Hyppää sisältöön

11 ravintolavinkkiä Tampereelle – älä jätä näitä ravintoloita väliin

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.11.2022
Tampere tarjoaa matkailijalle muutakin kuin mustaamakkaraa. Katso, mistä ravintoloista löytyvät Mansen parhaat ruokaelämykset!

Ravintola C

Tampereen rautatieaseman tuntumassa sijaitsevaa Ravintola C:tä ylistetään kaupungin parhaaksi fine dining -ravintolaksi. Kekseliäs ruokalista, hyvät viinit ja rauhallinen tunnelma houkuttelevat kävijöitä.

Ravintola C:n ruokalista on melko lyhyt, ja erikseen tilattavien annosten lisäksi saatavilla on myös valmiita kokonaisuuksia. Ruoan ja viinien yhteensovittaminen on Ravintola C:n valtteja, ja valoisan ravintolan kaikki yksityiskohdat annosten esillepanoa myöten on mietitty tarkoin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Ravintola C on pääasiassa illallisravintola, on siellä toisinaan tarjolla myös lounasta. Ravintolan raaka-aineet pyritään hankkimaan lähituottajilta aina, kun se on mahdollista.

Ravintola C
Rautatienkatu 20

Ravintola 4 vuodenaikaa

Tampereen kauppahallissa sijaitseva ranskalainen lounasravintola vie makumatkalle Ranskaan. Lounaan lisäksi ravintolassa tarjoillaan myös aamiaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienessä ravintolassa on rajatusti istumapaikkoja, mutta kauppahallin miljöö takaa tunnelmallisen lounashetken. Lounaalla voi nautiskella perinteisiä ranskalaisia annoksia, ja vuonna 2005 avautunut kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintola tuokin ranskalaisen brasserien keskelle Tamperetta.

Kauppahallin lisäksi ravintolalla on toimipiste myös Tampereen Pyynikillä.

Ravintola 4 vuodenaikaa
Hämeenkatu 19

Hook

Mustanmakkaran ohella kanansiivet ovat tamperelainen kansallisruoka, joka kuuluu ehdottomasti muuallekin kuin jääkiekkokatsomoihin. Tampereen parhaaksi siipipaikaksi äänestettiin vuonna 2019 Kehräsaaressa sijaitseva Hook.

Tunnelmallisella paikalla Laukontorin rannassa sijaitseva Hook on tarjoillut siipiä jo vuodesta 1997, ja se palvelee asiakkaita riippumatta siitä, kumpaa tamprelaisista jääkiekkojoukkueista he kannattavat. Siipiravintolassa ei kuitenkaan voi peli-iltoina välttyä jääkiekkokatsomon tunnelmalta: muun muassa jääkiekon SM-liigaa näytetään ravintolan televisionäytöltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintola Hook
Kehräsaari 101

2H+K

Kahdesta eri puolesta, baarista ja ravintolasta, koostuva 2H+K eli Kaksio tarjoaa tamperelaisille niin mutkatonta pikaruokaa kuin klassikoitakin. Keittiön puolella voi nauttia perinteisistä herkuista kuten pippuripihvistä ja etanoista, kun taas baarissa vatsa täyttyy esimerkiksi hampurilaisilla ja hot dogeilla.

Kaksio-ravintolan etanat on tunnettu koko kaupungin parhaina, mutta ravintolan ruokalistalla on lisäksi muun muassa salaatteja, parilaleipiä ja pastaa.

Ruoan lisäksi tamperelaisia houkuttelee ravintolaan myös paikan kehuttu palvelu sekä mukava tunnelma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2H+K
Aleksanterinkatu 33

Pizzeria Napoli

Mistä löytyvät Mansen parhaat pitsat? Paikalliset vievät vierailijan Tampereen omaan Napoliin: aivan rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva Pizzeria Napoli on niin suosittu, että sinne voi joutua jonottamaan.

Pizzeria Napolin listalta löytyy sata erilaista pitsaa, ja halutessaan pitsapohjansa saa gluteenittomana. Myös Napolin käyttämä juusto on laktoositonta. Halutessaan pitsan tilaaja saa tietää myös raaka-aineiden tuotantomenetelmät ja alkuperämaat, sillä tarkat tiedot löytyvät ravintolan kansiosta.

Pizzeria Napoli
Aleksanterinkatu 31

Ravintola Näsinneula

Tampereen tunnetuimpien maamerkkien joukkoon kuuluva Näsinneulan torni kätkee sisäänsä tasokkaan ravintolan, josta avautuu varmasti koko kaupungin paras näkymä. Ravintola Näsinneula on tunnettu myös herkullisesta ruoasta.

Ravintola hyödyntää kunkin vuodenajan parhaat raaka-aineet, ja se käyttää mahdollisuuksien mukaan annoksissaan myös lähiruokaa. Ruokalista vaihteleekin sesonkien mukaan. Tarjolla on valmiita erikoismenuja niin illalliselle kuin lounaallekin, mutta myös lyhyt ruokalista, josta annokset voi valita erikseen.

Ravintola Näsinneulasta avautuu näkymä sekä molemmille järville, Näsijärvelle ja Pyhäjärvelle, että kaupungin keskustaan. Ravintolan erikoisuus on pyörivä ravintolasali, joka kiertää maiseman 45 minuutissa.

Ravintola Näsinneula
Laiturikatu 1

Sushibar Umami

Sushia rakastavien kannattaa suunnata Tampereella kauppahallissa sijaitsevaan Sushibar Umamiin. Pienessä ravintolassa ruokaillaan suoraan sushibaarin tiskillä, joten istumapaikkoja on rajoitetusti. Suosittuna aikana onkin varauduttava jonottamaan.

Umamissa ei ole valmista ruokalistaa. Annokset valmistetaan sen mukaan, mitä raaka-aineita on kulloinkin saatavilla. Tarina kertoo, että riisin loppuessa sushiravintolan ruokalistaa voidaan jatkaa myös perunamuusisushilla. Valmistuksessa huomioidaan myös asiakkaan toiveet, ja saatavilla onkin esimerkiksi kasvissushia.

Tampereen parhaaksi sushiravintolaksi kehuttu Sushibar Umami on tunnettu myös hyvästä palvelusta.

Sushibar Umami
Hämeenkatu 19

Ravinteli Bertha

Tampereen ydinkeskustassa historiallisessa Rautatieläisten talossa sijaitseva Ravinteli Bertha on kaupunkilaisten rakastama ravintola, joka yllättää asiakkaat usein vaihtuvalla ruokalistalla. Rennosta ilmapiiristä tunnettu ravintola huomioi valikoimassaan sesongin sekä raaka-aineiden saatavuuden, ja ravintolan kokit pyrkivät hyödyntämään eri kaudet mahdollisimman monipuolisesti.

Rento bistro tarjoaa asiakkaille rehellistä ruokaa ja aitoja makuja. Annokset valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja lautasella maistuvat maut läheltä ja kaukaa.

Ravinteli Berthan veli on liharuokiin keskittynyt Ravinteli Huber.

Ravinteli Bertha
Rautatienkatu 13

Pispalan Pulteri

Pispalassa sijaitseva perinteikäs Pispalan Pulteri on perustettu jo vuonna 1968. Pulteri tarkoittaa tamperelaisittain isohkoa kivenmurikkaa, ja ravintola sijaitseekin vanhan kivisen maitokaupan tiloissa.

Ravintolan nimikkoannos on perinteikäs Superpihvi, joka valmistetaan porsaan sisäfileestä.

Tunnelmallisen lähiöravintolan ruokalistalla on useita hyvin perinteisiä annoksia, esimerkiksi pippuripihvi, lihapullat ja sipulipihvi, mutta Pispalan Pulterista saa myös salaatteja. Keittiö on avoinna aamupäivästä myöhäiseen iltaan.


Pispalan Pulteri
Pispalan Valtatie 23

Ravintola Zeytuun

Lähi-idän makuja rakastavan kannattaa piipahtaa Tampereelle vuonna 2015 avatussa Zeytuun-ravintolassa. Aivan keskustan tuntumassa sijaitsevan ravintolan edullinen hintataso yhdistettynä eksoottisiin makuihin houkuttelee asiakkaita, ja pieni ravintola täyttyykin erityisesti lounasaikaan nopeasti.

Zeytuunin moderni etninen keittiö tuo asiakkaiden eteen yksinkertaista mutta maukasta ruokaa. Sisustus henkii arabitunnelmaa, ja ruokalista koostuu mezeistä, salaateista sekä täytetyistä pitaleivistä.

Ravintola Zeytuun tarjoilee ainoastaan kasvisruokaa.

Zeytuun
Tuomiokirkonkatu 21

Cafe Pispala

Nimensä mukaisesti tunnelmallisessa Pispalan kaupunginosassa sijaitseva Cafe Pispala on sympaattinen kahvila-ravintola, joka tarjoaa asiakkailleen arkisin lounasta ja illallista sekä viikonloppuisin brunssia. Cafe Pispala on osa Ohana Ravintoloita, johon kuuluu yhteensä kolme ravintolaa.

Cafe Pispalan ruoka on kansainvälistä, ja paikka tarjoaakin asiakkaille makumatkan koko maailman ympäri. Viikoittain vaihteleva teema vie aina uusien kokeilevien makujen äärelle.

Ravintolapäivästä vuonna 2014 liikkeelle lähtenyt ravintola kerää kehuja erityisesti persoonallisesta ja erikoisesta miljööstään.

Cafe Pispala
Pispankatu 30

>> Lue lisää vinkkejä Tampereelle matkaoppaasta!

Teksti: Inka Khanji ja Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Onko Tallinnassa tapana jättää tippiä?

Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa

Kotimaan syyslomavinkit 2022

Kotimaan syyslomavinkit – viisi kaupunkia, joissa vietät onnistuneen loman

Lapland Hotels Arena

Livekeikka omasta hotellihuoneesta käsin – tällainen on Tampereelle avattu Lapland Hotels Arena

Los Angelesin kattobaarit

Tällaisia ovat Los Angelesin parhaat kattobaarit – 10 paikkaa, joissa näköalat ovat kunnossa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja