kunnostettiin erillisrakennukseen, jonka kerrotaan aiemmin toimineen muun muassa talonmiehen asuntona, pesutupana ja käymälänä. 

Ravintolassa tarjoillaan usein vaihtuva maistelumenu, joka kannattaa tarkastaa verkkosivuilta ennen omaa vierailua. Kaikki menut ovat saatavilla erityisruokavalioihin soveltuvina ja niihin voi halutessaan yhdistää myös viinipaketin. 

Apaja on avoinna keskiviikosta lauantaihin, ja sinne voi tulla myös koiran kanssa. Pieneen bistroon kannattaa tehdä pöytävaraus ajoissa.

Apaja 
Huhtimäenkatu 3 C

Kajo

Kajo on Tampereen sydämessä sijaitseva vastuullisuuteen panostava ravintola, jossa teemana ovat luonnonläheiset maut ja lähellä tuotetut raaka-aineet. Suomen 50 parhaan ravintolan listalla Kajo oli vuonna 2023 parhaaksi rankattu tamperelaisravintola.

Tarjolla on kymmenen ruokalajin maistelumenu, keskiviikkoisin ja torstaisin myös lyhyempi kuuden ruokalajin menu. Koska annoksissa kunnioitetaan kauden raaka-aineita, vaihtelee menu sesongin mukaan. Kulloinkin voimassa olevaan ruokalistaan voi tutustua ravintolan verkkosivuilla. 

Ravintolassa on aina saatavilla myös täysi maistelumenu kasvissyöjille. Etukäteen tilattuna se on mahdollista saada myös vegaanisena. 

Juomavalikoimassa on sekä alkoholipitoisia että alkoholittomia vaihtoehtoja pientuottajilta.

Kajo
Rautatienkatu 12

2H+K

Kahdesta eri puolesta, baarista ja ravintolasta, koostuva 2H+K eli Kaksio tarjoaa tamperelaisille niin mutkatonta pikaruokaa kuin klassikoitakin. “Herkullista ruokaa ilman sen kummempia kommervenkkejä”, ravintola kuvailee.

Keittiön puolella voi nauttia perinteisistä herkuista kuten pippuripihvistä ja etanoista, kun taas baarissa vatsa täyttyy esimerkiksi hampurilaisilla ja hot dogeilla.

Kaksio-ravintolan etanat on tunnettu koko kaupungin parhaina, mutta ravintolan ruokalistalla on lisäksi muun muassa salaatteja, parilaleipiä ja pastaa.

Ruoan lisäksi tamperelaisia houkuttelee ravintolaan myös paikan kehuttu palvelu sekä mukava tunnelma. Baarin puolella voi seurata isolta näytöltä urheilua erityisesti arvokisojen ja tärkeiden pelien aikaan.

2H+K
Aleksanterinkatu 33

Siipiweikot

Mustanmakkaran ohella kanansiivet ovat tamperelainen kansallisruoka, joka kuuluu kaupungissa muuallekin kuin jääkiekkokatsomoihin. Tampereella jos jossain siipiravintolassa vierailua voi pitää paikalliskulttuuriin tutustumisena.

Viimeisten parin vuoden aikana Tampereen parhaaksi siipipaikaksi on äänestetty pitkän linjan siipiravintola Siipiweikot, jolla on muutamia eri toimipisteitä Tampereella ja lähialueilla. 

Siipiweikot on tarjoillut siipiä pirkanmaalaisille jo vuodesta 1993 saakka. Nimi on monille suomalaisille tuttu myös ympäri maata ruokakaupoissa myytävistä kastikkeista. Ravintolan oman oluen nimi on luonnollisesti Siipilager.

Siipiweikot
Aleksanterinkatu 26

Pizzeria Napoli

Mistä löytyvät Mansen parhaat pitsat? Paikalliset vievät vierailijan Tampereen omaan Napoliin: aivan rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva Pizzeria Napoli on niin suosittu, että sinne voi joutua jonottamaan.

Pizzeria Napolin listalta löytyy sata erilaista pitsaa, ja halutessaan pohjan saa gluteenittomana. Myös Napolin käyttämä juusto on laktoositonta.

Asiakas saa tietää myös raaka-aineiden tuotantomenetelmät ja alkuperämaat, sillä tarkat tiedot löytyvät ravintolan kansiosta.

Pizzeria Napoli
Aleksanterinkatu 31

Ravintola Näsinneula

Tampereen tunnetuimpien maamerkkien joukkoon kuuluva Näsinneulan torni kätkee sisäänsä tasokkaan ravintolan, josta avautuu koko kaupungin paras näkymä. Ravintola Näsinneula on tunnettu myös herkullisesta ruoasta.

Ravintola hyödyntää kunkin vuodenajan parhaat raaka-aineet, ja se käyttää mahdollisuuksien mukaan annoksissaan myös lähiruokaa. Ruokalista vaihteleekin sesonkien mukaan. Tarjolla on valmiita erikoismenuja niin illalliselle kuin lounaallekin, mutta myös lyhyt ruokalista, josta annokset voi valita erikseen.

Ravintola Näsinneulasta avautuu näkymä sekä molemmille järville, Näsijärvelle ja Pyhäjärvelle, että kaupungin keskustaan. Ravintolan erikoisuus on pyörivä ravintolasali, joka kiertää maiseman 45 minuutissa.

Ravintola Näsinneula
Laiturikatu 1

Sushibar Umami

Sushia rakastavien kannattaa suunnata Tampereella kauppahallissa sijaitsevaan Sushibar Umamiin. Pienessä ravintolassa ruokaillaan suoraan sushibaarin tiskillä, joten istumapaikkoja on rajoitetusti. Suosittuna aikana onkin varauduttava jonottamaan.

Umamissa ei ole valmista ruokalistaa. Annokset valmistetaan sen mukaan, mitä raaka-aineita on kulloinkin saatavilla. Tarina kertoo, että riisin loppuessa sushiravintolan ruokalistaa voidaan jatkaa myös perunamuusisushilla. Valmistuksessa huomioidaan myös asiakkaan toiveet, ja saatavilla onkin esimerkiksi kasvissushia.

Tampereen parhaaksi sushiravintolaksi kehuttu Sushibar Umami on tunnettu myös hyvästä palvelusta.

Sushibar Umami
Hämeenkatu 19

Ravinteli Bertha

Tampereen ydinkeskustassa historiallisessa Rautatieläisten talossa sijaitseva Ravinteli Bertha on kaupunkilaisten rakastama ravintola, joka yllättää asiakkaat usein vaihtuvalla ruokalistalla.

Rennosta ilmapiiristä tunnettu ravintola huomioi valikoimassaan sesongin sekä raaka-aineiden saatavuuden, ja ravintolan kokit pyrkivät hyödyntämään eri kaudet mahdollisimman monipuolisesti.

Bistro tarjoaa asiakkaille rehellistä ruokaa ja aitoja makuja. Annokset valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja lautasella maistuvat maut läheltä ja kaukaa.

Bertha on valittu Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon vuonna 2023.

Ravinteli Bertha
Rautatienkatu 13

Lillan Hotel & Kök

Noin 1,5 kilometrin päässä Tampereen keskustasta löytyy tunnelmallinen putiikkihotelli Lillan, jonne kannattaa poiketa myös ihan vain syömään. 

Hotelli ravintoloineen toimii vanhassa puutalossa, jossa oli 1920-luvulla palvelijattarien vanhainkoti. Viinikan puutarhakaupunginosassa pirkanmaalaisetkin voivat tuntea olevansa minilomalla. Ravintola palvelee aamiaisella, arkilounaalla ja illallisella. Lisäksi Lillanin köökissä tarjoillaan myös brunssia.

Inka KhanjiLillan Hotel Kök, Tampere
Tunnelmallinen ravintolasali henkii samaa tunnelmaa kuin muutkin Lillanin tilat.

Ravintolan tunnelma on kodikas ja rento, minkä lisäksi kaunis miljöö saa viihtymään erinomaisesti. Tunnelmallinen Viinikka on Lillanissa parhaimmillaan kaikkina vuodenaikoina.

Lillan Hotel & Kök
Kurjentaival 35

Hoax

Vegaaniseksi roskaruoaksi tarjoilujaan kuvaileva Hoax on rehellinen mättöravintola, jonka kaikki hauskat annokset sopivat vegaaneille – puhumattakaan niistä, jotka suhtautuvat vegaaniseen ruokavalioon epäluuloisesti.  

Ruokalistan hittejä ovat muun muassa kukkakaalifritterit, friteerattua kanaa muistuttavat vegaaniset annokset sekä erilaiset kasviperäiset hampurilaiset. 

Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla Asematunnelin Bonker Moodcourtissa rautatieaseman yhteydessä. Siellä on helppo vierailla esimerkiksi jos saapuu junalla Tampereelle. 

Hampurilaisten hinnat liikkuvat noin 11–15 euron välillä. Opiskelijat saavat Hoaxissa alennusta. 

Hoax
Ratapihankatu 39

Ravintola Zeytuun

Lähi-idän makuja rakastavan kannattaa piipahtaa Tampereelle vuonna 2015 avatussa libanonilaisessa Zeytuun-ravintolassa, jolla on nykyään kaksi toimipistettä keskeisillä paikoilla.

Ravintolan edullinen hintataso yhdistettynä eksoottisiin makuihin houkuttelee asiakkaita, ja pieni ravintola täyttyykin erityisesti lounasaikaan nopeasti.

Zeytuunin moderni etninen keittiö tuo asiakkaiden eteen yksinkertaista mutta maukasta ruokaa. Sisustus henkii arabitunnelmaa, ja ruokalista koostuu mezeistä, salaateista sekä täytetyistä pitaleivistä.

Ravintola Zeytuun tarjoilee ainoastaan kasvisruokaa.

Zeytuun
Tuomiokirkonkatu 21

Kuninkaankatu 17

Cafe Pispala

Nimensä mukaisesti tunnelmallisessa Pispalan kaupunginosassa sijaitseva Cafe Pispala on sympaattinen kahvila-ravintola, joka tarjoaa asiakkailleen arkisin lounasta ja illallista sekä viikonloppuisin brunssia.

Cafe Pispalan ruoka on kansainvälistä, ja paikka tarjoaakin asiakkaille makumatkan koko maailman ympäri. Viikoittain vaihteleva teema vie aina uusien kokeilevien makujen äärelle.

Ravintolapäivästä vuonna 2014 liikkeelle lähtenyt ravintola kerää kehuja erityisesti persoonallisesta ja erikoisesta miljööstään.

Cafe Pispala on osa Ohana Ravintoloita, johon kuuluu yhteensä kolme ravintolaa.

Cafe Pispala
Pispankatu 30

Borneo

Suomesta löytyy paljon thaimaalaisia ravintoloita, mutta oletko jo kokeillut malesialaista ruokaa? Tampereella malesialainen ravintola Borneo on jo vuodesta 2010 toiminut klassikko. 

Äidin ja tyttären perustamassa ravintolassa tarjoillaan malesialaista kotiruokaa. Jos et tunne malesialaisia makuja, pääsee alkuun esimerkiksi tilaamalla useita pieniä annoksia sisältävän lajitelman. 

Borneo tunnetaan myös viikonloppubrunssistaan, jossa on leipien ja croissantien tapaisten aamiaisruokien lisäksi tarjolla Kaakkois-Aasian makuja salaateista lämpimiin ruokiin sekä makeita herkkuja. Brunssin hinta on noin 30 euroa.  

Tampereen keskustassa sijaitsevasta ravintolasta on helppo hakea myös take away -annoksia mukaan.

Borneo
Itsenäisyydenkatu 15

Muusa

Sekä paikalliset että matkailijat ovat ihastuneet Tampereen Olympiakorttelissa toimivaan Muusaan, jonka leikkisät ja värikkäät annokset ovat myös kauniita. 

Rentoon seurusteluun sopivan ravintolan pääruokien hinnat liikkuvat 20–30 euron välillä. Ruokalistalta löytyy myös erinomaisia vegaaniannoksia. Muusaan voi tulla matalalla kynnyksellä vaikka nauttimaan lasillisen ja napostelemaan jotain pientä. Osa annoksista sopii hyvin jaettavaksi seurueen kesken.

Muusassa on hanassa parikymmentä erilaista juomaa. Kesällä ravintolan antimia voi nauttia myös Puutarha-kattoterassilla.

Sunnuntaisin Muusassa katetaan yksi Tampereen suosituimmista brunsseista, jossa on välillä jokin erityinen teema.

Muusa
Satakunnankatu 10

Periscope

Vuonna 2018 avattu Periscope on Tampereen uudempia maamerkkejä Ratinan kauppakeskuksen huipulla. Seitsemännen kerroksen kattoterassilta näkyvät Tampereen katot, Ratinan stadion ja kaupungin tunnetuin näköalapaikka Näsinneula. 

Maisemaravintola toimii rakennuksen kuudennessa kerroksessa. Ruokalistalla on makuja maailmalta skagenista simpukoihin, gyozoihin ja aasialaistyylisiin ribseihin.   

Periscopeen voi tulla yhtä hyvin pelkästään lasilliselle kuin illastamaan tai lounaalle. Ravintolan yhteydessä on myös vuokrattavia kabinetteja ja saunatiloja. 

Periscope
Vuolteenkatu 1

Tbilisi

Vuonna 2022 Tampereen keskustaan avattu georgialainen ravintola Tbilisi on kerännyt paikallisilta runsaasti kehuja herkullisesta ruoasta ja ystävällisestä palvelusta.

Ruokalistalla on hyvin vaihtoehtoja seka- ja kasvissyöjille, ja annokset ovat reilun kokoisia. Pääruokien hinnat liikkuvat 20–40 euron välillä. 

À la carte -annosten lisäksi ravintolassa voi valita myös kahdelle henkilölle jaettavaksi tarkoitetun lajitelman, jossa pääsee testaamaan erilaisia annoksia georgialaisesta keittiöstä.

Tbilisissä on rento ja mutkaton tunnelma. Lounasta ravintolassa saa viikonloppuisin, muina päivinä se aukeaa illallisasiakkaita varten.

Tbilisi
Kuninkaankatu 15

Ohana Grille

Useana vuonna Tampereen parhaaksi burgeriksi valittu hampurilainen löytyy Kauppahallista. Ohana Grillessä periaatteena on tehdä mahdollisimman paljon itse alusta loppuun ja suosia läheltä tulevia raaka-aineita. 

Listalta löytyy muutama vaihtoehto klassisesta hampurilaisesta kanapurilaiseen ja vegaaniseen burgeriin. Myös lapsille löytyy oma miniburger. Hampurilaissämpylät leivotaan yrittäjien omassa Ohana Lei\’Pomossa. 

Ravintolan eksoottinen nimi on havaijinkielinen sana, joka tarkoittaa perhettä. Yrityksen perustajat ovatkin suomalais-amerikkalaisia. 

Ohana Grille
Hämeenkatu 19 (Kauppahalli)

Tampella

Tampereen mielenkiintoisin osa on monen mielestä tehdasmiljöö Tammerkosken rannalla. Näissä maisemissa ruokailemaan pääsee esimerkiksi ravintola Tampellassa.

Tampellan ruokalista on perinteinen pippuripihveineen ja klassisine kala-annoksineen, kasvisvaihtoehtoja unohtamatta. Pääruokien hinnat liikkuvat 20–40 euron välillä. Lapsille voi tilata tavallisista annoksista pienempiä versioita puoleen hintaan.

Tampella on hyvä valinta, jos haluat taattua laatua ilman turhaa kikkailua – se sopii esimerkiksi perheillalliselle, jossa kaiken ikäiset löytävät listalta mieleisiä vaihtoehtoja.

Ravintola on avoinna päivittäin sekä lounaalle että illalliselle. Lounaslistalla on sekä vaihtuvia annoksia että pysyviä klassikoita. Lounas Tampellassa maksaa noin 12 euroa.

Tampella
Kelloportinkatu 1

Pispalan Pulteri

Pispalassa sijaitseva perinteikäs Pispalan Pulteri on perustettu jo vuonna 1968. Pulteri tarkoittaa tamperelaisittain isohkoa kivenmurikkaa, ja ravintola sijaitseekin vanhan kivisen maitokaupan tiloissa.

Ravintolan nimikkoannos on tuhti Superpihvi, joka valmistetaan porsaan sisäfileestä. Kylkeen voi valita vaikka perunamuusia tai kermaperunoita. Tänne kannattaa saapua nälkäisenä.

Tunnelmallisen lähiöravintolan ruokalistalla on useita hyvin perinteisiä annoksia kuten lihapullat, lohikeitto ja sipulipihvi, mutta Pispalan Pulterista saa myös salaatteja.

Keittiö on avoinna aamupäivästä myöhäiseen iltaan.

Pispalan Pulteri
Pispalan Valtatie 23

Sitko

Monen tamperelaisen mielestä kaupungin paras pizza löytyy Sitkosta, joka avattiin vuonna 2014.  

Tampereen keskustassa toimivassa pizzeriassa panostetaan hapanjuuripohjaan ja huolella valittuihin täytteisiin, joissa suositaan paikallisten tuottajien raaka-aineita. 

Pizzalistalla on 14 vaihtoehtoa, ja vaihtoehtojen joukossa on useita kasvisvaihtoehtoja kuin valkoinenkin pizza. Industriaaliseen tyyliin sisustettu ravintola sopii matalan kynnyksen illalliselle tai lounaalle. 

Sitko
Näsilinnankatu 22

Dining 26 by Arto Rastas

Ravintoloitsija Arto Rastas on Tampereella tunnettu nimi: huippukokki pyörittää Periscopen lisäksi omaa nimeään kantavaa fine dining -ravintolaa.

Dining 26 tarjoaa Välimeren makuja Lähi-idän vaikutteilla. Asiakkaat voivat tilata maistelumenun tai valita listalta yksittäisiä annoksia. Maistelumenujen hinnat liikkuvat 68–85 euron välillä ja sopivat vaikka merkkipäiviin tai muihin juhlahetkiin.

50-paikkainen ravintola on avoinna ainoastaan torstaista lauantaina. Muina aikoina on mahdollista sopia ruokailuja ryhmille.

Dining 26 by Arto Rastas
Aleksanterinkatu 26

Ravinteli Huber

Ravinteli Huber on liharavintoloiden kestosuosikki Tampereen keskustassa. Se on toiminut vuodesta 2012 lähtien.  

Huberissa kotimaiset dry aged -kaapeissa mureutetut lihat valmistetaan puuhiiligrillissä. Pihvien lisäksi tarjolla on muun muassa hampurilaista ja makkaraa. 

Kasvissyöjille ruokalista ei tarjoa monia vaihtoehtoja, mutta myös kasvisannoksissa hyödynnetään Huberin tavaramerkkinä tunnettua puuhiiligrilliä. Ravintola on avoinna keskiviikosta lauantaihin. 

Ravinteli Huber
Aleksis Kiven katu 13

Lue myös: Missä syödä Helsingissä? 50 ravintolavinkkiä lounaalle ja illalliselle

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tampere, Suomi

Lue vinkit onnistuneeseen lomaan Tampereella – 25 parasta nähtävyyttä

Vaasan parhaat ravintolat

Mihin syömään Vaasassa? 15 ravintolavinkkiä erilaisiin tilanteisiin

Ravintola Palace

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2024 – mukana kaksi uutta ravintolaa

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja